Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Tudor Costescu: „Am fost puțin surprins că primele 4 echipe își fac calcule de poziționare pentru jocurile din semifinale”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
28.04.2018

Formația timișoreană a câștigat cu 82-70 în fața celor de la BCMU FC Argeș Pitești, în ultima etapă din grupa 1-6. Toate meciurile primelor 8 s-au disputat la aceeași oră. Cele două grupări alb-violete nu mai puteau schimba locurile 5 și 6.

Gazdele s-au desprins la 11 puncte din primul sfert și antrenorul Tudor Costescu a putut să gestioneze minutele jucătorilor importanți. Burgess a jucat cel mai mult, 28:46 minute.

„Sunt mulțumit de modul în care a arătat jocul, deși, poate intensitatea n-a fost cea la care suntem obișnuiți să jucăm. Cert este că e un meci pregătitor pentru play-off. Ceea ce mă bucură e, oricum, că ne-am apropiat victoria. E un meci intermediar fiindcă ne gândim să ne pregătim din punct de vedere al formei sportive pentru meciurile din play-off. Și atunci m-am gândit să-i menajez puțin pe jucătorii care joacă mai multe minute, fără să încetăm vreun moment să ne dorim victoria”, a declarat Tudor Costescu după meci.

Bănățenii vor înfrunta Steaua în primul tur de play-off. Tudor Costescu a amintit că formația sa are un bilanț favorabil cu „militarii” în acest sezon, dar se așteaptă ca meciurile din play-off să fie diferite.

„Meciurile din play-off n-o să semene cu cele din campionat. Orice adversar pe care l-am fi întâlnit ar fi fost unul redutabil. Eu zic că vom fi pregătiți la momentul primului joc pentru o serie bună de play-off. N-ar trebui să ne surprindă rezultatul. Nu știu cum se pregătesc alte echipe. Am fost puțin surprins să văd că primele 4 echipe își fac calcule de poziționare pentru jocurile din semifinale. Eu sunt sigur că cel puțin una din aceste echipe trebuie să se gândească mai întâi la sferturi.

Steaua, practic, are o victorie în fața noastră în campionat. Rezultatele directe ne sunt favorabile, dar asta nu înseamnă nimic în play-off. E o echipă puternică, o organizație puternică. Au o rotație lungă de jucători, au antrenor cu experiență. Sunt jucători cu experiență în play-off și sigur că rezultatele nu vor fi comparate cu cele din sezonul regulat, dar nu pot să zic cine este favorită. Importante sunt 2 victorii la București. Noi vom pleca cu mari speranțe. Acum trebuie să ne refacem foarte bine, să ne evaluăm starea fizică și medicală și sper că, în cele 4 zile până la primul meci, să reușim să ne remontăm din toate punctele de vedere ca să putem să facem un meci bun, cel puțin în prima serie de 2 meciuri”, a mai spus Costescu.

Primul meci al seriei de play-off dintre CSM Steaua Eximbank București și BC SCM Timișoara se va juca joi, 3 mai, la București.

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    daca se putea
    intampla ceva foarte nasol pt Steaua era sa pice in sferturi cu TM. Tot sezonul i au "terorizat", inclusiv prin victoria dupa.revenirea aceea spectaculoasa.
    Anticipez o serie lunga cu meci 5 in care se poate intampla orice.

    cu 6 ani în urmă (28.04.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!