Stiri

Spania și Turcia s-au calificat la FIBA Basketball World Cup 2019

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
03.12.2018

Alte două forțe din baschetul european au obținut tichetele pentru FIBA Basketball World Cup 2019. Spania și Turcia și-au asigurat supremația în Grupa I de calificare și totodată și prezența la campionatul mondial de anul viitor din China.

Naționala iberică a obținut calificare la FIBA Basketball World Cup 2019 după o victorie pe teren propriu cu Ucraina. Partida jucată la San Cristobal de La Laguna a fost una cu o desfășurare echilibrată, în care gazdele au avut un avantaj maxim de 9 puncte. La final Spania s-a impus cu scorul de 72-68 (20-14, 19-17, 15-17, 18-20). Sergio Scariolo nu a avut la dispoziție niciun jucător din NBA sau Euroligă.

Jaime Fernandez a fost cel mai bun jucător al partidei cu 17 puncte, 3 pase decisive și 2 recuperări. Quino Colom și Sebas Saiz au contribuit fiecare cu câte 12 puncte, în timp ce Alberto Abalde și-a trecut în cont 11 puncte.

Vyacheslav Bobrov, fost jucător la BCM U Pitești, a fost cel mai bun ucrainean cu 21 de puncte, 8 recuperări și 3 pase decisive. Maksym Pustozvonov, alt jucător trecut pe la Pitești dar și pe la U BT Cluj-Napoca, a evoluat împotriva Spaniei și a reușit 4 puncte, o recuperare și o pasă decisivă.

Turcia s-a calificat după o înfrângere în deplasare cu Muntenegru, scor 71-66, pe sferturi 13-17, 24-21, 21-17 și 13-11. Echipa gazdă a preluat conducerea pe final de sfert trei și pe care avea să nu o mai cedeze până la final. Muntenegru a dominat lupta la recuperare în fața Turciei, având cu 16 recuperări în plus. Ex-iugoslavii au marcat cu 7 puncte în plus față de adversari după turnovers, acestea fiind principalele aspecte statistice care au făcut diferența.

Bojan Dubljevic a fost omul meciului cu 17 puncte, 12 recuperări și o pasă decisivă. Nikola Ivanovic a fost principalul marcator al echipei învingătoare cu 21 de puncte.

Dogus Balbay și Semih Erden au avut câte 14 puncte fiecare pentru Turcia, în timp ce Scottie Wilbekin a terminat cu 13 puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive.

Spania este liderul Grupei I cu 8 victorii și 2 înfrângeri, în timp ce Turcia este pe locul secund cu 7 victorii și 3 înfrângeri.

Alte cinci echipe din Europa sunt calificate deja pentu FIBA Basketball World Cup 2019. Este vorba despre Cehia, Franța, Lituania, Germania și Grecia.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!