Stiri Cupa României Feminin

Universitatea Cluj-Napoca se impune în confruntarea cu Univ. Goldiș ICIM Arad

Valentin Todea

Valentin Todea
05.01.2017

Într-un meci din turul primei faze a Cupei României, ”U” Cluj s-a impus pe teren propriu în fața celor de la ICIM Arad cu 80-67 (14-18, 28-19, 19-17, 19-13). Partida retur va avea loc duminică, 8 ianuarie, în Polivalenta arădeană.

Gazdele au început cu o formula alcătuită din Butulija, Harrison, Irimia, Mandache și Agunbiade, în timp ce Aradul a replicat prin Hadzovic, McGuire, Moraru, Stroman și Nagy. Vizitatoarele au început bine meciul iar Pasic a înscris un lay-up pentru 4-8. Harrison a răspuns imediat de la mare distanță, 7-8, dar Stroman a pus 5 puncte pe tabelă, 8-13. Hadzovic a mărit avantajul echipei sale de lângă panou, 8-15. Clujencele s-au apropiat treptat, înscriind 6 libere consecutive, 14-16. McGuire, într-o mare poftă de joc, a închis tabela după primul sfert. La reluare, Universitatea a reușit să treacă în avantaj prin Butulija, 21-20, însă ICIM nu s-a lăsat mai prejos iar Moraru a marcat de la 3 puncte, 22-23. Cele două echipe au alternat la conducere minute bune, combatantele oferind un meci spectaculos celor prezenți în tribune. Trupa clujeană a reușit să se distanțeze prin Agunbiade, 39-34, în timp ce Irimia a înscris din spatele arcului de cerc, 42-34. Hadzovic a stabilit scorul pauzei mari din afara semicercului, 42-37.

Arădencele au reușit să egaleze situația la jumătatea sfertului trei prin Karakasevic, 46-46, revenind la conducere în urma unui three-point play marca McGuire, 48-51. Ulterior, Voica a transformat de la 3 puncte iar scorul a devenit 53-53, fiind completată de Harrison pentru 56-53. Voica s-a evidențiat din nou cu o altă execuție reușită de la mare distanță, 59-54, în timp ce Agunbiade a făcut 61-54, înregistrându-se astfel o diferență de 7 puncte înaintea actului decisiv.

La reluare, Nagy și Ross marchează pentru echipele lor, 63-56, iar Butulija pune mingea în coș de la mare distanță, 66-56. Pasic înscrie mai apoi trei coșuri consecutive iar Aradul vine la 4 puncte în spate, 66-62. Mandache își intră în mână pe final de meci și marchează pentru 72-64, însă Stroman menține speranțele oaspetelor cu o reușită din apropiere, 72-66. Elevele lui Dragan Petricevic apasă pedala de accelerație și majorează ecartul, aceeași Mandache stabilind scorul final din dreptul liniei de fault.

Taneisha Harrison a fost cea mai bună marcatoare a partidei cu 21 de puncte, 3 recuperări și 5 assist-uri. Principala remarcată de la ”U” a fost Wumi Agunbiade cu 11 recuperări, 8 puncte, 4 pase decisive și 3 intercepții. Andra Mandache a fost singura integralistă a întâlnirii și a reușit 12 puncte, 9 recuperări, o pasă decisive și o intercepție. Gabriela Irimia a adunat 11 puncte, 12 recuperări și 3 intercepții.

Din tabăra arădeană, cea mai evidențiată jucătoare a fost Morgan Stroman cu 17 puncte, 8 recuperări, 4 assist-uri și 4 intercepții, fiind cea mai eficientă baschetbalistă a întâlniri. Suriya McGuire a contabilizat 13 puncte, 5 recuperări, 2 assist-uri și o intercepție. Ildiko Nagy a avut 10 puncte, 4 recuperări, 2 pase decisive, 2 intercepții și un capac.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!