Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Victorie categorică pentru CST BC Alexandria la debutul în noul sezon al LNBF

Radu Bărăian

Radu Bărăian
04.10.2017

Baschetbalistele de la CST BC Alexandria au debutat cu o victorie concludentă în noul sezon al Ligii Naționale de Baschet Feminin, câștigând pe teren propriu în fața celor de la CSU Alba Iulia la o diferență de 40 de puncte, scor final 88-48

Echipa antrenată de Mădălin Piperea și-a asigurat cele două puncte puse în joc încă din prima parte a confruntării. Trupa din Alexandria a pornit extrem de hotărâtă în fața nou-promovatei din Alba Iulia, iar după parțiale de 21-9, respectiv 26-8 în primele două sferturi, gazdele au intrat la vestiare cu un avantaj liniștitor de 30 de puncte, 47-17. 

După revenirea de la vestiare, CST BC Alexandria nu a cedat deloc teren în fața ardelencelor, câștigând și secvența a treia la 10 puncte diferență, 21-11, scorul devenind un neverosimil 68-28. Având un astfel de avantaj pe tabela de marcaj, Mădălin Piperea și staff-ul tehnic și-au permis rularea întregului lot de jucătoare avut la dispoziție. Chiar și așa, Alexandria nu a pierdut sfertul decisiv, acesta fiind terminat la egalitate, 20-20, și implicit victoria finală a teleormănencelor a venit la 40 de puncte diferență, scor final 88-48. 

Alexandria și-a dominat adversara la majoritatea capitolelor statistice, în special la aruncările de la mare distanță, având un procentaj de 48% cu 13 aruncări reușite din 27 încercate, comparativ cu Alba Iulia, care a terminat cu doar 12%, 2 reușite din 17 încercate. Un alt capitol la care s-a făcut clar diferența a fost acela al paselor decisive, gazdele fiind mult mai eficiente din punct de vedere colectiv cu 20 de assist-uri, față de cele 6 ale echipe din Alba Iulia. 

Cea mai bună jucătoare de la Alexandria a fost Promise Amukamara, autoare a 30 de puncte, aceasta fiind urmată de Alexus Simone Cooper cu 14, Irena Vrancic 11, Carla Bartee 9 (9 recuperări), Alina Podar 7, Georgiana Voicu 7, Mihaela Mhai 7 și Ivana Grbic 3. De cealaltă parte, din lotul celor de la Alba Iulia au punctat Jessica Faye January 14, Ana Radovic 12, Lejla Omerbasic 7, Marta Fodor 6, Leticia Marie Lerma 4, Andreea Fleșer 2, Tyshara Monique Fleming 2, respectiv Mădălina Geleriu 1. 

În runda următoare, Alexandria se va deplasa la Târgu Mureș pentru confruntarea cu BC Sirius, în timp ce Alba Iulia va evolua tot în deplasare, de această dată la Satu Mare, în fieful celor de la CSM. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!