Stiri

U-BT Cluj debutează în noul sezon competițional cu un test dificil în Germania

Radu Bărăian

Radu Bărăian
23.09.2017

Câștigătoare categorică a tuturor trofeelor puse în joc în sezonul 2016-2017 în România, campionatul, cupa și supercupa, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, cu destul de multe schimbări în lot, pornește în noua stagiune competițională cu o dublă de foc în preliminariile Basketball Champions League

Formația pregătită de Mihai Silvășan se va duela în turul secund preliminar al BCL cu formația din Germania, MHP Riesen Ludwigsburg. Meciul tur dintre MHP Riesen Ludwigsburg și U-Banca Transilvania Cluj-Napoca este programat duminică, 24 septembrie, în Germania, începând cu ora 19:00, ora României, în timp ce returul va fi marți, 26 septembrie, la Cluj-Napoca, în Sala Polivalentă, duelul urmând să debuteze tot la ora 19:00, fiind transmis în direct de DigiSport. 

Locul 8 în stagiunea trecută din Bundesliga, respectiv eliminată de Ratiopharm Ulm cu 3-2 în primul tur din play-off, MHP Riesen Ludwigsburg se întoarce în Basketball Champions League, după ce în sezonul 2016-2017 din această competiție a ajuns până în sferturile de finală, acolo unde a fost eliminată de Banvit din Turcia, finalista ediției trecute. Anul acesta, după ce a câștigat manșa tur a dublei cu Bosna Sarajevo din deplasare, 85-59, nemții de la MHP Riesen Ludwigsburg s-au impus categoric și în returul de pe teren propriu, de această dată la 43 de puncte diferență, scor final 102-59. În urma acestui dublu succes, gruparea din Ludwigsburg și-a asigurat calificarea în turul secund preliminar al Basketball Champions League, acolo unde se va duela într-o dublă manșă cu U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, campioana României. 

Și da, U-BT Cluj a cucerit titlul de campioană a României la pas, reușind să-și pună în vitrină și trofeul Cupei României și cel al SuperCupei României. A avut de asemenea și un parcurs european presărat cu de toate. În Basketball Champions League a ajuns până în turul 3 preliminar, acolo unde a fost eliminată de Usak Sportif, iar în FIBA Europe Cup a ajuns până în faza a doua a sezonului regulat. Cu siguranță, în acest an, trupa pregătită de Mihai Silvășan, Branko Cuic și Dorin Pintea au planuri și gânduri mult mai mari având în vedere parcursul european. Chiar din aceste motive, staff-ul tehnic a efectuat o serie de schimbări la nivel de lot, iar clujenii vor porni la drum în noua stagiune competițională cu următorii jucători: Ousmane Barro, Alexandru Olah, Zeljko Sakic, Justin Gray, Vaidas Kariniauskas, Aleksandar Rasic, Giordan Watson, Andrei Calinicenco, Lasan Kromah, Kuti Nandor, Rolland Torok, Camil Berculescu, Andrei Mureșanu, Anders Teir și David Vida. 

Dacă U-BT va trece de turul secund preliminar se va duela în turul decisiv pentru calificarea în sezonul regulat cu belgienii de la Basic-Fit Brussels. Atunci când meciul tur ar fi la Cluj în 29 septembrie, respectiv returul în Belgia pe 2 octombrie.

Un eventual succes și în dubla manșă cu cei de la Brussels le-ar asigura campionilor en-titre prezența în faza grupelor din Basketball Champions League, acolo unde ar disputa partide împotriva unor echipe extrem de puternice din Europa: Gaziantep (Turcia), Elan Chalon (Franța), Iberostar Tenerife (Spania), Neptunas Klaipeda (Lituania), Ventspils (Letonia), PAOK Salonic (Grecia), respectiv câștigătoarea preliminariilor dintre BC Llulea, Antwerp Giants, Nizhny Novgorod sau Rosa Radom.

Totodată, în cazul în care U-BT Cluj va fi eliminată din preliminariile Basketball Champions League, indiferent în care tur, atunci va continua aventura europeană în FIBA Europe Cup. 

*Foto: Silviu Cristea (u-bt.ro)

12 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    meci
    Se poatre viziona meciul de duminca? Daca stie cineva rog sa imi spuna unde si cum il pot vedea. hAI U-BT

    cu 6 ani în urmă (23.09.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Beniamin:

      ...
      se prea poate sa fie LIVE pe canalul de Youtube al BCL

      cu 6 ani în urmă (23.09.2017)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca u66:

      Vizionare
      Cei de la u bt su comunicat pe fb ca meciul va fi pe digi.

      cu 6 ani în urmă (24.09.2017)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca hunteru:

      Meciul retur
      Meciul retur va fi televizat sigur, așadar cel de marți. Cred că cel de astăzi nu va fi televizat în România, din păcate.

      cu 6 ani în urmă (24.09.2017)
    • U BT Cluj-Napoca KBSC2430:

      U
      Meciul de azi nu se va transmite nici pe televizor nici pe youtube din păcate.

      cu 6 ani în urmă (24.09.2017)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    online
    Se poate vedea online gratis pe livetv.sx/enx, acolo va aparea fotbalul, in stanga se vad desenate jocurile de echipa, dat pe oricare, apoi apar in scris jicurile de echipa, dat pe baschet si cautati meciul nostru, sper sa se prinda ! ( apare la transmisiuni, deci in mod normal ar trenui sa se vada ) . La ora mecoilui intru pe site si va anunt daca merge . Haide U !!!

    cu 6 ani în urmă (24.09.2017)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca hunteru:

      cred ca nu...
      Bela, nu cred că transmite vreo televziune meciul ca să poata fi preluat în streaming. Au confirmat și cei de la U-BT pe pagina de Facebook treaba asta.

      Pe canalul de YouTube al BCL apar 6 meciuri care vor fi transmse astăzi acolo, dar al nostru nu e printre ele.
      https://www.youtube.com/channel/UCZUkv6tSC5OfX54gLgjV9aw/videos?flow=grid&view=2

      Cred că va trebui să ne mulțumim cu statistici live.

      cu 6 ani în urmă (24.09.2017)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca u66:

      Hunteru
      Transmite u bt pe pagina lor de fb.

      cu 6 ani în urmă (24.09.2017)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    online
    Din pacate desi trecuta la meciuri transmise, apare ca nu se poate vedea, la scor este trecut acum 9-4 pt nemti .

    cu 6 ani în urmă (24.09.2017) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    La pauza
    La pauza 42-34 pt nemti ( 22-20; 20-14 ), scorul se poate urmari pe XScores.com .

    cu 6 ani în urmă (24.09.2017) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca R Razvan :

    meciul live
    transmisie facebook aici: https://www.facebook.com/geluradu?hc_ref=ARRn6P2iHJS5eIdhV3vNCCwc2L_07PLsQOteB9sbfpRN5-dLrTC39Bh-wW6KzgGzsoM

    cu 6 ani în urmă (24.09.2017) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    scor final
    Scor final 78-72 pt nemti, ultimele doua sferturi le-am castigatla cate un punct ( 20-21; 16-17 ), zic eu o prima mansa in care nu ne-am facut de ras, rezultatul poate fi intors marti, pt asta un aport mare va avea publicul ! Haide U !!!

    cu 6 ani în urmă (24.09.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!