Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Sibiul se impune la Mediaș după un final nerecomandat cardiacilor

Cătălin Chirilă

Cătălin Chirilă
17.11.2013

70-73

  Statistică

Marcel Țenter trimite pe parchet din primul minut pe Shiloh, Kemp, Dumitrescu, Tsiaras și Marojevic. De cealaltă parte, CSU Sibiu începe cu Bojovic, Ceskovic, Popa Calotă, Miceta și Lee.

Primul coș al întâlnirii este reușit de Miceta, care înscrie pe contraatac. Lee punctează și el, iar Calotă îl faultează pe aruncare pe Willie Kemp. Americanul ratează ambele libere, iar Bojovic duce scorul la 0-6. Marojevic marchează de sub panou primele puncte ale Mediașului, Shiloh micșorând mai apoi diferența la 2 lungimi. Marojevic transformă o liberă și duce scorul la 5-6, însă Cristopher Lee răspunde imediat cu un coș de la semidistanță. Egalitatea este adusă pe tabelă de Andrei Mandache, care scutură plasa din afara semicercului. Jocul continuă sub semnul echilibrului, Gaz Metan reușind să treacă la conducere pentru scurt timp, Bojovic marcând de la distanță pentru 14-16. Kemp restabilește egalitatea, dar sibenii revin la conducere după 2 libere transformate, primul sfert încheiându-se cu scorul de 18-16, în favoarea acestora.

Sfertul doi începe cu o pătrundere finalizată cu coș de Matjia Ceskovic. Mandache îi anulează imediat reușita. Kemp și Lee pun câte 2 puncte în contul fiecărei formații. Tudor Dumitrescu reușește să încheie perioada în care cele două echipe au mers cap la cap, îngropând o aruncare de la distanță pentru 25-22. Însă nu pentru mult timp, Bojovic răspunzând cu aceași monedă. Oaspeții profită de greșelile repetate ale Gazului și se distanțează la 6 puncte. După o perioadă lungă de secetă pe tabelă, Koch marchează o aruncare liberă pentru Mediaș, însă Bojovic își mai trece un coș de 3 puncte în cont și duce scorul la 26-34. Ceskovic stabilește scorul la pauză, 26-36.

CSU Sibiu începe mai bine repriza secundă, obținând un punct în plus la diferență după câte două reușite de fiecare parte. Marojevic și Mandache micșorează handicapul la 7 lungimi. Gazdele continuă la cârma jocului, profitând de mai multe atacuri de 24 de secunde ale formației din Sibiu. Willie Kemp înscrie din afara semicercului și își aduce echipa la doar 2 puncte în spatele adversarilor, 41-43. Oaspeții comit 4 greșeli personale pe un singur atac, însă Mandache nu fructifică vizita la linia de libere. Bojovic face acest lucru la faza următoare, când este faultat de Tsiaras. Grecul iși repară greșeala imediat, marcând de la distanță și ducând scorul la 44-45. Mandache transformă 2 libere și aduce Gaz Metan în avantaj pentru prima dată după o lungă perioadă. Sfârșitul sfertului 3 este foarte echilibrat, Bojovic marcând ultimul coș înainte de ultimele 10 minute de joc, pentru 50-53.

Sfertul decisiv demarează cu 2 aruncări libere transformate de Tsiaras. Extrema de forță a Gazului înscrie apoi și din acțiune, însă Ceskovic înscrie din spatele semicercului. Replica medieșenilor vine de la Shiloh, care punctează pentru 57-56. Același Shiloh mai pune 4 puncte pe tabelă pentru Mediaș, diferența fiind de 5 lungimi, în favoarea echipei sale. Milos Bojovic reduce handicapul cu un coș de 3 puncte.  Țenter cere timp de odihnă iar, la reveinirea pe parchet, Mandache anulează reușita lui Bojovic. CSU se apropie la 2 puncte după un 3-point-play ­semnat de  Austin. Sibienii profită de greșelile în ofensivă ale gazdelor pentru a se aporpia la un singur punct, 67-66, cu 1:13 minute rămase din joc. Austin transformă 2 libere și își aduce echipa în avantaj, însă Mandache scutură plasa din afara semicercului și ridică sala în picioare. Ceskovic înscrie prin același procedeu pentru 70-71. Mediașul ratează atacul iar Koch comite imediat fault, tabela indicând încă 11 secunde de joc. Nelson marchează o singură liberă, însă gazdele greșesc din nou pe atac. Ceskovic înscrie și el tot o liberă. Ultima șansă a Gazului, 2 libere pentru Kemp, este ratată de acesta, iar CSU Sibiu se impune cu 70-73.  

3 comentarii la aceasta stire:
  • CS Municipal Mediaș bbfreak :

    ioi
    Tsiaras a ratat incredibil de mult, Marojevic isi da cu stangul in dreptul mai tot meciul, nu ca ar fi ceva nou (chiar daca la inceput marcase si chiar castigase cateva dueluri cu Lee).
    Mandache a jucat din nou foarte bine.
    Nu am inteles de ce nu a jucat Bogavac mai mult.L-a pastrat ptr jocul de miercuri din Eurochallange. Pai atunci ce sa zi de cei trei fundasi care au dus echipa in spate.
    Lui MArcel un singur lucru major de reprosat: la schema de pe final, de ce trebuia sa arunce Tsiaras cand tot meciul a ratat non stop?

    cu 10 ani în urmă (17.11.2013) Raspunde
  • BC CSU Sibiu alexander :

    :)
    felicitari baietilor!! ma bucura faptul ca dupa ce au cedat conducerea de la +12 la -4 nu au cedat si meciul, nu s-au pierdut cu firea si pe final au strans randurile si ne-au adus o victorie foarte importanta.

    cu 10 ani în urmă (17.11.2013) Raspunde
  • BC CSU Sibiu journey :

    vizionare meci ?
    stie cineva daca avem unde sa vedem o reluare sau o inregistrare a meciului ?

    cu 10 ani în urmă (18.11.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!