Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Steaua CSM EximBank va primi vizita celor de la BCM U Piteşti

Lucian Călinescu

Lucian Călinescu
20.10.2013

 Liga Naţională

          Etapa 4

   luni, 21 octombrie

            ora 19:45

 

               3-0       Fişa meciului             1-2

Steaua CSM EximBank Bucureşti va primi vizita celor de la BCM U Piteşti, în cadrul etapei a patra a Ligii Naţionale de Baschet masculin. Întâlnirea ce va avea loc luni cu începere de la ora 19:45, se va desfăşura la Sala Mihai Viteazul.

Înaintea acestei runde a LNBM, Steaua CSM EximBank se află pe locul al 2-lea cu un total de 6 de puncte, în timp ce, echipa antrenată de Hristu Şapera ocupă poziţia a 10-a a clasamentului cu 4 puncte acumulate. Bucureştenii au debutat foarte bine în acest sezon, înregistrând trei victorii, din tot atâtea partide. De partea cealaltă, argeşenii au câştigat una din cele 3 partide disputate.

În etapa precedentă, echipa din Capitală a învins în deplasare câştigătoarea Cupei României, Gaz Metan Mediaş, cu scorul de 79-74. Cel mai bun jucător al Stelei în Ardeal a fost Robert Nyakundi, autor a 18 puncte şi 4 recuperări. După victoria din runda secundă de pe terenul lui SCM Craiova, steliştii şi-au arătat din nou puterea, surprinzându-i şi pe cei de la Mediaş. De partea cealaltă, echipa antrenată de Hristu Şapera se deplasează la Bucureşti cu moralul ridicat. Piteştenii au învins la finalul săptămânii trecute vicecampiona României, BC Mureş, cu scorul de 84-74. Acesta a fost primul success pentru gruparea piteşteană.

Va fi cea de-a 8-a confruntare directă dintre cele două echipe, scorul până în acest moment fiind favorabil gazdelor partidei de luni, 4-3. Ultima partidă oficială dintre Steaua şi BCM U datează din 27.03.2011. De notat că Steaua CSM EximBank şi BCM U Piteşti s-au întâlnit şi în presezon, în cadrul Cupei Steaua. Atunci, Piteştiul s-a impus cu scorul de 68-65, graţie aruncării din ultima secundă a sârbului Marko Djurkovic.

Spre deosebire de partida din presezon, steliştii au în componenţă în acest moment alţi doi jucători. Este vorba despre Bozo Djurasovic şi Ashton Gibbs. Cei doi au evoluat foarte bine în jocurile câştigate de Steaua, în deplasările de la Craiova şi Mediaş.

Baschetbaliştii lui Mladen Jojic au o medie de 74.3 puncte marcate pe meci, iar BCM U Piteşti a marcat în medie 75.7 puncte. Din punct de vedere statistic, la aruncările din interiorul semicercului, bucureştenii au procentaj de 40.4%, faţa de 59.1% al argeşenilor. Steaua stă mai bine la aruncările din afara semicercului, având procentaj de 44.4%, faţă de 35.3% al Piteştiului.

Partida din Capitală va fi una interesantă. Rămâne de văzut dacă Steaua CSM EximBank îşi va continua seria excelentă de victorii din acest debut de sezon sau dacă BCM U Piteşti va reuşi să înregistreze o a doua victorie consecutivă.

Brigada de arbitrii ce va oficia întâlnirea este alcătuită din Marius Ciulin, Alin Faur şi Bogdan Podar, comisar din partea FR Baschet fiind Romi Stănciulescu.

Meciul se va putea urmări în direct pe Digi Sport 2. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!