Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Vedran Nakic a stabilit un nou record de pase decisive pentru Liga Națională

Marius Petri

Marius Petri
27.02.2014

Sosit pe Bega în a doua parte a campionatului, Vedran Nakic și-a găsit loc încă de la început printre titularii trupei antrenate de Bogdan Murărescu. În doar câteva meciuri, croatul a devenit cel mai bun pasator din lotul "urșilor", fiind totodată și cel de-al treilea marcator al echipei.

În partida cu Concordia Chiajna, Nakic a reușit cea mai bună prestație de până acum în maieul galben-verde. Utilizat puțin peste 32 de minute, fostul coordonator al celor de la U Cluj a acumulat 18 puncte, având 2/4 din interiorul semicercului, 4/8 din afara acestuia și 2/3 de la linia de fault. Baschetbalistul croat a mai contribuit cu un număr record de 16 pase decisive, cel mai mare din acest sezon al Ligii Naționale, 2 recuperări și o minge câștigată, singurul element negativ fiind capitolul mingi pierdute - 4. În urma acestei evoluții, Nakic a încheiat partida cu 26 de unități la eficiență, dublul celei mai bune performanțe izbutite în etapele precedente.

Baschetbalistul de 1.84 m a acceptat invitația TotalBaschet de a realiza un scurt interviu, declarând că se simte bine în culorile Timbei, dar că situația în ceea ce privește sezonul viitor este incertă:

Cum te simți după această victorie?

E minunat să câștigi și să simți răsplata pentru munca depusă la antrenamente. Am arătat că suntem mai buni decât celelalte echipe din partea inferioară a clasamentului.

Ai avut 16 pase decisive azi, un nou record. Ce poți spune despre asta?

Mingea a fost la mine cel mai mult timp de când am venit la Timba și asta a fost o parte din tactica noastră pentru a încetini jocul. De asemenea, coechipierii au utilizat foarte bine pasele mele, în special Czmor, care a avut o prestație eficientă și excelentă.

Acum că v-ați îndeplinit obiectivul, ce planuri aveți pentru partidele rămase de disputat din acest sezon?

Obiectivul nostru este să ne dezvoltăm în continuare ca echipa și din punct de vedere individual în aceste partide tare care urmează. Vrem să jucăm mai multe meciuri la nivel celui contra U Cluj-Napoca și acesta este obiectivul pe care îl vom urma.

Vei rămâne la Timba și în sezonul viitor?

Nu au avut loc discuții cu privire la sezonul următor. Va fi destul timp pentru asta după ce vom încheia această stagiune. Pot spune că îmi plac cu adevarat echipa și antrenorul.

BC Timba a câștigat cu scorul de 90-78 meciul disputat în compania celor de la Concordia Chiajna, îndeplinindu-și astfel obiectivul fixat pentru acest sezon.

*foto: Mihai Toth (facebook.com/BCTimba)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!