Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj și Timba Timișoara trag cortina peste 2017 în baschetul românesc

Radu Bărăian

Radu Bărăian
29.12.2017

Campioana en-titre și liderul LNBM, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, primește vizita formației BC Timba Timișoara în penultima zi a anului 2017, meciul contând pentru etapa cu numărul 13 din Liga Națională. Disputa este programată astfel sâmbătă, 30 decembrie, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, cu începere de la ora 18:00, nefiind televizată. 

Formația pregătită de Mihai Silvășan va avea un program infernal în prima lună a lui 2018, având programate 4 meciuri în campionat și 4 în FIBA Europe Cup. Luând în considerare aceste aspecte, partida cu Timba se va juca în devans, fiind ultimul meci din 2017 din primul eșalon al baschetului românesc, atât la masculin, cât și la feminin. 

Clujenii vor ataca acest meci din postura de lideri ai LNBM și după o victorie extrem de importanță în fața celeilalte echipe timișorene, BC SCM, meci câștigat cu 81-70 în Sala „Constantin Jude”. Victoria din Banat le-a asigurat locul 1 celor de la U-BT la finalul turului cu un bilanț de 9 meciuri câștigate și 2 pierdute, pentru un total de 20 de puncte acumulate. De cealaltă parte, Timba este pe locul 10 cu 2 meciuri câștigate și 8 pierdute, având victorii doar în fața „cenușăreselor” Poli Iași și Dinamo. În ultima etapă programată în 2017, Timba a dat o replică acidă celor de la BCM U Pitești, scor final 82-77 în favoarea argeșenilor. 

În meciul tur, disputat în octombrie la Timișoara, Timba a fost la câteva minute distanță să detoneze prima mare bombă a campionatului, însă în urma unui parțial zdrobitor al Clujului în ultimul sfert, 32-18, aceștia au reușit să-și adjudece victoria la 3 puncte diferență, scor final 75-72. În respectiva confruntare, Zeljko Sakic cu 19 puncte și 8 recuperări, respectiv John Florveus cu 24 de puncte și 10 recuperări au fost cei mai buni jucători de pe teren. 

Până la ora actuală, U-BT Cluj și Timba Timișoara s-au duelat de 8 ori, toate cele 8 meciuri fiind câștigate de echipa antrenată în prezent de Mihai Silvășan, Dorin Pintea și Branko Cuic. 

Confruntarea din Polivalenta clujeană va fi arbitrată de Andrada Monika Csender, Laszlo Bukuresti și Marius Epure, în timp ce comisar din partea FRB va fi Marian Oprea. 

*Foto: Sabin Cercel @Facebook BC Timba Timisoara

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!