Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Steaua CSM EximBank, succes important în cursa pentru play-off

Radu Bărăian

Radu Bărăian
28.02.2014

Liga Națională

74-67

Sala Sporturilor „Mihai Viteazu” 

București

9-10 Statistică 13-7

Steaua CSM EximBank a izbutit o victorie extrem de importantă în cursa pentru play-off, în propriul fiel, împotriva celor de la BC Mureș Târgu Mureș, scor 74-67 (16-15, 23-13, 12-20, 23-19). Disputa dintre cele două combatante a contat pentru etapa cu numărul 20 din cadrul Ligii Naționale de Baschet Masculin. În urma acestei victorii, trupa pregătită de Niksa Bavcevic a ajuns la un bilanț de 9 victorii și 10 înfrângeri, cu 28 de puncte acumulate, fiind pe poziția a 10-a în LNBM. De cealaltă parte, mureșenii sunt pe locul 4, cu 13 meciuri câștigate și 7 pierdute.

În primul sfert cele două formații au mers cap la cap, Steaua având la finalul celor 10 minute un avantaj minim de un punct, scor 16-15. Cea de-a doua secvență s-a scurs cu echipa din Capitală la timona jocului, aceștia impunându-se cu un parțial de 23-13. Astfel, după primele două sferturi ale disputei dintre Steaua CSM EximBank și BC Mureș, gazdele erau în avantaj pe tabelă, 39-28. Echipa vizitatoare a revenit hotărâtă de la vestiare să reducă ecartul dintre ei și adversarii din București, lucru care s-a și întâmplat. Ardelenii și-au adjudecat actul cu numărul 3 cu 20-12, iar înaintea debutului sfertului decisiv, trupa roș-albastră avea un avantaj de 3 puncte pe tabela de marcaj, scor 51-48. Ultima parte a jocului a fost una foarte disputată, cu un minut înainte de finalul întâlnirii, gazdele aveau 66-64 pe tabelă. Într-un final, Steaua EximBank București s-a impus în fața celor de la BC Mureș cu 74-67. 

Punctele formației Steaua au fost marcate de M. Pavkovic 25 de puncte (6 p.d.), R. Nyakundi 12 (7 rec), B. Durasovic 11, V. Stănescu 9 (7 rec), G. Gallimore 5, I. Bosnjak 5 (6 rec), S. Santa 4 și G. Mangano 3. De cealaltă parte, au marcat I. Ivanovic 19 puncte, G. Martinic 16, I. Jelenic 14, V. Peciukas 8, D. Brown 4, A. Mladenovic 4 (7 rec), respectiv T. Jucan 2.  

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!