Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Steffel și Miskovic domină Liga Națională în debut

Adrian Micinic

Adrian Micinic
14.10.2012

David Steffel și Ivan Miskovic sunt doi dintre cei mai productivi baschetbaliști ai debutului de sezon. MVP-ul primei etape în opinia TotalBaschet, respectiv experimentatul jucător al Craiovei au realizat al doilea double-double în tot atâtea meciuri disputate de fiecare în noua ediție de campionat.

Centrul originar din Cehia a bifat 40 de minute în confruntarea de la Miercurea Ciuc, adjudecată de Energia Rovinari cu scorul de 81-74. Steffel (foto) a avut 8/16 la aruncările din acțiune și 2/6 la linia de pedeapsă pentru un total de 18 puncte. De asemenea, a adăugat 15 recuperări (șapte ofensive), 2 intercepții și a pierdut posesia mingii de 4 ori. 
De notat că Steffel a dominat echipele din Sibiu și Miercurea Ciuc, ambele cu probleme de talie, în primele două etape ale noii ediții de campionat. David are 14 recuperări ofensive în două meciuri disputate, adică o medie incredibilă de șapte mingi prinse sub coșul advers!

În schimb, Miskovic a avut parte, cel puțin prin prisma înălțimii, de adversari mai dificili. El a strâns 38 minute de joc la partida cu BCM U Pitești, încheiată cu victoria Craiovei, scor 84-73. Ivan a totalizat 8/12 din acțiune și 1/6 la linia de pedeapsă pentru un total de 17 puncte. De asemenea, a strâns 15 recuperări (patru ofensive), 2 pase decisive și un capac cu 2 posesii pierdute.
Miskovic a avut de luptat cu adversari foarte puternici pentru Glynn, Kickingstallionsims, Kinloch sau Albijanic. Însă, a beneficiat și de ajutor prin prisma faptului că la Craiova evoluează Ionuț Drăgușin, un jucător ce atrage atenție adversarului prin fizicul impozant. De fapt, decizia recrutării lui Miskovic ar putea să se dovedească una de excepție, el fiind recunoscut drept un jucător extraordinar de capabil la recuperare. De altfel, Ivan are 15 recuperări ofensive, devansându-l practic pe Steffel la acest capitol după două etape.

Cei doi jucători nu sunt impresionanți doar prin prestații sau linie statistică. Echipele acestora au bifat câte două victorii în primele două etape. Lucru ce vină să confirme și mai mult utilitatea fiecăruia în angrenajul formațiilor pregătite de către Andjelko Mandic respectiv Slobodan Nikolic.

Foto: Lantzky Emma Anna 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!