Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Vicecampioana primește vizita singurei echipe fără înfrângere din LNBM

Radu Bărăian

Radu Bărăian
30.10.2014

LNBM

Etapa V

Vineri, 31 octombrie - Ora 20:00

DigiSport 3

Arena „Antonio Alexe” - Oradea

1-3 Fișa meciului 3-0

Unul dintre duelurile tari ale rundei cu numărul 5 din Liga Națională de Baschet Masculin va fi găzduit de Arena din Oradea, sală în care vor da piept vicecampioana CSM-U Oradea și surpriza debutului de campionat Steaua CSM EximBank București. Confruntarea va fi transmisă în direct de postul de televiziune DigiSport 3, vineri, începând cu ora 20:00.

Orădenii pregătiți de Cristian Achim au un debut dezamăgitor de campionat, măcinați fiind de multiplele accidentări, având la activ după 4 meciuri jucate un bilanț de 3 înfrângeri și o singură victorie, și aceea împotriva slab cotatei Universitatea Cluj. Roș-albaștrii din Transilvania au cedat în fața celor de la CSU Asesoft Ploiești (73-90), U-BT Cluj-Napoca (60-94), respectiv CSU Atlassib Sibiu (84-86). De cealaltă parte, Steaua este singura formație din Liga Națională masculină care nu a simțit până acum gusul eșecului, însă au un meci mai puțin disputat. În etapa precedentă, elevii lui Niksa Bavcevic au trecut pe teren propriu de forța CSU Asesoft, provocându-le acestora prima înfrângere stagională, scor 86-84. În celelalte două meciuri, bucureștenii au trecut pe rând de BC Timișoara cu 85-75, respectiv de Universitatea Cluj cu 99-70. 

Confruntarea de mâine va fi cea de-a 6-a întâlnire directă din istorie dintre cele două echipe roș-albastre. Până în prezent, gazdele din această rundă și-au adjudecat 4 confruntări, în timp ce 2 dintre dispute le-au revenit celor de la Steaua. În stagiunea precedentă, ambele partide au fost câștigate de Oradea, care s-a impus pe teren propriu cu 83-62, iar în Capitală a dispus de Steaua cu 97-83. 

Această încleștare de pe malul Crișului Repede va consemna revenirea lui Titus Nicoară la Oradea, însă de această dată din postura de adversar. În sezonul competițional trecut, Nicoară a cucerit alături de bihoreni două medalii de argint, în Cupa României și LNBM.

Un trio format din Alexandru Olaru, Bogdan Podar și Ciprian Ciocan va oficia confruntarea dintre cele două combatante, în timp ce comisar din partea Federației Române de Baschet va fi Eugen Poenaru. Interesant este faptul că, Steaua CSM EximBank cu Ciprian Ciocan arbitru a trecut de Asesoft, în timp ce Oradea cu Eugen Poenaru observator a fost învinsă de campioni. 

*Foto: Dan Ilie (oradeabestphoto.ro)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!