Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Veste bună pentru fanii sibieni! Aproape un million de euro pentru modernizarea Sălii Transilvania

Ana-Maria Mătușoiu

Ana-Maria Mătușoiu
01.03.2018

Sala Transilvania din Sibiu, singura polivalentă din oraș, va suferi o serie de modificări importante în decursul acestui an. Sala în care BC CSU Sibiu joacă meciurile de pe teren propriu va fi modernizată, la două decenii de la inaugurare, cu suma de aproape 900.000 euro, scrie www.tribuna.ro.

Informația a fost oferită de către președintele Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, administratorul public al CJ Sibiu, Sebastian Dotcoș, și Adrian Bibu, managerul Sălii Transilvania. Aceștia au vorbit, într-o conferință de presă, despre investițiile care vizează sala și împrejurimile acesteia.

„Investițiile acordate de către Consiliul Județean ne vor ajuta să o transformăm într-o sală care respiră sport, cultură și evenimente alături de cei 420,000 de suporteri din întregul județ”, a declarat, într-o conferință de presă, noul manager al ”Transilvaniei”, Adrian Bibu, citat de Tribuna.  

La rândul său, administratorul public al CJ Sibiu a vorbit despre necesitatea reînfrumusețării sălii și a îmbunutățirii condițiilor de funcționare.

„Această sală are nevoie de o reînfrumusețare și o îmbunătățire a condițiilor de funcționare. Tocmai de aceea, ne-am gândit să investim o sumă importantă de bani pentru autorizare ISU și reabilitarea clădirii. Asta înseamnă construcții, amenajări instalații auxiliare, în scopul asigurării cerințelor de securitate la incendiu, reparații la interior, zugrăveli exterioare, amenajarea grupurilor sanitare, amenajarea vestiarelor și a parcării. Pe lângă aceste investiții în infrastructură, mai avem și alte dotări”, a afirmat Sebastian Dotcoș.

Consiliul Județean a prevăzut 2.803.000 lei pentru amenajările necesare autorizării ISU, 580.000 pentru lucrări de reabilitare a clădirii și a parcării și 700.000 de lei pentru dotări, printre care un sistem de bariere automate și plata parcării prin SMS, mai arată sursa citată.

Managerul sălii, Adrian Bibu, a enumerat și o serie de măsuri pentru a eficientiza cheltuielile și a reduce risipa.  

”Dorința noastră este ca această sală să înceapă să trăiască și să devină un nucleu pentru comunitatea sportivă și nu numai. Investițiile acordate de către Consiliul Județean ne vor ajuta să o transformăm într-o sală care respiră sport, cultură și evenimente alături de cei 420,000 de suporteri din întregul județ. Am început, ca în orice gospodărie, cu prime măsuri: curățenie, analiza cheltuielilor și a contractelor, reducerea risipei. Ne-am așezat la masă, atât oameni de sport cât și din administrația locală, și am discutat problemele și așteptările legate de acest Serviciu. Sunt convins că de acum singura direcție de mers este înainte, avem toate premisele pentru a putea crește această sală precum și serviciile pe care le oferă. Ca și surse noi de venit luăm în considerare vânzarea de publicitare și imagine în sală, noi abonamente de parcare și scoaterea la licitație a unor spații noi în jurul sălii”, a explicat Bibu.

De serviciile Sălii Transilvania vor beneficia în continuare în mod gratuit Clubul Sportiv Universitar Sibiu, atât juniorii, cât și seniorii, pentru antrenamente și jocuri oficiale, Clubul Sportiv Școlar Sibiu, Ansamblul Folcloric Junii Sibiului”, alături de alte intituții din Sibiu.

Costurile suportate de bugetul județului pentru funcționarea sălii se ridică la aproximativ 60.000 de euro.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!