Stiri

Slovenia îşi adjudecă derby-ul cu Franţa

Mihai Lițiu

Mihai Lițiu
11.02.2018

Cea mai puternică întâlnire a grupei E pentru calificările la Eurobasket 2019 s-a desfăşurat la Celje în Slovenia. Gazdele şi-au fructificat avantajul terenului propriu şi au învins reprezentativa Franţei cu 68 la 62. Cele două naţionale s-au duelat şi în grupa C din turneul final al Eurobasket 2017, jucătoarele din Hexagon impunându-se atunci dramatic la 2 puncte diferenţă: 70-68.

Oaspetele au început mai bine meciul şi şi-au adjudecat primul sfert cu 22-19 dar slovenele nu se lasă şi reuşesc un sfert 2 de excepţie şi răstoarnă la 38-34 la pauză mare. Cu Teja Oblak în zi de graţie (double-double 18 puncte şi 10 pase decisive la care a adăugat 5 recuperări şi o intercepţie), slovenele reuşesc să îşi păstreze avantajul şi după sfertul al treilea (55-51), ba chiar mai adaugă două punte la ecart în ultimele 10 minute.

De la alb-verzi s-au mai remarcat: Shante Evans (14 puncte, 12 recuperări) şi Tina Trebec (10 puncte). Cele mai importante jucătoare franceze au fost Sandrine Gruda (24 puncte) şi Olivia Epoupa (6 puncte, 9 recuperări, 8 pase decisive).
După disputarea primelor 3 etape din campania de calificare la Eurobasket 2019 Slovenia conduce grupa E cu 3 victorii. Poziţia secundă este ocupată de Franţa cu 2 victorii şi 3 înfrângeri. Acvilele au înregistrat o singură victorie, în deplasarea de la Helsinki şi au 2 înfrângeri la pasiv, bilanţ ce le clasează pe locul al treilea. Lanterna roşie este reprezentativă Finlandei care nu a cunoscut încă gustul victoriei în aceste calificări.

foto: Fiba basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!