Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Valentin Păcurariu: “Avem nevoie de încredere și susținere“

Marius Petri

Marius Petri
19.12.2013

BC Timba Timișoara va încheia turul acestui an pe teren propriu contra echipei BC Mureș. Confruntarea va avea loc mâine de la ora 18:00 în sala “Constantin Jude” și va conta pentru etapa a XIII-a a Ligii Naționale. Înaintea acestei partide, Valentin Păcurariu, unul dintre cei mai buni “urși” în ultimul meci (pierdut la CSU Ploiești), a acceptat invitația totalbaschet.ro de a discuta despre meciul cu târg-mureșenii și despre parcursul Timbei în acest tur de campionat:

Cum vezi duelul cu BC Mureș?

Meciul de mâine va fi unul foarte greu, adversarii fiind vicecampionii de anul trecut, au un lot foarte echilibrat cu jucători foarte buni. Acest lucru nu face decât să ne motiveze și mai mult să jucăm mai bine deoarece cu cât adversarul este mai valoros, cu atât dorința de afirmare este mai mare.

În ultimul meci ai avut cea mai bună evoluție din acest sezon. Ce îti dorești în continuare?

Gândindu-mă la meciul de la Ploiești, aș putea spune că mi-aș dori să am parte în continuare de încredere și susținere, pentru că odată ce beneficiezi de aceste două lucruri, vor apărea evoluții din ce în ce mai bune.

Ce părere ai despre evoluțiile tale de până acum?

Prestațiile mele din acest sezon au fost oscilante, au fost meciuri în care am prins puține minute, postul de conducător de joc fiind acoperit până acum două etape de Kevin Bridgewaters, un baschetbalist foarte bun de la care am avut multe de învățat. Practic, în meciul cu CSU Asesoft am primit cele mai multe minute de până acum și spre fericirea mea am reușit să profit de această șansă.

Cum consideri parcursul Timbei în acest tur de campionat?

Timba a avut parte de un tur foarte  greu și stresant, dar părerea mea este că jucătorii români au reușit să crească mai ales la nivel mental. Aceștia au reușit să se obișnuiască și cu postura de titular, lucru foarte rar la noi în țară pentru un român, și au început să-și demonstreze pe rând calitățile. Meciurile pierdute se datorează în primul rând lipsei de experiență, prea puțini dintre noi fiind obișnuiți cu poziția de om de bază într-o echipă de primă ligă din România. Cu toate acestea, sunt convins că în retur, chiar și în aceeași formula, vom putea produce câteva surprize. Grupul este foarte unit, suntem împreună de câțiva ani, suntem cei mai buni prieteni, avem încredere unii în alții și fiecare știe ce poate cel de lângă el. Avem nevoie doar de încredere și susținere.

Ce așteptări ai de la anul viitor?

Pentru anul ce urmează mi-aș dori să se rezolve problemele cu care ne-am întâlnit în acest tur de campionat, astfel încât să ne putem axa 100% pe baschet și să ne bucurăm în fiecare zi de acest sport, fără să fim influențați de alți factori. De asemenea, îmi doresc ca acest nucleu de jucători români să rămână unit și să primească încredere în continuare. Momentan, însă, ne gândim la meciul cu BC Mureș și sperăm să evoluăm bine, iar după această partidă vom vedea ce se va întampla.

Valentin Păcurariu a evoluat în 11 partide în acest sezon, având o medie de 8:59 minute jucate în fiecare meci. Fundașul de 25 de ani are medii de 2.7 puncte marcate, 1.1 pase decisive și un indice mediu al eficienței de 2.3.

*foto: Mihai Toth

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!