Stiri Cupa României Feminin

Victorie convingătoare pentru Universitatea Cluj-Napoca

Paul Olar

Paul Olar
20.09.2014

68-50
  Fișa meciului  

Universitatea Cluj-Napoca a luat o obțiune serioasă pentru calificarea în manșa următoare a Cupei României grație victoriei obținute astăzi. Fetele antrenate de Florin Covaciu au câștigat categoric duelul cu SCM CSȘ Craiova, scor 68-50.

Gazdele au început cu Amber Jones, Irina Gavrilă, Kristina King, Teodora Neagu și Iulia Răileanu, pe când în formația de start a lui Paul Nicolae s-au regăsit Adina Pop, Irina Borș, Janina Ninu, Raluca Matei, Andreea Olteanu.

Ardelencele și-au arătat rapid intențiile, Amber Jones inaugurând tabela după nici opt secunde. Janina Ninu a răspuns în stilul caracteristic, printr-un coș de trei puncte, însă tot “U” a fost echipa mai hotărâtă. Jones a orchestrat atacul formației sale, în timp ce Kristina King a dominat autoritar situația în spațiul de trei secunde. Drept dovadă, gruparea din Cluj-Napoca s-a desprins la 18-8 înainte de finalul actului întâi.

Irina Borș și Raluca Matei au încercat să țină în viață speranțele oltencelor, dar fără succes. Amfitrioanele au profitat de forma bună a Iuliei Răileanu, iar contribuția rezervelor, în frunte cu cea a Claudiei Corbu, au fost suficiente ca Universitatea să obțină un rezultat pozitiv.

Kristina King a fost de departe cea mai bună jucătoare de pe teren. Americanca și-a trecut în cont 22 de puncte, 18 recuperări și 6 pase decisive, pe când Amber Jones a contribuit cu 24 de puncte, 5 assist-uri și 4 recuperări. Iulia Răileanu a contabilizat 10 puncte, 8 recuperări și 2 capace.

De partea cealaltă, Irina Borș a izbutit 16 puncte, 7 recuperări și 5 pase decisive. Raluca Matei s-a remarcat cu 9 puncte, 6 recuperări și o intercepție.

*Foto: Sorin Stanciu/CSU Alba Iulia

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!