Stiri Acvile

Victorie de moral pentru „Acvile”

Eduard Popa

Eduard Popa
10.02.2018

romania finlanda preliminarii

România a reușit o victorie imortantă la Helsinki în fața Finlandei, scor 80-59, în preliminariile pentru Europeanul de baschet din 2019.

Dragan Petricevic a ales să înceapă partida în formula Părău, Ursu, Mărginean, Walker și Pavel. Româncele nu au lăsat nicio șansă nordicelor, dominând partida de la un capăt la celălalt. Finlanda a reușit să țină pasul doar în primul sfert, câștigat de oaspete cu 22-17. După aceea „Acvilele” s-au dezlănțuit și au intrat la pauză cu un avantaj de 16 puncte, scor 47-31.

Turul de forță al Acvilelor a continuat și în sfertul al treilea pe care l-au deschis cu un run de 16-4 și au intrat la cabine, înaintea ultimului sfert cu 65-41. Ultimul sfert a fost doar o formalitate, câștigat de gazde cu numai 3 puncte. Scor 80-59 pentru românce care reușesc prima victorie în aceste preliminarii.

Ashley Walker a fost cel mai bun om al tricolorelor, cu 17 puncte, 9 recuperări și 3 pase decisive. Annemarie Părău a adunat 16 puncte cu 6 pase decisive, în timp ce Ancuța Stoenescu și Elisabeth Pavel au înscris câte 10 puncte fiecare. Veterana de 40 de ani Tar Tuukkanen a fost singura care a impresionat de la gazde, cu 24 de puncte și 17 recuperări.

În celălalt meci al grupei Slovenia întâlnește Franța, la Celje, de la ora 18:00.

Pentru elevele lui Petricevic urmează duelul de miercuri, 14 februarie, în deplasare pe terenul Sloveniei.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!