Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Timba Timișoara joacă sâmbătă contra lui SCM U Craiova

Ana-Maria Tutunaru

Ana-Maria Tutunaru
12.01.2018

scm u craiova timba timisoara

Timba Timișoara va primi vizita celor de la SCM U Craiova, în etapa a XIV-a a LNBM.

Gazdele au ieșit cu o înfrângere din duelul banatului. Deși valoarea lotului, poziția din clasament, rezultatul din tur sau banca mai lungă a alb-violeților îi puneau pe „urși” în postura de outsider clar, galben-negrii s-au ținut nesperat de bine de rivala din Timișoara, cel puțin până înaintea ultimului sfert, atunci când fie greșelile fundașilor Timbei, fie „triplele” lui Mijajlovic, au făcut diferența. 83-98 a arătat tabela la capătul ultimului sfert, sorți de izbândă având BC SCM Timișoara. Burgess, cu 22 de puncte, 10 recuperări și două pase decisive și-a trecut în cont un double-double, urmat de Mijajlovic, cu 16 puncte, șase pase decisive și trei recuperări.

De partea cealaltă, SCM U Craiova a învins Phoenix Galați pe teren propriu. Oltenii au pornit partida cu dreptul și în minutul 4 aveau un avantaj de 8 puncte, scor 12-4. Până la sfârșitul primului sfert, gălățenii au reușit să reducă din handicap și să ajungă la -6. Elevii lui Florin Nini au revenit în joc în următorul sfert și au trecut în avantaj înaintea intrării la vestiare, scor 47-42. Partea a două a meciului a fost dominată de SCM U Craiova, care a reușit să întoarcă scorul și în final să-și asigure victoria, scor final 93-84. Omul meciului pentru craioveni a fost Goran Martinic, care a reușit un double double cu 22 de puncte și 13 pase decisive, la care a mai adăugat 7 recuperări, toate acestea pentru un indice al eficienței de +31.

SCM U Craiova și-a adjudecat meciul din tur la o diferență de 13 puncte, partida în care Goran Martinic a fost liderul echipei, incheind în double double, cu 30 de puncte și 11 pase decisive. Nici Timba Timișoara nu s-a lăsat mai prejos, având nu mai puțin de 7 jucători în double-digits. Principalul marcator a fost Tiegbe Bamba, care a și reușit să termine în double-double, trecându-și în cont și 11 recuperări.

Cele două formații s-au întâlnit până acum de nouă ori, iar craiovenii conduc detașat cu 8-1.

Timba Timișoara și SCM U Craiova se întâlnesc în etapa a XIV-a a LNBM, sâmbătă de la ora 18:00, în sala "Constantin Jude" din Timișoara.

Partida va fi arbitrată de brigada formată din Ciprian Stoica, Amalia Marchiș, Sorin Drugău, iar comisar din partea Federației Române de Baschet va fi Mihai Caraion. 

*foto: sportuldoljean.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!