Stiri

Victoria, singura opțiune pentru U-BT Cluj în meciul cu Lukoil Academic Sofia

Radu Bărăian

Radu Bărăian
05.12.2017

U-Banca Transilvania Cluj-Napoca și-a asigurat din timp prezența în faza următoare a FIBA Europe Cup, însă mai are de disputat un singur meci, decisiv de altfel, pentru a afla pe ce loc termină Grupa E. Băieții pregătiți de Mihai Silvășan se vor duela miercuri, 6 decembrie, pe teren propriu, cu bulgarii de la Lukoil Academic Sofia, începând cu ora 19:00, partida fiind transmisă în direct de DigiSport. 

Calculele sunt extrem de simple pentru campioana României, victoria în fața bulgarilor asigurându-le locul 1 în Grupa E și adversari mai accesibili în faza următoare a competiției. În eventualitatea unui eșec miercuri seara coroborat cu victoria celor de la Istanbul BBSK în Georgia cu Dinamo Tbilisi, U-BT va termina pe locul secund. 

Reamintim posibilii adversari pe care îi poate întâlni U-Banca Transilvania Cluj în faza următoare a FIBA Europe Cup în funcție de rezultatul final al meciului cu Lukoil Academic Sofia: 

• Victorie cu Lukoil Academic Sofia și locul 1 în Grupa E ar însemna că U-BT ar evolua mai departe în Grupa L:

1. D1 - Egis Kormend (Ungaria) și Keravnos (Cipru) împart locurile 1 și 2 în Grupa D, ambele având la activ 4 victorii și 1 înfrângere. Cele două se vor întâlni în ultima etapă, în Cipru, iar câștigătoarea va termina automat pe locul 1 și va fi repartizată în grupa Clujului. 

2. E1 - U-Banca Transilvania Cluj

3. A2 - Telenet Giants Antwerp (Belgia) și Donar Groningen (Olanda) împart locurile 2 și 3 în Grupa A, ambele având la activ 3 victorii și 2 înfrângeri. Cele două se vor întâlni în ultima etapă, în Olanda, iar câștigătoarea va termina automat pe locul 2 și va fi repartizată în grupa Clujului. Locul 1 în grupa A este deja asigurat de francezii de la ESSM Le Portel, care au 4 victorii și 1 înfrângere, iar în ultima etapă se vor duela cu codașa grupei, Bosna Sarajevo. 

4. G2 - Belfius Mons-Hainaut (Belgia) și Sigal Prishtina (Kosovo) împart locurile 2 și 3 în Grupa G, ambele având la activ 3 victorii și 2 înfrângeri. Cu prima șansă la calificare pleacă belgienii, care în ultima rundă vor juca în deplasare pe terenul ultimei clasate din grupă, Khimik Yuzhne, în timp ce kosovarii vor da piept cu echipa lui Vlad Moldoveanu, Demir Insaat, liderul grupei. Dacă Mons-Hainaut învinge în Ucraina, indiferent de ce se întâmplă în celălalt meci, se califică mai departe în grupa Clujului. De asemenea, dacă Mons-Hainaut și Sigal Prishtina obțin același rezultat, fie victorie fie înfrângere, tot belgienii vor avea câștig de cauză. Singura șansă pentru kosovari este ca ei să învingă gruparea turcă, iar în același timp belgienii să piardă în Ucraina. 

• *Înfrângere cu Lukoil Academic Sofia și locul 2 în Grupa E ar însemna că U-BT ar evolua mai departe Grupa I:

1. A1 - Francezii de la ESSM Le Portel, 4 victorii și 1 înfrângere, respectiv duel cu Bosna Sarajevo în ultima rundă, echipă fără niciun succes la activ. 

2. H1 - Szolnoki Olaj (Ungaria) și Nizhny Novgorod (Rusia) împart locurile 1 și 2 în Grupa H, ambele având la activ 4 victorii și 1 înfrângere. Cele două se vor întâlni în ultima etapă, în Rusia, iar câștigătoarea va termina automat pe locul 1 și va fi repartizată în grupa Clujului. 

3. C2 - Mornar Bar (Muntenegru), Kataka Basket (Finlanda) sau FC Porto (Portugalia). Muntenegrenii sunt pe locul 2 cu 3 victorii și 2 înfrângeri, finlandezii pe locul 1 cu 4 victorii și 1 înfrângere, în timp ce portughezii sunt pe locul 3 cu 2 victorii și 3 înfrângeri. Doar cei de la Kataja Basket sunt siguri de calificarea mai departe, dar nu și de locul 1. În ultima etapă, Mornar Bar va juca cu Kataja Basket pe teren propriu, în timp ce FC Porto va juca în deplasare cu Kapfenberg Bulls. Orice se poate întâmpla în această grupă, iar la finalul meciurilor din 6 decembrie vom afla care dintre cele 3 echipe vor merge mai departe în Grupa I. 

4. E2 - U-Banca Trasilvania Cluj

*În cazul în care U-BT va pierde cu Lukoil Academic Sofia, dar și Istanbul BBSK se va înclina în fața celor de la Dinamo Tbilisi, prea puțin probabil de altfel, atunci ardelenii se vor califica mai departe de pe primul loc. 

În meciul tur din Bulgaria, Sakic, Watson și compania s-au impus clar în fața campionilor de acolo, câștigând meciul cu 88-73. Acum, Nikolov, Avramov și colegii lor vin în România fără niciun obiectiv clar, fără a mai avea vreo șansă la calificare, însă dat fiind faptul că au un parcurs foarte bun în campionat, aceștia vor încerca să-i încurce pe clujeni în drumul spre câștigarea grupei. Pe de altă parte, U-BT Cluj vine după o victorie în campionat în fața celor de la CSM CSU Oradea, având astfel un moral excelent înaintea acestui duel extrem de important în economia participării în continuare pe plan european. 

Celălalt meci din Grupa E, Dinamo Tbilisi vs. Istanbul BBSK, este programat tot astăzi cu începere de la ora 17:00. U-BT este prima în grupă, urmată de Istanbul BBSK, ambele cu 4 victorii și o înfrângere, Lukoil e pe 3 cu 2 victorii și 3 înfrângeri, în timp ce Dinamo Tbilisi este pe ultima poziție cu 5 meciuri pierdute din 5 jucate. 

*Foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!