Stiri Juniori U17 Masculin

U-BT apelează la psiholog sportiv pentru juniorii clubului

Paul Olar

Paul Olar
10.05.2017

U-Banca Transilvania este organizată exemplar la nivel de juniori. Din acest punct de vedere, formaţia clujeană s-a gândit să înceapă o colaborare pe termen lung şi cu un psiholog sportiv. Marius Crăciun se va ocupa de consilierea psihologică a sportivilor, fostul baschetbalist urmând să susţină o serie de workshop-uri cu tinerii legitimaţi la U-BT.

”Unul din cele mai valoroase complimente acordat unui sportiv este de a-l cataloga ca fiind puternic din punct de vedere mintal. Dar aceasta «tărie mintală» nu este o calitate înnăscută. Ea se poate dezvolta prin educaţie şi cuprinde un set de atitudini şi o serie de abilităţi psihologice, cum ar fi încrederea în sine, reglarea activării, controlul emotional şi atentional etc. Antrenorii şi părinţii, ajutaţi de psiholog, sunt într-o poziţie privilegiată, din care pot influenţa tinerii sportivi în a-şi dezvolta o filozofie sănătoasă despre performanţă. Un program de dezoltare a abilităţilor psihologice este un cadou nepreţuit pe care adulţii îl pot oferi tinerilor pentru a obţine rezultate şi satisfacție în sport, dar şi în alte aspecte ale vieţii”, a spus psihologul Marius Crăciun.

Marius Crăciun este doctor în psihologie, cadru didactic al Facultății de Psihologie și Ştiinţele Educaţiei din cadrul Universității ”Babeș-Bolyai” Cluj. Predă cursuri de Psihologia Sportului la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport şi la Facultatea de Psihologie, nivel de licenţă şi masterat. El a evoluat ca baschetbalist la Universitatea timp de 17 ani.

În paralel, Marius Crăciun este psihologul lotului Olimpic de Judo şi autorul a numeroase lucrări de specialitate.

*Foto: u-bt.ro

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Oldtimer :

    Timid inceput
    dar binevenit...
    N-ar strica sa devina o practica obisnuita si in Ligile de seniori...
    Din pacate seniorii inca fac confuzie intre psiholog si psihiatru...
    Staff- urile declara asistenta de acest gen ca fiind "un lux" cand, de fapt, e o necesitate, daca vrei maximum de performanta posibil...

    cu 6 ani în urmă (10.05.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!