Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Steaua CSM Eximbank primeşte vizita campioanei

Gabriel Pănoiu

Gabriel Pănoiu
01.11.2013

Steaua Asesoft

Steaua CSM EximBank va întâlni pe CSU Asesoft Ploiești, sâmbătă (2.11), înt-o confruntare din cadrul etapei a 6-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin.

Va fi un duel între două dintre cele mai titrate formații din baschetul românesc, cu 30 de titluri câștigate în total. Steaua are 21 de trofee de campioană, ultimul în 1991, iar Asesoft deține recordul de titluri câștigate după 1989, nouă la număr.

Echipa pregătită de Mladen Jojic ocupă în prezent locul 5, cu un bilanţ de trei victorii şi două înfrângeri. După un inceput fulminant de sezon, gruparea din capitală a pierdut pe teren propriu în faţa lui BCM U Piteşti, pentru ca mai apoi aceasta să cedeze în Banat, în faţa lui BC Timişoara, scor 80-87.

De cealaltă parte campioana sezonului trecut, CSU Asesoft Ploieşti este într-o formă foarte bună, lucru datorat şi rezultatelor din EuroCup. Prahovenii au la activ două victorii în această competiţie, ultima reuşită pe terenul celor de la Igokea, scor 84-77. În campionat ploieştenii ocupă locul 3 cu patru victorii şi doar o înfrânegre. Etapa precedentă, echipa pregătită de Vladimir Arnautovic s-a impus în faţa lui BC Mureş, cu 14 puncte diferenţă, scor 88-74. 

Va fi un meci special pentru Virgil Stănescu, Robert Nyakundi, Adi Tudor, respectiv Ionuț Dodoc, toți fiind campioni cu Asesoft, primii trei, chiar în sezonul trecut. De asemenea, Mladen Jojic, tehnicianul Stelei, a reușit cele mai bune performanțe alături de Asesoft, patru titluri naționale, patru Cupe ale României, cât şi câştigarea FIBA Europe Cup în 2005.

Partida va avea loc sâmbătă, cu începere de la ora 19:40 şi va putea fi urmărită în direct şi pe Digi Sport 2.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!