Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Un nou duel de Play-Off între rivalele Ardealului

Paul Olar

Paul Olar
24.04.2014

Play-Off

Runda I

Vineri și Sâmbătă de la ora 18:00

Sala "Transilvania"/Digi 24 Cluj-Napoca

0 Fișa meciului 0

Prima rundă a Play-Off-ului stagiuniii 2013/2014 aduce un nou episod din "Derby-ul Ardealului". CSU Sibiu înfruntă pe "U"-BT Mobitelco vineri, respectiv sâmbătă, cu începere de la ora 18:00, în direct la Digi 24 Cluj-Napoca.

După o perioadă în care au ratat obiectivul trasat de conducere, "vulturii" atacă partea decisivă a campionatului cu gânduri mari. Trupa lui Miodrag Perisic s-a remarcat cu un parcurs dominant, poposind timp de trei etape pe prima poziție, în dauna lui CSU Ploiești, BC Mureș sau CSM Oradea. Formația de pe Cibin a fost eliminată prematur din Cupa României, însă victoriile de senzație din tur au readus publicul la Sala "Transilvania", iar echipa galben-albastră s-a transformat într-o forță.

În schimb, "U"-BT Mobitelco este pe cale să încheie prima aventură cu Dorin Pintea ca principal. Sub cârma lui "Bobo", clujenii au încheiat pe locul cinci, cu un bilanț de 17 rezultate pozitive și 9 înfrângeri. Totodată, Silvășan și compania au pus umărul la un șir de opt succese consecutive, dar eșecul din Cupa României a tulburat apele pe Someș. Au urmat o serie de urcușuri și coborâșuri pentru ca ulterior, grație jocului rezultatelor, Mobitelco să dea piept din nou cu rivala sibiană.

Aruncând o privire pe statistici, elevii lui Dorin Pintea au parte de un ușor avantaj din punct de vedere al procentajului la 2 puncte, aruncări libere, recuperări și pase decisive. De cealaltă parte, "vulturii" au fost mai buni la aruncările din spatele arcului de cerc.

Trebuie precizat că încleștarea de vineri reprezintă confruntarea cu numărul 38 între CSU și Cluj. Bilanțul este unul favorabil celor din urmă, care s-au impus în 24 dintre meciuri - ultimul în retur, scor 92-68 în "Horia Demian". În replică, Crăciun și compania și-au adjudecat două puncte în tur, grație unei partide terminate cu 73-61.

*Foto: Nagy Melinda/u-mobitelco.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!