Stiri

VIDEO. Aventura lui Eugen Ilie în Irak

Adrian Micinic

Adrian Micinic
03.01.2013

Eugen Ilie, fostul antrenor al echipei CS Otopeni precum și al echipei naționale U18 masculin, lucrează actualmente în Asia. Tehnicianul în vârstă de 36 ani pregătește echipa Zakho Basketball Club din Irak.

Alături de această formație, Eugen Ilie participă în campionatul intern al Irakului, respectiv în Kurdistan. De notat că în momentul de față echipa din localitatea Zakho ocupă locul al 2-lea în Irak, având un bilanț general de 5-2, iar în Kurdistan are un bilanț general de 7-7.

Alături de Ilie la echipa din Zakho se află foștii săi elevi de la CS Otopeni (trecuți și pe la U Mobitelco Cluj), este vorba despre Miljan Medvedj și Aleksandar Belanovic.

Eugen Ilie a făcut următoarele precizări cu privire la aventura sa în Irak:

"La începutul sezonului echipa a avut obiectiv clasarea pe locul 8-9, iar la primele partide au fost 15-20 de spectatori. Lucrurile s-au schimbat, am câștigat câteva meciuri și acum avem câte 2.000 de spectatori la meciurile de acasă.

Echipele sunt finanțate de la stat, nu se poate pune problema unei eventuale suplimentări de buget în pofida parcursului peste așteptări al echipei. În acest moment competiția este în pauză. Noi vom reveni în Irak pe 8 ianuarie, partea a doua urmând să înceapă pe data de 15. Sezonul regulat se termină pe la sfârșitul lunii martie. În campionatul din Irak primele patru clasate avansează în playoff."

Iată câteva imagini filmate la încheierea meciului dintre Zakho și Kahraba, încheiat cu scorul de 88-82 în favoarea echipei lui Ilie, Medvedj și Belanovic. Aceasta a fost prima înfrângere stagională pentru Kahraba:

Puteți găsi mai multe fotografii cu echipa din Zakho accesând pagina de facebook a clubului AICI.

Notă
Acest text se dorește a fi o actualizare a articolului Mychal Kearse a fost desemnat jucătorul lunii decembrie - care conține informații imprecise.

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe alexknicks :

    Bafta in continuare
    Cert este ca are mai multi fani decat cei care puteau sa intre in sala din Otopeni. :) Sper sa aiba un parcurs cat mai bun si la un moment dat sa revina in Liga Nationala (sau sa ajunga intr-un campionat mai puternic) intrucat mi-a facut o impresie buna ca antrenor, iar jocurile echipei lui erau placut de urmarit.

    cu 11 ani în urmă (04.01.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!