Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Timba spulberă Farul într-un meci fără istoric

Marius Petri

Marius Petri
09.10.2013

 

Liga Națională

 

106-33

 

Sala Constantin Jude
Timișoara 

1-1 Fișa meciului

0-2

Partida din sala “Constantin Jude” a început timid, cu ratări din ambele tabere. Timişorenii au preluat conducerea, având 14-7 după aproape 6 minute de joc. Cu Bridgewaters şi nou-venitul Delk la cârma echipei, Timba s-a aşezat comfortabil în fotoliul de lider al jocului, conducând cu 26-11 după primul sfert. Sfertul secund debutează cu o echipă foarte determinată a “urşilor”, care luptă cu îndârjire pentru fiecare minge atât în atac, cât şi în apărare. În partea cealaltă, cei de la Farul au dificultăţi mari în concretizarea atacurilor şi sunt foarte lenţi şi neatenţi pe plan defensiv. Bănăţenii profită de evoluţia slabă a adversarilor şi se distanţează în special prin Bridgewaters, care încântă publicul cu aruncări de 3 puncte şi incursiuni rapide. Anticipând victoria finală, antrenorul Bogdan Murărescu începe să odihnească jucătorii de bază şi le acordă timp pe parchet şi unor baschetbalişti mai puţin utilizaţi de obicei ca Păcurariu, Andrieş sau Novac. Scorul pauzei este 46-25, iar timişorenii sunt 99% siguri de victorie.

A doua repriză prezintă acelaşi scenariu desfăşurat şi în prima parte a meciului: Constanţa ratează foarte mult, iar gazdele se apară bine şi înscriu, profitând de apărarea visatoare a celor de la Farul, distanţându-se la peste 40 de puncte. Scorul ia proporţii uşor uşor, Delk fiind vioara întâi a Timişoarei, în absenţa lui Bridgewaters, menajat. În mod uimitor, echipa de la malul mării nu reuşeşte să marcheze deloc pe tot parcursul sfertului trei şi scorul devine 76-25. Ultimul sfert este doar o formalitate, ambele echipe fiind conştiente de deznodământ. După 13 minute de ratări, primul coş al constănţenilor este primit cu urale de cei aflaţi în tribune. Atmosfera este animată de câteva aruncări reuşite de 3 puncte din partea gazdelor, care ating cota 100 printr-un slam-dunk al lui Delk. În final, tabela arată 106-33, rezultat care aduce prima victorie stagională pentru Timba şi a doua înfrângere la diferenţă mare de scor pentru Farul.

Este primul meci cu peste 100 de puncte marcate pentru Timba, ultimul fiind în sezonul trecut, contra celor de la CSS Giurgiu. În cealalta tabără, Farul Constanţa a realizat o performanţă negativă foarte rar întâlnită în baschetul prim-divizionar: au pierdut sfertul trei cu scorul de 30-0. Situaţia echipei de la malul mării nu este deloc roz, elevii conduşi de Alexandru Olteanu fiind prea tineri şi neexperimentaţi pentru a ţine pasul pe prima scenă baschetbalistică a ţării.

Remarcaţii partidei au fost Richard Delk, ultimul transfer al echipei de pe Bega, care a marcat 20 de puncte şi a reuşit 9 recuperări şi Kevin Bridgewaters, care deşi a jucat doar 13 minute, şi-a trecut în cont 14 puncte şi 2 pase decisive. De menţionat este faptul că toţi jucătorii introduşi pe teren de către Murărescu au reuşit să marcheze, singurul fără puncte în această seară fiind Denham Brown, menajat. În cealaltă tabără, cei mai buni marcatori ai Farului au fost Alexandru Deconescu şi Marian Minea, ambii cu câte 8 puncte.  

Pentru timişoreni urmează o deplasare sâmbătă la Oradea, în vreme ce Constanţa va primi acasă vizita celor de la Universitatea Craiova.

*sursă foto: facebook.com/BCTimba

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe bbadescu :

    ?
    Cui folosesc astfel de meciuri? Sa bați la 73 de puncte...nici măcar meci de antrenament nu se poate numi...

    cu 10 ani în urmă (10.10.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!