Stiri

U BT Cluj-Napoca va evolua și în sezonul viitor în Basketball Champions League

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
14.06.2017

Basketball Champions League a anunțat șapte campioane naționale care vor lua startul în sezonul 2017/2018 în competiția de top organizată sub egida FIBA. Printre acestea se numără și U BT Cluj-Napoca, noua campioană a României, care a evoluat și în stagiunea trecută în această competiție.

Tsmoki Minsk (Belarus), CEZ Nymburk (Cehia), Bakken Bears (Danemarca), Donar Groningen (Olanda), Stelmet Zielona Gora (Polonia) și U-BT Cluj-Napoca (România) și Keravnovs Nicosia (Cipru) sunt echipele care vor evolua în Basketball Champions League, după cum se arată într-un comunicat oficial de pe site-ul competiției.

În afară de campioana Ciprului, toate celelalte formații au participat și la ediția inaugurală a Basketball Champions League, însă nu toate aceste echipe au acces în faza grupelor principale.

U BT Cluj-Napoca s-a oprit în stagiunea precedentă în ultimul tur preliminar. Trupa condusă de Mihai Silvășan a fost oprită din drumul către grupele principale în sezon trecut de Usak Sportif.

Basketball Champions Leuague nu a făcut precizări la faza din care aceste cluburi vor intra în competiție. Rămâne de văzut dacă U BT Cluj-Napoca va juca direct în faza grupelor sau dacă va fi din nou nevoită să joace din nou în tururile preliminare.

Sezonul regulat al Basketball Champions League va demara pe 10 octombrie. 32 de echipe vor lua startul în sezonul regulat, 24 de echipe calificate direct și alte 8 venite din tururile preliminare. Se vor forma 4 grupe de câte de câte 8 echipe, în care se va juca după sistemul fiecare cu fiecare, iar primele 4 echipe din fiecare grupă vor accede în Top 16.

Tragerea la sorți pentru tururile preliminare și sezonul regulat va avea loc pe 11 iulie la House of Basketball din Geneva, Elveția.

foto: u-bt.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!