Stiri

SCM U Craiova va evolua în Liga Balcanică

Radu Bărăian

Radu Bărăian
17.09.2014

Formaţia din Liga Naţională de Baschet Masculin, SCM Universitatea Craiova, va participa pentru al doilea an consecutiv în Liga Balcanică.

În ediţia precedentă din BIBL (Balkan International Basketball League), craiovenii au terminat pe penultima poziţie în sezonul regulat cu un bilanţ de 6 meciuri câştigate şi 10 pierdute. Din cele 9 echipe participante, doar primele 6 s-au calificat în faza secundă a competiţiei. Bulgarii de la Levski Sofia şi-au adjudecat trofeul după ce au trecut în finală de Galil Gilboa cu 75-69.

„Liga Balcanică se dovedește a fi un proiect foarte serios și tocmai de accea ne dorim să fim printre protagoniștii acestei competiții atât în acest sezon, dar și în anii viitori. Prezența în Liga Balcanică de Baschet Masculin în sezonul 2014-2015 este posibilă grație unui sponsor, un fan al baschetului masculin craiovean, precum și municipalității care susține necondiționat activitatea de performanță din Craiova. Participarea în Liga Balcanică de Baschet Masculin în sezonul 2014-2015, coroborată cu evoluția din competiția internă – Liga Națională de Baschet Masculin, are rolul de a promova sportul de performanță craiovean precum și imaginea Municipiului Craiova”, se arată într-un comunicat pe site-ul oficial al clubului craiovean. 

La startul sezonului 2014-2015 din Liga Balcanică s-au aliniat următoarele echipe: KB Sigal Prishtina, KS Vllaznia, BC Rilski Sportist, KK Sutjeska, KK Kozuv, KK Mornar, KB Peja, KK Kumanovo 2009, KK Teodo Tvat, respectiv SCM U Craiova. 

În noua stagiune din BIBL se va juca pe sistemul a două grupe. Echipa pregătită de Andelko Mandic a fost repartizată în Grupa B alătui de KK Kozuv, KK Mornar, KB Sigal Prishtina şi KS Vllaznia.

Competiţia va debuta în data de 14 octombrie, însă, cel mai probabil, trupa lui Mandic va intra în febra meciurilor în data de 21 octombrie, atunci când în Bănie vor poposi cei de la KK Kozuv. 

*Foto: Bogdan Dănescu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!