Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Valentin Păcurariu, pariul de la Timba?

Costin Marinescu

Costin Marinescu
02.09.2013

În topul echipelor din LNBM realizat în funcție de valoarea românilor din lot, BC Timba Timișoara a ocupat ultimul loc. Timișorenii ne propuneau sezonul trecut un veteran (Petru Czmor), un jucător de 25 de ani (Alexandru Mihuți) și un altul de 26 (Florin Popa). De asemenea Daniel Pătru și Alin Andrieș au evoluat în 17, respectiv 14 partide din sezonul regulat, cu medii de aproximativ 5:30 minute pe joc.

Se pare că la anul lista românilor ce vor intra în rotație echipei antrenate de Bogdan Murărescu se va mări cu un jucător: Valentin Păcurariu. Tehnicianul bănățenilor l-a folosit pe jucătorul român în vârstă de 25 de ani în toate partidele de pregătire pe care le-a disputat până acum.

În meciurile cu Gaz Metan Mediaș, cele care au deschis Presezonul 2013 pentru Timba, Păcurariu a marcat doar 3 puncte, în prima partidă. Au urmat apoi alte două jocuri de pregătire în cadrul Cupei Energia. În primul, contra gazdelor, Păcurariu a evoluat 10 minute, nu a punctat dar a reușit 3 recuperări și 3 pase decisive, cele mai multe ale unui jucător al ”Urșilor”. În cea de-a doua partidă, românul a fost titular, a evoluat 21 minute și a terminat cu 4 puncte, 3 recupeări și o pasă decisivă.

Următoarele două meciuri-test ale Timbei au fost contra BC Mureș. În primul, jucătorul de 185cm înîlțime, născut în 1988, și-a trecut în cont 7 puncte, în timp ce în al doilea amical nu a punctat.

Sezonul trecut, Păcurariu a evoluat în doar 3 partide, cu o medie de 1 minut pe meci.

Pe lângă Păcurariu și jucătorii menționați în debutul articolului, Bogdan Murărescu l-a mai utilizat pe parcursul pregătirilor și pe Aurelian Novac.

Foto: BC Timba Timișoara (facebook)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!