Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Steaua încheie anul cu un derby de tradiţie

Andrei Militaru

Andrei Militaru
22.12.2014

Kovac

Steaua CSM Eximbank, liderul la zi al clasamentului Ligii Naționale, primește marți seara vizita lui BCM U Pitești, ocupanta locului 3 în ierarhia internă. Disputa din Sala “Mihai Viteazu”, din Capitală (marți, ora 20.30, în direct pe Digi Sport 2) va fi un adevărat derby atât prin prisma locurilor ocupate de cele două formații în clasament, cât și prin prisma valorii și tradiției celor două echipe.

La capitolul confruntări directe all-time, piteștenii au un avantaj minim în fața steliștilor, conducând cu 5-4. În ultima dispută, argeșenii s-au impus pe teren propriu cu 76-74 în luna februarie a acestui an. De altfel, ultimele trei meciuri dintre cele două formații au fost câștigate de oaspeții de marți seara, care au un ușor avantaj moral în acest sens.

Steaua vine, însă, după un meci foarte bun făcut la Craiova, unde a câștigat cu 99-83 și și-a spălat imaginea după primul eșec suferit în urmă cu două etape, acasă, cu Gaz Metan Mediaș. Piteștiul a pierdut etapa anterioară, în deplasare cu CSU Atlassib Sibiu, scor 76-83.

Gazdele au așteptări mari de la Barac și Watson pentru a face diferența contra piteștenilor. Primul baschetbalist e lider la capitolul puncte marcate pe meci, cu o medie de 15, în vreme ce al doilea are o medie excelentă de recuperări, 9.7/meci, dar și 16.9 eficiență medie. De altfel, meciul cu Piteştiul are o miză specială pentru Barac, care îşi va înfrunta fosta echipă, la care a debutat în Liga Naţională şi cu care a jucat în EuroChallenge.

Oaspeții, însă, își pun mari speranțe în evoluția unui singur jucător, Ronald Ross, care e liderul echipei la capitolele puncte (18/meci), pase decisive (5.1/meci) și eficiență (19.4/meci).

Partida Steaua CSM Exim Bank – BCM U Pitești va încheia prima parte a sezonului intern baschetbalistic, care se va relua pe 14 ianuarie.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!