Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Titus Nicoară pleacă de la Oradea

Dan Oancia

Dan Oancia
24.06.2014

După doar un sezon petrecut sub culorile echipei din orașul său natal, Oradea, Titus Nicoară a optat pentru o altă destinație, în ciuda faptului că părea că se simte foarte bine evoluând pentru echipa din Bihor. Potrivit csmoradea.ro, jucătorul a fost ofertat de către conducerea echipei bihorene "în concordanță cu performanța echipei" și "direct proporțional cu rolul și atribuțiile jucătorului", însă Nicoară nu a acceptat propunerea.

Internaționalul român care a acumulat sezonul acesta o medie de 26 de minute pe meci, a avut, cel puțin din punct de vedere statistic, cel mai bun sezon de până acum, la media de minute jucate adăugându-se și 13 puncte pe partidă, 7,7 reuperări —dintre care 2,6 ofensive—, 1,2 pase decisive. La aruncările din interiorul semicercului a reușit un procentaj de 60%, 31% din spatele semicercului și 68% de la libere.

În cele șase prezențe din EuroChallenge, media acumulată de Titus Nicoară a fost de 12,2 puncte și 1,2 pase decisive în 26 de minute pe meci acumulate. Procentajul de la două puncte a fost același ca în campionat, și chiar dacă de la trei puncte a avut doar 28% și-a îmbunătățit aruncările libere la un procentaj de 86%.

La cei 26 de ani ai săi, Titus Nicoară a mai evoluat în Austria, la Arkadia, timp de doi ani, revenind ulterior în țară și jucând pentru "găzarii" din Mediaș timp de patru sezoane, ca mai apoi să se reîntoarcă la echipa în tricoul căreia și-a început cariera de baschetbalist, Oradea.

Steaua București va fi cea de-a patra echipă la care va evolua Titus Nicoară.

Foto: Andor Marton

21 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Florin4D :

    . . .
    Bravo Titus si agentului. Ati putut negocia de pe pozitie de forta, cu regula romanului pe parchet inca nerevocata si te-ai pricopsit cu un ditamai contractul, care in alte conditii, trebuie sa recunoastem, era foarte greu de obtinut. Sunt binecunoscute sabloanele dupa care negociau romanii in sezoanele cu regula respectiva in vigoare. Conform ultimelor informatii expuse pe 24sec, astazi in jurul orelor 18 presedintii au decis la Sibiu ca regula cu romanul obligatoriu pe parchet sa fie introdusa abia de la anul.

    Prima tentatie e sa credem ca Steaua si-a luat o mare teapa si o povara salariala incontestabila, care lasa spatiu mai putin privind alte achizitii, insa la urma urmei Titus a fost cel mai bun PF din sezonul trecut si merita fiecare cent, doar ca echipa nu e formata dintr-un singur jucator si s-a dovedit ca banca e cea care face diferenta.

    Multumim pentru ce ai facut la Oradea si cu siguranta e o chestiune de timp pana cand te vei intoarce acasa. Sunt absolut convins ca nici un suporter oradean cunoscator de baschet nu are nimic sa-ti reproseze si intelege fundamentele deciziei tale.

    Cat despre CSM, eu am foarte mare incredere in campania de achizitii din aceasta vara si sunt convins ca Oradea se va intari semnificativ. Despartirile la fiecare ciclu au fost dureroase si au nascut intrebari privind traiectoria echipei, insa mereu conducerea a gasit cele mai bune solutii.

    cu 9 ani în urmă (24.06.2014)
    • CSM CSU Oradea unguru:

      sincer...
      ca si cunoscator de baschet, fan al csm-ului inca de pe vremea lui djordjic, bilbja, maric si mandache nu-l mai vreau in aceasta echipa.
      cu siguranta, oricat de fair ar fi publicul oradean, isi va primi partea de "paine si sare"

      hai Oradea!

      cu 9 ani în urmă (24.06.2014)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea Tomy :

    ...
    ... nu mai inteleg nimic :(

    Will si Dillon straini fiind sunt mai usor de inlocuit. Insa jucatorii romani buni vor sunt o raritate. Titus este cel mai bun jucator roman din campionat si trebuia pastrat cu orice pret. Avand in vedere ca Clujul deja l-a acontat pe Mandache si pe Jucan, Timisoara pe Popescu, Tg Jiu pe Vasile Stefan si lista continua stau sa ma gandesc daca Bogdan si Dani Popescu vor putea duce 20 de minute pe meci sau mai mult. Asta daca raman si ei. Pe de alta parte stau sa ma gnadesc oare ca l-ar fi motivat pe Titus sa aleaga o echipa care nu va participa in cupele europene si fara spectatori? O fi Steaua pe cai mari anul acesta si isi propune sa revina in topul baschetului romanesc?

    Tot ce am citit pe site-urile de specialitate in ultimele zile ma sperie in ceea ce priveste urmatorul sezon pentru CSM Oradea. Sincer sa fiu astept cu nerabdare si vesti bune.

    cu 9 ani în urmă (24.06.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea ts_cata :

    Titu$
    Eu nu inteleg fundamentele deciziei lui. De reprossat nu avem ce sa ii reprosam cat a jucat ACASA oate doar ca a stat prea putin. Cat despre bani acele 2-3000 de euro in plus pe care va primi se duc foarte usor pentru ca viata in capitala e scumpa, nu e ca in oradea unde esti acasa sau Medias.
    Nu inteleg cum un jucator inca tanar renunta la cupele europene si merge la o echipa care nu a prins PO.

    cu 9 ani în urmă (24.06.2014)
    • tzontzolino:

      se duc usor
      2000-3000 se duc usor in Capitala? Mitul cum ca in Capitala viata e scumpa nu e adevarat! Normal ca daca pierzi nopti in cluburi de fitze e scump in rest e la fel ca un oras de provincie (eu personal m-am descurcat cel mai bine la bani in Buc)- cat despre Titus- e sportiv- viata de sportiv e scurta si sa stii ca astia 2-3000 ii pune la ciorap! E baiat cuminte el si a facut o alegere foarte buna!

      cu 9 ani în urmă (24.06.2014)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea Florin4D :

    @ts_cata
    Nu cred ca il poate banui nimeni de prostie, ca n-ar fi un baiat pragmatic, sau ca nu stie ce inseamna viata de sportiv si mai ales post-sportiv, cu atat mai mult cu cat a avut cu cine sa se sfatuiasca si ca il are exemplu pe taica-sau. Intradevar, cea de sportiv e una foarte scurta si nimeni nu trebuie acuzat ca isi cauta o stabilitate. Nu e primul si nici ultimul.

    Ceea ce trebuie noi sa facem e un exercitiu de imaginatie privind dimensiunea ofertei "obscene" pe care Steaua i-a facut-o, incat el sa o accepte. Cred ca vorbim de o suma solida pe care banca care sponsorizeaza Steaua a pus-o la dispozitie si foarte probabil rivalizeaza sau se apropie de ce primeste Mohammed sau Lee de la Ploiesti. El a profitat ca in momentul negocierilor inca era valabila regula cu romanul obligatoriu pe parchet, care astazi a fost desfintata, conform informatilor aparute. E esentiala aceasta nuanta.

    Clubul nostru i-a oferit, conform declaratiilor lui Sere, un contract semnificativ mai mare decat in sezonul trecut, eu as percepe asta cam cu ~30% mai mult, ceea ce nu e deloc putin. Daca el nu a acceptat, e clar despre ce vorbim la Steaua si ca ne indreptam usor catre un contract lunar inspre 5 digits, ceea ce depaseste cu mult posibilitatile clubului nostru, asta tinand cont de modul in care s-a construit Oradea ca echipa-colectiv, echipa cu cea mai lunga banca din LNB anul trecut, o echipa cu 7-8 salarii relativ uniforme, ca asa, sa ii dai unuia sa manance 25 de mere din cele 50 pe care le ai si restul de 11 oameni sa moflaie restul de 25 ramase e foarte usor, insa longterm ai sanse minime de reusita.

    Eu zic sa avem incredere in conducerea noastra, au mai fost despartiri "dureroase", insa mereu cei care au venit s-au ridicat si chiar au depasit asteptarile.

    HAI CSM !

    cu 9 ani în urmă (24.06.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Florin, eu sper sa ai dreptate ca d enu trebuie sa ii dau "Ungurului" o bere :P

      cu 9 ani în urmă (24.06.2014)
    • U BT Cluj-Napoca doru_aka47:

      !
      Se pare ca stia "Ungurul" ce vorbeste. Se cam destrama CSM-ul.

      cu 9 ani în urmă (24.06.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Atunci sunt dator cu o bere, din pacate si asta nu din punct de vedere financiar.....

      cu 9 ani în urmă (24.06.2014)
    • CSM CSU Oradea Florin4D:

      Eh ... destramare
      eu nu as numi-o destramare, ci metamorfoza. in conditiile in care 95% din contractele din baschetul nostru sunt pe 1 an, e putin prea tragic sa vorbesti de destramari. bugetul nostru pe anul asta va fi ceva mai mare ca cel de anul trecut, s-au taiat toti banii de la FC Bihor, cam 300.000 euro si se vor imparti la polo si baschet, deci doar in sus se poate merge cu $ pentru CSM, de aici si sperantele mele. lumea tinde sa fie sentimentala si cand vede doar plecari, plecari, plecari, e normal sa reactioneze, insa eu sunt convins ca "aluatul dospeste" si ca se poarta discutii cu jucatori interesanti.

      in 5 sezoane duo-ul Achim-Sere a stiut mereu ce mutari sa faca si din punctul meu de vedere singura care era neprevazuta e despartirea de Titus, insa la banii pe care trebuia sa-i licitezi cu Steaua pentru a-l tine pe Nicoara, era un non-sens si ti-ar fi afectat dimensiunea si calitatea rotatiei pentru sezonul viitor.

      offtopic: felicitari pentru mutarile voastre. ce se aude de Hargrove si Cuia ?

      cu 9 ani în urmă (24.06.2014)
    • CSM CSU Oradea unguru:

      berea!!!
      bineinteles ca aveam dreptate...
      titus, will, dillon si denison sunt fosti titulari in echipa csam-ului.

      hai Oradea!

      titus, will, denison - mercenari de 2 bani!

      cu 9 ani în urmă (24.06.2014)
    • CSM CSU Oradea ts_cata:

      ARM
      Unguru are surse foarte bune. Eu am incredere in Sere si Achim pentru o echipa mult mai competitiva.

      cu 9 ani în urmă (24.06.2014)
    • U BT Cluj-Napoca doru_aka47:

      @florin
      metamorfoza da, dar se destrama echipa actula.

      cu 9 ani în urmă (24.06.2014)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea ts_cata :

    @Florin
    Nu ma intelege gresit. Am totala incredere in Sere si Achim si sunt sigur ca vor face echipa super si anul asta. Eu pe Titus nu il inteleg pentru ca pleaca ci unde pleaca. Nu cred ca jucand in fata a 300 de oameni si privind la extrasul de cont se va simti baschetbalist.
    Oricum faptul ca a ales cash-ul in locul performantei ma dezamageste. Din punctul asta de vedere toata stima pentru Silvasan care a avut oferte de a pleca de la cj dar a ramas.

    cu 9 ani în urmă (24.06.2014)
    • U BT Cluj-Napoca doru_aka47:

      Steaua
      Steaua vrea sa redevina echipa de top in campionat. Sa vedem daca le reuseste. Poate o sa fie peste CSM la finalul sezonului viitor. Nu ai de unde sa stii.

      cu 9 ani în urmă (24.06.2014)
    • CSM CSU Oradea Florin4D:

      @ts_cata & dori_aka47
      @ts_cata: Pentru noi, dintr-un scaun, e usor sa emitem ipoteze, sa vorbim despre culori, devotament si alte chestii, insa cand diferenta poate chiar sa depaseasca 40-50k euro / an, parca iti da de gandit. Necesita doar o minima empatie. Nu cred ca e de acuzat, e profesionist si realistic vorbind, Oradea in afara faptului ca l-a crescut pana la 19 ani, meritul clubului pentru evolutia si cariera sa e minim, austriecii de la Arkadia l-a luat inca din a 12-a, l-au vitaminizat, format si l-au ajutat sa devina extrema de forta care e astazi.

      Ca sa stim despre cine vorbim, scria tolo foarte explicit cum eximbankul, sponsorul Stelei, tocau bugete de peste 1 milion de euro / an in marketing si new-media pe site-uri cu 200 unici / zi si alte chestiuni de genul privind mainile largi de pe acolo. pentru Virgil Stanescu, cu abilitatea lui recunoscuta si cu studiile de management terminate in State :), a fost piece of cake sa obtinta cu orice pret ceea ce si-a dorit, indiferent de efortul $: Titus la Steaua.

      @doru_aka47: Steaua nu cred ca a avut buget sub "U" Mobitelco nici sezonul trecut, au fost semnificativ peste Sibiu si poate Pitesti, iar performantele lor le-am vazut cu totii. faptul ca ai bani nu e nici o garantie, tot in sezonul trecut au fost echipe cu bugete zdravene care la fel nu au prins playoff-ul. nu cred ca Steaua poate fi o candidata la titlu in acest an, ci maxim o echipa intre locurile 3-5, insa e putin pueril sa vorbim pana nu vedem loturile compelte ale tuturor echipelor.

      felicitari lui "U" pentru achizitii.

      cu 9 ani în urmă (24.06.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      "U"
      Bugetul clubului (echipa mare + juniori) a fost de 500.000 Euro aproximativ!

      cu 9 ani în urmă (24.06.2014)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea ts_cata :

    Titu$
    Florine orice K iti da de gandit dar c um spuneai si tu trebuie sa te gandesti. Eu cred ca steaua va fi sau este un balon de sapun supradimensionat sponsorizat de primaria bucuresti si eximbank si va exploda la prima ancheta de coruptie care planeaza asupra sponsorului.

    cu 9 ani în urmă (24.06.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tme :

    Dl Sere
    trebuie sa spuna si el ceva Totusi mi se pare cam mult: Franklin, Dillon, Nicoara, Denison Si eu cred ca un buget mare nu e neaparat garantia unei performante. Sper totusi ca atunci cind vorbesc de performante, clujenii nu se gindesc decit la titlu Cu un asemenea buget orice alt rezultat va fi o contraperformanta Si va fi o presiune extraordinara asupra clujenilor

    cu 9 ani în urmă (24.06.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Evelina Nicolae :

    La cine pleaca Nicoara?

    Evelina Nicolae

          



    La cine pleaca Nicoara? La Steaua Exim, echipa care are fonduri banesti mult peste medie (Exim Bank - banca de stat!?! si primaria Bucurestiului...etc), o echipa din afara play-off-ului, cu zero realizari cu un antrenor ca Bavcevic, care nu este adeptul jocului sub panou (poate prinde T. Nicoara maxim 15 per meci, ca la Medias) si ce sa mai spunem de temperamentul d-lui antrenor.
    Pentru ce? Vreo 1000 euro in plus, sa fim seriosi d-lor, pentru Bucuresti diferenta asta e infima.
    NU, CSM Oradea se desparte de Titus Nicoara, ci dansul de echipa.Se desparte de o echipa creata in jurul lui de doi oameni de caracter, d-l Cristian Achim si d -l Serban Sere.
    Iar pentru fani e o lovitura, sala lor la Steaua de cat e de 300 de locuri? Din astia cat o sa-l sustina? La ce caracter are Titus o sa fie unpic lovit de acest fapt, in orice caz domnule Titus succes!!!
     

    cu 9 ani în urmă (24.06.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea suporter oradean :

    Multumesc Titus,
    pentru aportul adus la castigarea medaliei de argint,singura din istoria clubului, succese pe mai departe,si nu te intrista de aceste comentarii,intotdeauna exista oameni care abia asteapta sa critice, sunt sigur ca nu au nimic cu tine si alegerea ta, au cu ei,pur si simplu judeca in necunostinta de cauza si pentru ca asta le este ''PROFESIA".Sa fii fericit si sa te bucuri la noul job.Cat despre cum ca jocul echipei era facut pentru tine, lasa-ma sa ma indoiesc am mai auzit cliseul acesta.

    cu 9 ani în urmă (25.06.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!