Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Sepsi SIC: „FRB dăunează impartialitații, apărând interesele echipei CSM Târgoviște”

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
17.09.2015

Federația Română de Baschet a luat decizia de a anula SuperCupa României dintre CSM Târgoviște și Sepsi SIC Sfântu Ghoeorghe, programată inițial pentru data de 14 septembrie și ulterior pentru 22 septembrie. Decizia forului românesc a fost motivată de faptul că echipa din județul Dâmbovița se confruntă cu unele probleme legate de interdicția de a mai realiza transferuri, iar astfel jocul nu mai poate avea loc.

Decizia a indignat echipa Sepsi SIC, formație ce și-a orientat stagiul de pregătire în funcție de acest meci din Super Cupă. În cursul zilei de azi conducerea clubului din județul Covasna a emis un comunicat de presă prin care a afirmat că prin această decizie FRB a dat dovadă de lipsă de respect față de investitorii și sponsorii echipei Sepsi SIC. 

Măsură fără precedent în sportul românesc

ACS SEPSI SIC a aflat cu indignare decizia Comisiei Centrale de Competiții, Legitimări și Transferuri din cadrul Federației Române de Baschet, prin care s-a anulat meciul contând pentru Supercupa României, feminin, sezonul 2014-2015, pe motiv ca una dintre competitoare, CSM Târgoviște, are dificultăți legate de alcătuirea echipei, din cauza unei sancțiuni FIBA.

Protestăm împotriva anulării unui eveniment major din programul competițional al Federației Române de Baschet. Nu este posibilă eliminarea din sezonul competițional al unui asemenea eveniment major, pe motiv că una dintre combatante este în imposibilitatea de a alcătui o echipa competitivă din cauza unei sancțiuni. Considerăm motivația comisiei ca fiind una fără precedent in sportul românesc.

Prin analogie, cum ar fi fost ca UEFA să nu organizeze Supercupa Europei, dintre Barcelona și Sevilla, pe motiv că Barcelona nu se poate prezenta cu o echipa competitivă, din cauza interdicției de a realiza transferuri, sau din cauza accidentării lui Neymar?

Prin această măsură FRB dăunează impartialitații, apărând interesele echipei CSM Târgoviște: modifică programul competițional anulând un eveniment major in funcție de cât de pregătită este această echipa pentru a susține meciuri cu miză.

De asemenea, considerăm că prin această decizie, Federația Româna de Baschet a dat dovadă de lipsă de respect nemaiîntâlnit față de investitorii, sponsorii si suporterii noștri, care in mod sistematic alocă fonduri, timp si energie în interesul atingerii unor rezultate sportive importante.

Scopul sancțiunilor este sa impună o disciplină generală, in vederea respectării ordinii juridice. FRB are scopul de a asigura evenimentelor sportive un cadru caracterizat de disciplina, legalitate, corectitudine si fair-play, in care toate echipele au șanse egale.

Decizia FRB de a anula Supercupa României aduce atingere valorilor sus enumerate si dăunează grav competiției, motiv pentru care solicitam anularea acestei decizii părtinitoare, si programarea Supercupei, în conformitate cu programul competițional. În cazul în care echipa CSM Târgoviște refuză în continuare, din diferite motive desfășurarea acestei partide, solicităm ca FRB să desemneze ACS SEPSI SIC câștigătoare din oficiu, prin neprezentarea adversarului.

Președinte ACS SEPSI SIC
Miklós Zoltán

Manager ACS SEPSI SIC
Rusz István

3 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe muad :

    smechere oh smecherie !
    am zis yo ca apare o smecherie din partea targovistei ei ei ;)

    cu 8 ani în urmă (17.09.2015)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe muad:

      :)
      o sa vedeti ...o sa ia cupa romaniei trgv pam pam

      cu 8 ani în urmă (17.09.2015)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe muad:

      :)
      o sa vedeti ...o sa ia cupa romaniei trgv pam pam

      cu 8 ani în urmă (17.09.2015)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!