Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Steaua CSM EximBank trece de Dinamo și se califică în semifinale

Paul Olar

Paul Olar
27.04.2016

Steaua CSM EximBank București s-a calificat în semifinalele Ligii Naționale de baschet, după ce a trecut de Dinamo București cu 3-1 la general. Ultima confruntare a avut loc marți, la Sala Polivalentă, și s-a încheiat la scorul de 79-77. Încleștarea a putut fi urmărită în direct grație postului de televiziune Digi Sport.

La fel ca în disputa anterioară, baschetbaliștii lui Claudiu Fometescu s-au bucurat de un start inspirat. Astfel, în nici două minute, militarii și-au construit un avantaj de 6-1. Apoi, în minutul 7, tabela indica 8-22 pentru Steaua, în urma unor aruncări libere înscrise de către Porter Troupe. Roș-albaștrii au controlat autoritar întâlnirea, iar Titus Nicoară și-a desprins colegii la 18-41 înainte de pauză.

Deși partida părea să aibă deznodământul celei de luni, Dinamo nu a cedat. Karolis Babkauskas a sunat trezirea în tabăra terierilor, prin aruncări de trei puncte. La rampă a ieșit și Pavel Marinov, care a spart defensiva adversarilor. Bulversată, Steaua nu a putut răspunde, așa că Dinamo a preluat chiar conducerea, 62-61, la finalizare aflându-se Marko Șutalo.

S-a mers ulterior cap la cap până la finalul sfertului deciziv, când Pankracije Barac a distanțat-o pe Steaua la șase lungimi, 70-76. Cu ultimele resurse, baschetbaliștii îmbrăcați în alb și roșu au avut o răbufnire, când Babkauskas și Sulovic au înscris pentru 77-76. Nikola Malasevic a tăiat elanul dinamoviștilor și a închis confruntarea.

Marcatori

Steaua: Titus Nicoară 22, Pankracije Barac 14, Nikola Malasevic 11
Dinamo: Pavel Marinov 21, Noah Dahlman 17, Nenad Sulovic 12

*Foto: sportpictures.eu

2 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe vlad :

    Pasi
    Mi se pare mie sau au fost pasi la ultima faza la Malesevici? Imi pare ca a calcat de 2 ori consecutiv pe dreptul - poate e unghiul de filmare ciudat

    cu 7 ani în urmă (27.04.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe canguru :

    Pasi
    Fix 2 pasi a facut

    cu 7 ani în urmă (27.04.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!