Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Universitatea Cluj-Napoca se impune în deplasarea de la Politehnica Național Iași

Valentin Todea

Valentin Todea
23.10.2016

Poli Iași s-a văzut înfrântă acasă de ”U” Cluj cu scorul de 68-83, într-un meci din cadrul etapei a cincea din Liga Națională de Baschet Feminin. Pe sferturi a fost 20-22, 22-25, 13-22 și 13-14.

Gazdele au început cu o formulă alcătuită din Lia Galdeira, Ramona Dănălache, Corin Adams, Dominique Mosley și Andreea Aursulesei, Dragan Petricevic replicând cu un prim cinci format din Zahna Medley, Adrianne Ross, Taneisha Harrison, Andra Mandache și Shanece McKinney.

Oaspetele au inaugurat tabela prin McKinney, cea care a marcat consecutiv din apropiere, 0-4, pentru ca Mosley să-și aducă echipa în avantaj, 8-7. Ulterior, ieșencele s-au distanțat la 7 lungimi, după ce Galdeira a înscris de la semi-distanță, 19-12. Gabriela Irimia a replicat de la trei puncte, 19-15, iar Mandache a închis tabela după primul sfert din spatele arcului de cerc.

Americancele de la Politehnica au continuat să înscrie, dar clujencele au fost mai eficiente și s-au distanțat la 27-36 după ce Harrison a punctat din interiorul semicercului. Adams și-a apropiat echipa la 2 puncte de adversare după un coș de la mare distanță, dar Harrison a răspuns imediat, 36-40. La pauză, scorul avea să indice 42-47 după reușita din spatele arcului de cerc semnată Harrison.

Actul trei a debutat cu două coșuri consecutive ale fetelor lui Ioannis Tsirogiannis, 46-47, pentru ca Mandache să reușească un three-point play, 46-50. Formația de pe Someșul Mic s-a distanțat apoi pe tabelă, aceasta având un avantaj de 14 lungimi înainte de sfertul decisiv, 55-69.

Ultima parte a meciului a fost mai săracă în reușite iar Universitatea a știut să conserve diferența înregistrată până atunci în favoarea ei, confruntarea terminându-se după un coș de 2 puncte înscris de Teodora Neagu.

Taneisha Harrison a fost cea mai bună jucătoare din tabăra Clujului, americanca evoluând tot meciul și adunând 24 de puncte, 6 recuperări, 3 pase decisive și 2 intercepții. Andra Mandache a marcat 16 puncte și a strâns 5 recuperări, 2 assist-uri și un capac.

Lia Galdeira s-a remarcat din nou pentru Politehnica Naținal Iași, aceasta contabilizând 30 de puncte, 3 pase decisive și 2 intercepții. Dominique Mosley a avut 15 puncte marcate și a efectuat 8 recuperări, 2 intercepții, un capac și o pasă decisivă.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!