Stiri Vulturi

Serbia nu a dat nicio șansă României în optimile EuroBasket U20 – divizia A

Eduard Popa

Eduard Popa
19.07.2018

romania u20 eurobasket

Serbia U20 a trecut de naționala similar a României, scor 105-58, în optimile Campionatului European de Baschet U20 de la Chemnitz, Germania.

România nu a avut nicio șansă în fața naționalei Serbiei, care a început ca din tun și conducea după 5 minute cu 22-6! Românii au recuperate cât de cât în a doua jumătate a primului sfert, care s-a terminat cu 28—17. În al doilea sfert sârbii au dominat și mai tare naționala tricolor, i-au sufocat pe elevii lui Mihai Silvășan și au condus la pauză cu 55-25, printr-un coș al lui Aleksa Stepanovic la ultima fază din repriză. Sârbii aveau să câștige și ultimele două sferturi cu scorul de 31-17 și 19-16.

Camil Berculescu a fost singurul român în double digits, cu 11 puncte în 18 minute, urmat de Andrei Calenic cu 9 puncte. De partea cealaltă 6 jucători au înscris cel puțin 10 puncte, conduși de Aleksandar Arnitovic, care a marcat 18 puncte.

Astfel, Serbia se califică mai departe în faza sferturilor de finală, în timp ce România va juca pentru pozițiile 9-16. Primul meci al României în partea inferioară a competiției va fi împotriva Muntenegrului, joi 19 iulie, de la ora 19:00. În optimi, și Muntenegru a pierdut dur în fața Franței, scor 70-37.

*foto: fiba.basketball

4 comentarii la aceasta stire:
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Normalitate
    Am vazut meciul din min. 5 cand scorul era deja 24-8. Ce s-a intamplat din acest moment si pana in min 16 ar trebui sa stea la baza "unui nou inceput " in baschetul juvenil romanesc. Baietii au alergat, au luptat, s-au ajutat intre ei, au pasat ca o echipa si scorul a reflectat acest lucru 38-24 in min.16. Am rezistat 10 min in fata Serbiei. Apararea zona 3-2 foarte , foarte mobila si agresiva a creat mari probleme sarbilor. Au avut 2/10 la 3 si doar 5 rec.ofensive iar ai nostri au facut interceptii si au marcat pe contraatac.In atac aruncarea de la distanta nu a mers deloc ( 0/9 la pauza) dar Muresan a colaborat foarte bine cu Calenic la interior( 5 pick and roll foarte bune cu 3 finalizate ) si au reusit niste faze foarte frumoase. Dupa min 16 , Silvasan a inceput sa roteasca jucatorii, logic pt ca aparuse oboseala si incet incet sarbii s-au dus la 20 puncte in min.20.
    Dupa pauza meciul nu a mai avut istoric. Inclin sa cred ca stafful nostru a incercat sa odihneasca jucatorii importanti ( Diculescu, Berculescu, Petrescu ) in vederea meciurilor din 9-16. Am vazut situatii usor deplasate cand noi jucam cu 2 oameni de 1,75 ( Carstoveanu si Muresan ) si 3 intre 1,90 -2 m iar sarbii aveau in teren 5 oameni 1,90-2,05 .
    Increderea acordata lui Muresan a dat rezultate, a jucat bine, a avut grija de minge si a facut cateva scheme foarte reusite cu Calenic.
    Nu au jucat Fometescu si Georgiadis, posibil accidentati iar la un meci cu un astfel de ritm ai nevoie de 12 oameni asa cum au avut sarbii.
    Concluzia : Ai nostri au aratat mai mult ca o echipa ceea ce este un semn foarte bun. In continuare nu facem cum trebuie "box out " si dam foarte multe recuperari ofensive si implicit puncte usoare.

    cu 5 ani în urmă (19.07.2018)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Zona
      Mie mi s-a părut că zona a funcționat strict atâta timp cât sârbii au fost lenți în tranziție, în momentul în care au început să dea drumul repede la minge au dejucat-o foarte ușor, rezultând multe momente penibile pentru noi. Dar diferența de valoare e atât de mare, încât nu prea te poți supăra pe nimeni.

      cu 5 ani în urmă (19.07.2018)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      din nou
      multumiri pt game review. Mai la obiect si mai insighful decat multe de pe TB ;)
      O intrebare: stii/stiti cumva pe ce loc trebuie sa ne clasam ca sa ramanem in grupa valorica A? Adica ce relevanta avea odihnirea unor jucatori pentru faza 9-16? Daca terminam pe 9-10 de ex ramanem in prima grupa valorica?

      cu 5 ani în urmă (20.07.2018)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Divizia A
    Pierzand aseara si cu Muntenegru, am coborat mai jos, la locurile 13-16. Meciul decisiv va fi sambata cu Suedia, pentru a nu retrograda avem neaparata nevoie de victorie.
    Va fi o misiune foarte grea, Suedia pierzand la diferente rezonabile si la Serbia (-21 pct) si la Israel (-9pct), echipe care pe noi ne-au invins mai mult decat categoric.
    Probabil vom reveni in Divizia B la anul, acolo unde aparent ne este locul momentan.

    cu 5 ani în urmă (20.07.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!