Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Un nou episod din „Derby de Transilvania” se va consuma sâmbătă în Sala Transilvania din Sibiu

Radu Bărăian

Radu Bărăian
27.10.2017

Capul de afiș al rundei cu numărul 4 din Liga Națională de Baschet Masculin este fără doar și poate al 58-lea episod din „Derby de Transilvania”. BC CSU Sibiu și U-Banca Transilvania Cluj-Napoca se vor întâlni sâmbătă, 28 octombrie, în Sala Transilvania, cu începere de la ora 17:00, jocul fiind transmis în direct de DigiSport. 

Sibienii vor primi astfel vizita campioanei, însă, într-o perioadă mai puțin fastă pentru ei. După un start lansat în campionat cu două victorii de răsunet, 73-72 pe terenul medaliatei cu bronz în sezonul trecut, CSM CSU Oradea, respectiv 88-74 pe teren propriu în fața vicecampioanei, CSM Steaua EximBank, sibienii au clacat la Timișoara. Pe lângă înfrângerea la 14 puncte diferență, galben-albaștrii au avut parte și de un episod neplăcut, după ce baschetbaliștii Pratt și Riley s-au luat la bătaie între ei în timpul unui time-out. În urma acelui incident, CSU Sibiu a renunțat la serviciile lui Riley, în timp ce Pratt a fost suspendat. Astfel, Dan Fleșeriu va ataca disputa cu U-BT Cluj fără 2 jucători din angrenajul de bază cu care a început sezonul, iar în același timp tehnicianul va avea serios de lucru în încercarea de a reface moralul baschetbaliștilor săi. Așadar, CSU Sibiu va aborda meciul de sâmbătă într-o situație oarecum atipică, pornind printre altele de pe locul 6 cu 2 victorii și o înfrângere. 

De cealaltă parte, U-BT Cluj este pe val. Campioana en-titre este lider în LNBM cu 3 victorii din tot atâtea meciuri jucate, fiind singura echipă din campionat rămasă fără înfrângere. Totodată, trupa de sub Feleac este lider și în Grupa E din FIBA Europe Cup, acolo unde și-a câștigat primele două partide cu Istanbul BBSK (90-69) și cu Dinamo Tbilisi (87-73), acesta fiind și ultimul joc al clujenilor înaintea deplasării la Sibiu. Pe plan intern, după cum spuneam, campionii au 3 victorii la rând obținute în fața echipelor BCM U FC Argeș Pitești (85-58), Timba Timișoara (75-72) și Dinamo București (103-44). 

Și într-adevăr, meciul de sâmbătă va fi cel de-al 58-lea duel direct dintre cele două mari rivale transilvănene din ultimii 12 ani. Clujenii stau mai bine la capitolul confruntărilor directe, având 36 de victorii față de cele 21 ale sibienilor. În sezonul competițional precedent, U-BT și CSU Sibiu s-au întâlnit de 5 ori, o dată în sferturile de finală ale Cupei României, iar de 4 ori în campionat. Clujul s-a impus în jocul din Cupa României (88-70) și în alte 3 meciuri din campionat (87-84, 91-80 și 92-75), în timp ce galben-albaștrilor le-a revenit un singur meci, ultimul chiar dintre cele două formații, 75-67 acasă în Sala Transilvania. 

Așadar, la prima vedere, U-BT Cluj pleacă cu prima șansă în acest meci prin prisma valorii lotului, a moralului și a rezultatelor înregistrate până în prezent. Important este să nu uităm însă că acesta este un adevărat derby, încărcat de fiecare dată cu multă pasiune, iar rezultatul final nu poate fi deloc anticipat. Sibienii vor avea de partea lor frumosul lor public, care cu siguranță va pune la bătaie o atmosferă demnă de un astfel de meci, care, de ce nu, ar putea încurca drumul spre succes al rivalilor din Cluj-Napoca. 

Derby-ul Transilvaniei și al etapei a 4-a din LNBM va fi arbitrat de o brigadă formată din Alexandru Olaru, Dragoș Nicolae și Șerban Rașoga, în timp ce comisar din partea FRB va fi Tiberiu Rist. 

*Foto: Mircea Roșca @sportpictures.eu

4 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu Markus :

    articol incomplet
    Putina documentare nu ar strica. Din pacate pentru noi, pe langa absentele celor 2 americani, maine nu va juca nici Paliciuc. Acesta este accidentat.

    Vorba cantecului: "Un' te duci tu, mielule?" Sa speram ca ne reverim repede dupa macelul de maine si ca transferam un pivot de valoare.

    cu 6 ani în urmă (27.10.2017)
    • BC CSU Sibiu Hermannstadt:

      minus Capers,
      care pana la urma este cea mai mare pierdere ! Sezonul este abia la inceput si cu ceva ajustari ne vom reveni , in plus echipa cred ca va fi mult mai unita dupa toate intamplarile neplacute din ultima vreme. Avem si cele 3 saptamani de pauza in campionat care ptr. noi sunt mana cereasca si ne vor ajuta sa revenim din nou in forta !

      cu 6 ani în urmă (27.10.2017)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu csv :

    Nu cu moralul
    baschetbalistilor, are probleme Dan. Din contra, eu cred ca vom sta foarte bine cu moralul, cel putin in debut. Si mai cred ca vom avea jucatori romani care-si vor depasi conditia. Depinde cum va decurge jocul. DACA, vom avea si sansa va fi un spectacol.
    SA FIE FAIR PLAY !

    cu 6 ani în urmă (27.10.2017) Raspunde
  • "U" Mobitelco BT Cluj-Napoca 2 Take2 :

    ;(
    Oo CSU,iar o să te bată U 😭😂😂

    cu 6 ani în urmă (28.10.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!