Stiri Acvile

U18F. Încă două victorii pentru România în fața Slovaciei

Valentin Todea

Valentin Todea
14.07.2017

După victoria repurtată cu scorul de 57-74 în fața Slovaciei, selecționata feminină U18 a României s-a mai impus în două partide amicale împotriva naționalei de la Bratislava, ambele disputate pe terenul acesteia. Joi, 13 iulie, fetele pregătite de Cătălin Tănase au câștigat cu 58-64, pe sferturi tabela indicând 15-14, 18-17, 11-17 și 14-16.

România a început mai greu meciul de ieri, fiind condusă la pauză cu 33-31, însă și-a îmbunătățit prestația în partea secundă și a tranșat disputa în favoarea ei. Maria Ferariu cu 18 puncte, 3 recuperări, o pasă decisivă și 3 intercepții) a fost performera reprezentativei noastre, fiind urmată de Irina Părău cu 12 puncte, 9 recuperări și 3 assist-uri. Au mai marcat Alexandra Ghiță 7 puncte, Roberta Salatioan 6 puncte, Nicolett Orban 5 puncte, Daiana Tănase și Carla Popescu câte 4 puncte, în timp ce Anamaria Vîrjoghe (7 recuperări) și Denisa Vati au înscris câte 3 puncte. Helga Csurulya a adăugat 2 puncte.

În cea de-a doua confruntare cu slovencele, disputată astăzi, naționala de la București a învins cu 51-64 (11-11, 13-21, 12-15, 15-17), reușind astfel o victorie la o diferență mai mare față de precedenta, ecartul adăugat fiind de 7 puncte. Efortul colectiv a fost mai semnificativ de această dată, patru jucătoare românce terminând în double digits la capitolul puncte marcate. Irina Părău a fost principala evidențiată tricoloră cu 15 puncte, 6 recuperări, o pasă decisivă, două intercepții și un capac, în timp ce Anamaria Vîrjoghe a contribuit cu 12 puncte, 8 recuperări și un capac. Maria Ferariu a avut 10 puncte, 7 recuperări, 4 assist-uri și 4 intercepții, iar Roberta Salatioan a reușit 10 puncte, 4 recuperări, 2 pase decisive și 3 intercepții. Au mai punctat Daiana Tănase 7 puncte, Nicolett Orban 4 puncte (8 recuperări, 2 pase decisive), câte 2 puncte adăugând și Alexandra Ghiță, Carla Popescu și Helga Csurulya.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!