Stiri Juniori U17 Masculin

România U16 a căzut în sfertul patru cu Danermarca și ratează calificarea în semifinale

Eduard Popa

Eduard Popa
15.08.2019

România U16 a căzut în sfertul patru cu Danermarca și ratează calificarea în semifinale

România U16 a ratat calificarea în semifinalele EuroBasket – divizia B din Muntenegru, după o înfrângere suferită în fața Danemaricei, scor 70-86.

Tricolorii au început în formula Năstruț, Marinău, Sucală, Cochela și Grasu. Cele două formații au început meciul pe picior de egalitate, iar după 6 minute scorul era 12-12. Pedersen a reușit un four-point play și a dus scorul la 21-19 pentru danezi, dar românii au egalat și au trecut în față prin Ștefan Grasu. Sfertul secund a fost și mai bun pentru elevii lui Cuic. Românii au condus chiar și la nouă puncte, scor 38-29, prin dunk-ul lui Grasu. Ultimele cinci puncte au fost înscrise însă de danezi, care au venit la 4 lungimi distanță de naționala noastră.

În sfertul trei Danemarca a revenit pe tabelă, iar după patru minute conduceau cu 45-44. Tricolorii au reintrat în avantaj, prin reușitele lui Grasu. Molbach și Gnudsen i-au readus pe nordici în avantaj, care au intrat cu 58-57 la pauza dinaintea ultimului sfert.

România a început mult mai bine sfertul patru și conducea cu 64-60. A urmat însă o cădere importantă a naționalei noastre, iar Danemarca a pus un run de 12-0. Robert Licurici a reușit un and-one și un coș de 3 puncte, dar aveau să fie ultimele puncte ale României, după ce danezii au închis jocul cu un alt parțial de 16-6.

Ștefan Grasu a reușit 26 de puncte, cu 14 recuperări, dar și 5 turnovers și 2/8 de la libere. Robert Licurici a înscris și el 14 puncte. De partea cealaltă Noah Sorensen a reușit 20 de puncte, 11 pase decisive și 6 recuperări, Nicklas Pedersen a înscris 18 puncte, Marvin Brumfeld 16 și Jermaine Webb 10, cu 7 recuperări. Totodată, Gustav Knudsen a adunat 8 puncte, 12 recuperări și 7 pase decisive.

Astfel, România pierde o șansă importantă de a juca cu medaliile pe masă și va trebui să se mulțumească cu partidele pentru locurile 5-8.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!