Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și-a respectat blazonul în duelul cu Olimpia CSU Brașov

Radu Bărăian

Radu Bărăian
11.10.2015

Aproximativ 1.200 de fani au asistat în Sala „Kati Szabo” din Sfântu Gheorghe la un nou succes al formației locale Sepsi SIC, care a trecut fără probleme de Olimpia CSU Brașov, scor final 83-59. Meciul a contat pentru etapa cu numărul 3 din Liga Națională de Baschet Feminin

Gazdele pregătite de antrenorul sârb Zoran Mike au intrat hotărâte în meci să-și creeze un avantaj liniștitor încă din start. Gruparea alb-verde și-a adjudecat primele două secvențe ale confruntării cu parțiale de 23-11 și 26-12, intrând la vestiare cu un ecart de 26 de puncte, 49-23. Sfertul de după pauza mare a fost unul ceva mai spectaculos, dar și echilibrat, Sepsi câștigând cu un parțial de doar 25-21. Având în vedere proporțiile scorului, tehnicianul formației din Sfântu Gheorghe și-a permis să ruleze tot lotul, fapt de care au profitat fetele lui Dan Calancea, acestea impunându-se în actul decisiv cu 15-9, reducând astfel din diferența amfitrioanelor. Sepsi și-a adjudecat confruntarea la 24 de puncte diferență, scor final 83-59. 

Shante Evans cu 22 puncte și 14 recuperări a fost cea mai bună marcatoare a gazdelor, aceasta fiind urmată de Janeesha Jeffery cu 19 puncte (7 recuperări), Annemarie Părău 15 puncte (8 pase decisive), Matea Tavic 8 puncte, Kimberly Pierre Louis 7 puncte (6 recuperări), Tunde Kilin 4, Tyaunna Dominique Marshall 4 (7 recuperări, 7 pase decisive), Andreea Lazăr 2 și Izabela Lovasz 2. De cealaltîă parte, din lotul grupării de sub Tâmpa au punctat Janae Sharpe 17, Biljana Pesovic 12, Carla Donette Bartee 10 (12 recuperări), Ana Ferariu 9, Dara Kovacevic 5, respectiv Gabriela Irimia, Jelena Mitic și Maria Ferariu, toate cu câte 2 puncte puse pe tabela de marcaj. 

Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, principala favorită la titlu în acest sezon, este singura echipă fără înfângere din LNBF, având 3 victorii din 3 meciuri. De cealaltă parte, Olimpia CSU Brașov are la activ o victorie și o înfrângere, respectiv un meci mai puțin disputat. 

În runda următoare, Sepsi se va deplasa la Târgoviște în reeditarea finalei de anul trecut, în timp ce Olimpia va da piept pe teren propriu cu CST BC Alexandria, echipă care a învins campioana din Târgoviște în runda a 3-a. 

*Foto: Szigyártó Szabolcs (Crow Security)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!