Stiri

U-BT Cluj vs. Keravnos, un derby cât o calificare

Radu Bărăian

Radu Bărăian
07.02.2018

Campioana României, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, și ciprioții de la Keravnos Nicosia se întâlnesc astăzi în Sala Sporturilor „Horia Demian” în meciul decisiv din Grupa L a FIBA Europe Cup pentru calificarea în faza optimilor de finală ale competiției. Partida este programată de la ora 20:00, fiind transmisă în direct de DigiSport. Tot de la aceeași oră se va juca și celălalt meci din grupă, Donar Groningen vs. Belfius Mons-Hainaut. 

Înaintea ultimei etape toate cele 4 echipe din Grupa L păstrează șanse de calificare mai departe în optimile FIBA Europe Cup, fiind de departe cea mai interesantă grupă din cele 4 existente. Cele mai mari șanse la calificare le are formația olandeză Donar Groningen, care va juca pe teren propriu cu belgienii de la Belfius Mons-Hainaut, ultima clasată din grupă. Donar își asigură calificarea mai departe în cazul în care obține victoria, indiferent de rezultatul de la Cluj-Napoca. În aceeași postură se află și Keravnos, care cu o victorie în Ardeal se califică în optimi. 

În ceea ce privește campioana României, clujenii sunt obligați să învingă Keravnos, iar în același timp Donar să-și respecte statutul de favorită în fața lui Mons, atunci U-BT se califică în optimi. În eventualitatea în care se vor impune și U-BT Cluj și Mons-Hainaut, atunci situația se complică serios, toate cele 4 echipe urmând să aibă același număr de puncte, iar departajarea se va face în prim fază la capitolul meciurilor directe, iar mai apoi la coșaveraj. 

Așadar U-BT este pe locul 3 în grupă cu 2 victorii și 3 înfrângeri, în timp ce Keravnos este pe locul 2 cu 3 victorii și 2 înfrângeri. Dacă vor reuși să învingă în această seară, clujenii îi vor egala pe ciprioți în clasament, departajarea fiind făcută la capitolul meciurilor directe. În meciul tur jucat la Nicosia, U-BT a reușit să-și adjudece victoria la 4 puncte diferență, scor final 71-67, într-un meci în care Lasan Kromah a reușit cea mai bună prestație în tricoul alb-negru, 28 de puncte, 6 recuperări și 5 pase decisive. 

În ultima etală de campionat ambele formații au reușit să-și obțină victoriile, U-BT câștigând la București cu Iașiul, 76-72, în timp ce Keravnos și-a adjudecat derby-ul cu AEK Larnaca, 85-75. De asemenea, în ultima etapă jucată în FIBA Europe Cup, campioana României s-a înclinat acasă în fața celor de la Belfius Mons-Hainaut, 77-80, în timp ce gruparea cipriotă a câștigat pe teren propriu în fața liderului Donar 74-72. 

U-Banca Transilvania Cluj-Napoca va juca astăzi primul meci cu adevărat important al sezonului, un meci cu o miză pe măsură, și anume calificarea în optimile de finală ale FIBA Europe Cup. Pentru acest joc, Mihai Silvășan nu are probleme de efectiv, fiind recuperați toți jucătorii. 

*Foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!