Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Victorie mare reuşită de BCM U Piteşti

Lucian Călinescu

Lucian Călinescu
26.02.2014

 

 

87-84

 

12-8 Fişa meciului 11-9

Într-un meci din etapa cu numărul 20 a Ligii Naţionale de Baschet masculin, BCM U Piteşti a învins în propriul fief pe CS Energia Rovinari cu scorul de 87-84. Jocul din Trivale a avut nevoie de o repriză de prelungiri pentru a-şi desemna câştigătoarea. Scor pe sferturi: 27-20, 17-22, 17-20, 17-26, 9-6.

BCM U a început partida cu Edi Sinadinovic, Lamonte Ulmer, Pankracije Barac, Marko Djurkovic şi Ousmane Barro. Primul cinci al gorjenilor a fost alcătuit din Giordan Watson, Porter Troupe, Louis Darby, Ermin Jazvin şi Nemanja Milosevic.

Primul angajament al partidei le-a aparţinut celor de la Energia Rovinari. Echipa antrenată de Florin Nini a intrat mai bine în joc, după 3 minute conducând cu scorul de 10-3. Piteştenii au reuşit să egaleze situaţia după 5 minute, atunci când tabela arăta scorul de 14-14. La jumătatea sfertului, Jazvin înscrie de sub panou, dar Ulmer răspunde cu aceeaşi monedă. Djurkovic reuşeşte 5 puncte consecutive, iar scorul devine favorabil lui BCM U, 21-16. În replică, Watson marchează două libere, iar Darby mai pune 2 puncte pe tabelă. Răspunsul argeşenilor nu întârzie să apară, Barac scuturând plasa de la mare distanţă. Djurkovic însrie şi el de afară, iar primul sfert se termină cu scorul de 27-20. Prima reuşită a actului secund îi aparţine aceluiaşi Marko Djurkovic. Diferenţa devine de 9 puncte. Energia reuşeşte un senzaţional run de 10-0, prin care preia conducerea, scor 29-30. Orbeană marchează de bun panou după o pasă decisivă venită pe mână lui Tutt, dar Watson şi Kakaroudis duc scorul la 31-34. Djurkovic şi Ulmer o aduc pe BCM U Piteşti în avantaj, scor 36-34. Tudosă înscrie de la distanţă, dar Djurkovic răspunde cu un coş marcat de sub panou. Tutt înscrie 2 puncte de la linia de pedeapsă, dar Darby menţine diferenţa de o lungime, scor 40-39. Sinadinovic punctează pentru Piteşti, Karpels scutură plasa de la distanţă, dar acelaşi Sinadinovic face ca scorul la pauză să fie 44-42.

Energia începe bine repriza secundă, iar prin reuşitele lui Jazvin şi Darby preia conducerea, scor 44-46. Barro punctează printr-un dunk, dar Jazvin răspunde tot printr-un dunk. După 5 minute scurse din sfertul al treilea, scorul este egal, 52-52. Cu 30 de secunde rămase până la finalul actului, Tutt înscrie elegant de langă Watson, dar americanul Energiei răspunde în ultima secundă. Sfertul se termină cu scorul de 61-62. Sfertul decisiv debuteză cu un three-point-play reuşit de senegalezul Ousmane Barro. Jazvin marchează o singură dată de la libere, iar Sinadinovic măreşte diferenţă la 3 lungimi, scor 66-63. Jazvin reuşeşte două puncte pentru trupa lui Florin Nini, dar Ken Tutt marchează printr-un lay-up. Cu 3 minute înainte de finalul timpului regulamentar, Piteştiul are 5 puncte avantaj, scor 76-71. Finalul este unul dramatic. Watson marchează din interiorul semicercului, Tutt transformă două libere, acelaşi lucru este realizat de Darby, iar Watson face ca scorul să fie 78-77. Urmeză două minute în care nici una dintre cele două formaţii nu punctează. Cu 14 secunde înainte de final, Jazvin are şansa să o aducă pe Energia în avantaj, aflându-se la linia de pedeapsă, dar nu înscrie decât o aruncare. Astfel, se intră în prelungiri, scorul final fiind 78-78.

20 de secunde se scurg din primul timp de atac al reprizei de prelungiri, moment în care Ken Tutt aruncă de două puncte. Acesta ratează, Barro recuperează foarte bine ofensiv, îi pasează lui Sinadinovic la trei puncte, iar sârbul scutură plasa. Acelaşi fundaş sârb duce scorul la 82-78. Darby marchează de la libere, iar Jazvin egalează situaţia, scor 82-82. Marko Djurkovic înscrie printr-un slam-dunk. Iar Florin Nini cere time-out. După timpul de odihnă, Jazvin pune două puncte pe tabelă. BCM U Piteşti înscrie ultimele 3 puncte ale întâlnirii, iar astfel câştigă o partidă foarte importantă.

De la piteşteni s-au remarcat Ousmane Barro cu 18 puncte, 7 recuperări şi 2 pase decisive,  Marko Djurkovic cu 25 puncte şi 7 recuperări, Ken Tutt cu 14 puncte şi 6 pase decisive, respectiv Edi Sinadinovic cu 12 puncte, 6 recuperări şi 7 pase decisive. De partea cealaltă, pentru Energia, Ermin Jazvin a totalizat 26 de puncte şi 5 recuperări, Giordan Watson a terminat meciul cu 14 puncte, 4 recuperări şi 3 pase decisive, iar Louis Darby a adăugat 19 puncte, 6 recuperări şi 2 pase decisive.

Din punct de vedere statistic, BCM U a avut procentaje de 62.5% la aruncările din interiorul semicercului, 20% la cel din afara semicercului, respectiv 62.1% la aruncările libere. Echipa antrenată de Florin Nini a terminat partida cu 30/55 la aruncările de 2 puncte, cu un procentaj de 54.5%, la aruncările de la distanţa oaspeţii au avut procentaj de 21.4%, iar la linia de pedeapsă, gorjenii au terminat partida cu 15 libere marcate din cele 20 acordate.

Echipa piteşteană bifează a 12-a victoria stagională. Argeşenii au la general 12-8. La polul opus, CS Energia Rovinari ajunge la 11-9.. În următoarea etapă, echipa antrenată de Hristu Şapera va evolua în deplasare cu U Mobitelco Cluj-Napoca, în timp ce Energia se va deplasa în Banat, pentru duelul cu BC Timişoara. 

41 comentarii la aceasta stire:
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM :

    Baschet
    Dam din nou vina pe arbitrii? (discret ironic)

    cu 10 ani în urmă (26.02.2014)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      @ARM
      Prietene,daca dincolo de "discret ironic" esti obiectiv,fara ajutorul fluierasilor,oricat de "discret" si dezinteresat o fi fost el,argesenii nu ar fi castigat disputa de ieri.
      Altminteri,din pacate,intr-adevar se cronicizeaza treaba cu dati-i-o lui Darby ca rezolva el cumva si uite ca,normal,nu poate rezolva numai el si intotdeauna situatiile pe muchie de cutit.

      cu 10 ani în urmă (27.02.2014)
    • FC Argeș Pitești Gabitzu01:

      aiurea
      prietene, cred ca ai vazut alt meci. esti sigur ca la meciul asta te referi sau la cel al Craiovei cu Energia, daca tot vorbesti - aiurea - de arbitraj ?

      cu 10 ani în urmă (27.02.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      Buzestii
      Prietene, nu am vazut meciul, am fost"discret ironic" doar pentru ca ultimele meciuri care le-au pierdut au sarit in sus ca au pierdut meciul pe mana arbitrlor! Nu am vrut sa ii jignesc (desi a fost ingramadeala la a da cu paru din partea unora) doar sa fiu "discret ironic" si sa primesc o opinie perinenta din partea lor, opinii cum esti tu capabil sa oferi si inca cativa de la Ploiesti (Don Ramon si Ineacsu parca).

      cu 10 ani în urmă (27.02.2014)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      @gabitu
      Vad ca esti singurul care sustine asta,pe cand o opinie contrara au mai multi,si,indiferent care ar fi ele,pur si simplu au dreptul sa si-o exprime fara constrangeri.Altminteri nu pot avea shimburi de ironii cu tine din banalul motiv ca "joci intr-o liga mult inferioara"(pe persona fizica)!

      cu 10 ani în urmă (27.02.2014)
    • FC Argeș Pitești Gabitzu01:

      Buzestii
      n-am sa ma cobor la nivelul tau intelectual pentru a-ti raspunde la astfel de postari !

      cu 10 ani în urmă (27.02.2014)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      diminutivule
      Ti-am tot vazut postarile,am fost elegant cu tine,dar pot sa-ti spun si mai limpede,tu nu ai cum sa te ridici la nivelul meu intelectual nici daca mai traiesti inca o viata.Succes in play-out!

      cu 10 ani în urmă (27.02.2014)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Daca si tu ai pretentii ca stii baschet, atunci mini forumul asta s-o degradat rau. Noroc ca nu mai jucati la CLuj 3 meciuri ca era Craiova in playout:))). Vai si-amar...

      cu 10 ani în urmă (27.02.2014)
    • FC Argeș Pitești Gabitzu01:

      Buzestii
      Bravo mai "inteligentule". Acum 10 ani , cand nu prea exista baschet pe la Craiova, te duceai pe stadion si injurai in galerie . Acum, brusc ai devenit inteligent , ai auzit si tu ca pe la baschet vin baietii cu ceva creier si .... hopa si tu ! Locul tau e in galerie mai baiatule, dar la fotbal, la defuncta U, actuala CS , IQul tau e prea mic pt siteul pe care postezi tu acum !

      cu 10 ani în urmă (27.02.2014)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      Tu
      Daca iti imaginezi ca fiind doar un memorator de date ai si habar de ceva,chiar vai si amar...De fapt tu nu existi...

      cu 10 ani în urmă (27.02.2014)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Is real si ce ii drept is bun...ma pricep si le mai tin si minte:))

      cu 10 ani în urmă (27.02.2014)
    Raspunde
  • CS Rapid București Rapidist4Life :

    incredibil
    Din nou... aruncarea decisiva de 3 puncte o are Darby si rateaza.

    cu 10 ani în urmă (27.02.2014) Raspunde
  • CS Energia Târgu Jiu energiafan4ever :

    @ARM
    Nu mai bine te muti tu la articole cu Mobitelco ? Sau daca preferi cu Nakic ("discret ironic")

    cu 10 ani în urmă (27.02.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      Discret ironic!
      Stimate domn, datorita statutului de "DEMOCRATIE" stipulat in constitutie tin sa te informez ca imi rezerv dreptul sa comentez acolo unde vreau si cand vreau fara sa cer dreptul sau parerea cuiva daca vreau sa spun ceva! Asa ca rugamintea mea este sa iti vezi de treaba si sa nu imi faci mie program unde sa postezi pentru ca eu nu imi aduc aminte sa fi facut cuiva program despre ce si cum posteaza! In rest, daca ai ceva de discutat, cu mine, de discutat amical si la subiect, chiar si discret ironic dar la subiect sa fie putem sa discutam oricand fara nici o problema! Daca cumva simti nevoia sa te certi cu mine, tin sa te informez ca nu ma intereseaza certurile virtuale si nici nu voi raspunde provocarilor!

      O zi buna si sa auzim de bine!

      cu 10 ani în urmă (27.02.2014)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu danb61 :

    discret....
    Oricum,cam multa liniste pe forum(discret rautacios)

    cu 10 ani în urmă (27.02.2014) Raspunde
  • CS Energia Târgu Jiu abu :

    @ARM
    Daca imi aduc bine aminte, treaba cu comentatul arbitrajul defavorabil pe forum ati inventat-o voi atunci cand va plangeati ca va fura ploiestiul. Va urez sa aveti de acum incolo arbitraje asa cum a avut Energia cu voi (meciul retur0.

    cu 10 ani în urmă (27.02.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      "U"
      Domnul meu, eu unu nu ma plang de arbitraje sim asta deoarece o echipa cu valoare castiga si cu arbitraje potrivnice! Sunt pe aici comentarii foarte pertinente la plangerile clujenilor la adresa arbitrajelor, comentarii care pe mine personal m-au facut sa deschid mai bine ochii si sa imi schimb atitudinea! Da, am inventat o moda (plansul de arbitraje) care din motive necunoscute a devenit o plaga! Nu stiu ce arbitraje ati avut voi in tur sau in retur si sincer nici nu sunt prea curios, inteleg ca ne doresti raul, treaba ta, eu nu doresc raul nimanui si asta chiar daca sunt ateu prin definitie! Bafta!

      cu 10 ani în urmă (27.02.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe neutru:

      HAHAHAHA
      Uitati cei din cluj cand strigati in cor pe aici ca v-au furat unii numiti "asehotii"?...Comentati la echipa voastra si lasatii pe altii mai "slabi" sa-si strige ofurile pe aici...Prea buni clujenii..prea ca la tara.

      cu 10 ani în urmă (27.02.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      @neutru, daca ti-as raspunde ar insemna sa ma cobor la nivelul tau si din pacate asta imi este peste mana! O zi musai sa fie faina!

      cu 10 ani în urmă (27.02.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Hmmmm inteleg ca te-ai inscris doar ca sa ma insulti pe mine, ce dragut! Dar tot nu iti voi raspunde, sunt prea de la tara!

      cu 10 ani în urmă (27.02.2014)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Ba or fi clujenii de la tara, da macar Ardealul nu arata ca Oltenia si nu trebuie sa feresti vacile pe drumurile europene la tot pasul ca ep acolo

      cu 10 ani în urmă (27.02.2014)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      mostra
      perfecta a tipologiei umane la care gandirea(de fapt tentativa sau simulacrul) pana parcurge drumul catre gura,vorbele au iesit deja de o juma de ora...

      cu 10 ani în urmă (27.02.2014)
    Raspunde
  • CS Energia Târgu Jiu abu :

    Ultimul glont
    Eu nu stiu cine il pune pe Darby sa arunce de trei? Tot incearca si in timpul meciului dar n-a mai marcat de nu stiu cand o aruncare de trei. De obicei cand ai ultima aruncare o dai pe cea mai sigura. El face foarte bine stop-sutul de la semidistanta, iar acum era suficient un cos de 2 pct pentru a intra in al doilea overtime.

    cu 10 ani în urmă (27.02.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe neutru :

    Bla bla bla
    Mai taceti din gura cu arbitrajul ca ieri a ajutat in mai toate fazele neclare pitestiiul.In plus a fost si vreo doua de manual tratate complet diferit : antisportiv la nr 11 de la energia corect acordat, faza identica impotriva nr 10 de la energia,doar fault,nu antisortiv. Lasati arbitrii unde le este locul,adica fffff jos,oricum ambele echipe merg in play-off.

    cu 10 ani în urmă (27.02.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe canguru :

    meci
    Eu am vazut doua echipe egale valoric, un arbitraj in nota obisnuita a campionatului cu decizii curioase de ambelele parti si numai felul in care Energia a jucat ultimul atac a facut sa piarda acest meci.

    Vad ca Florin Nini incepe sa-l traga pe dreapta pe Kakaroudis ceea ce din punctual meu de vedere este o greseala.

    cu 10 ani în urmă (27.02.2014)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      @canguru
      Uite ca trai s-o vad si p-asta,sa fim noi doi in dezacord,sa stii ca nici mie nu-mi place grecul,nici individual si cu atat mai putin integrat in angrenajul echipei.

      cu 10 ani în urmă (27.02.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe canguru:

      re
      hahaha, eu cred ca stie baschet, a jucat la un nivel destul de ridicat in Grecia si a facut-o bine,la inceputul campionatului cand a venit era cu o viteza in plus; acum ce sa zic sunt multe motive pentru care un jucator nu da randament maxim, system de joc, atmosfera in lot, pregatire fizica pe parcursul sezonului, relatia cu antrenorul etc.
      Acum nu stiu ce sa zic, au sunt si putin subiectiv, sunt fan al baschetului din grecia si imi plac jucatorii de profilul lui, pozitia 4 care bate si mingea, are si shoot de afara si stop shoot

      cu 10 ani în urmă (27.02.2014)
    Raspunde
  • CS Energia Târgu Jiu varanu :

    @canguru
    se pare va fi pus pe faras kakaroudis...

    cu 10 ani în urmă (27.02.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe canguru:

      re
      da asa pare...poate suporterii energiei stiu mai multe despre situatia lui

      cu 10 ani în urmă (27.02.2014)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu @lexCSU :

    ironii
    Dintr-o ironie in alta vad ca ati ajuns la celebra discutie "asesoft - arbitraj" , deci fratilor, lasati vrajeala si nu va mai bagati unde nu stiti doar de dragul de a comenta sau a lansa acuze nefondate.
    Poate sunteti fani ai baschetului mai recenti sau echipele voastre nu au fost lezate, insa nu te poti contrazice cu un sibian, cu un clujean, cu un oradean etc, despre asta, si apoi cine naiba mai crede inca in corectitudinea conducerii asesoftului...

    cu 10 ani în urmă (27.02.2014)
    • BC CSU Sibiu @lexCSU:

      Nini..
      Si inca ceva, astept de la Nini altceva, ca de plangeri m-am saturat, chiar si ele fondate.
      Tot ce am remarcat in declaratiile lui inaintea meciurilor a fost "nu imi e frica de nimeni, peste tot mergem la victorie"... am vazut ... iar dupa meciuri " arbitrajul a fost de vina" ...

      cu 10 ani în urmă (27.02.2014)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      @lexCSU
      Iti dau dreptate total,ceea ce am vazut cu niste ani in urma intr-o semifinala parca a voastra cu ei,ce a putut face "magnificul" "Lolo" Banica impotriva voastra nu cred ca am vazut vreodata pe un teren de baschet,Ciulin este cel mult un epigon...

      cu 10 ani în urmă (27.02.2014)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu @lexCSU :

    Buzestii
    Da cu noi a fost semifinala ... a fost una din cele mai mari "executii" din istoria baschetului romanesc ...

    cu 10 ani în urmă (28.02.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea rexdecebal :

    subscriu
    si in playoff-ul 2013 la Oradea a fost mai mult decat pe fata si evident arbitrajul pro aseh! Unfortunetly....

    cu 10 ani în urmă (28.02.2014)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      @lexCSU
      Iar acum ,logic,cavalerul dreptatii "Don Lolo" ne vegheaza din pozitia de observator,frumos,nu?

      cu 10 ani în urmă (28.02.2014)
    Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM :

    Baschet
    Mai domnilor, voi mergeti la sala sa va uitati la arbitrii sau la baschet! Incercati sa vedeti doar sportul si o sa va fie mult mai bine!

    cu 10 ani în urmă (28.02.2014)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      @ARM
      Arm,prietene,ai si tu dreptatea ta,dar sa stii ca-i inteleg perfect pe toti cei care au fost jupuiti ordinar de-a lungul timpului.Si sa-ti mai spun ceva,ca raul are din pacate radacini,nu e ceva intamplator:eu urmaresc de multi ani si baschetul juvenil,sezon regulat,plus ceva turnee,si ce vad acolo este halucinant...

      cu 10 ani în urmă (28.02.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      Arbitrii
      Toti aveti dreptate, nu neg dreptatea nimanui, arbitrii din Romania noastra sunt niste gunoaie, niste gunoaie ordinare si strica sportului asta frumos. Eu m-am saturat sa ma tot plang de arbitraje, in loc sa vad baschet vad arbitraje daca tot stau si ma plang, asa ca am decis sa nu mai urmaresc ce fac arbitrii si sa ma concentrez pe sportivi, este benefic pentru sanatate sa stiti. De exemplu pot sa iti spun ca am avut aceeasi brigada de arbitrii si in meciul cu Sibiu si in meciul cu Craiova, daca ma intrebi cum au fluierat iti spun ca nu imi aduc aminte! Oricum daca stam si ne plangem pe net de arbitraje nu rezolvam nimic, cadem si mai mult in frustrare si incepem sa luam cate doua extraverale ca si Florin4D! Asa cum am mai zis de mult prea multe ori, o echipa cu adevarat valoroasa castiga si daca se opun arbitrii! La momentul cand am luat titlul toti din Cluj erau cu gura pe arbitrii si pe faptul ca ei tin cu Asesoft si uite ca, cu toata opozitia lor, si cu o doza extrem de sanatoasa de noroc am castigat!

      Bafta tuturor!

      cu 10 ani în urmă (28.02.2014)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu @lexCSU :

    ARM
    Pai da ARM, dar nu ai cum sa nu inebunesti de nervi cand vezi asa ceva, ce baschet sa mai vad cand omuletii in negru "dadeau slam-uri" pentru asesoft ?

    cu 10 ani în urmă (28.02.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      raspuns
      Raspunsul de mai sus este si pentru tine! nu am vrut sa scriu doua povesti separate!

      cu 10 ani în urmă (28.02.2014)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu @lexCSU :

    @ARM
    Eu am inteles ce vrei tu sa subliniezi, insa asta isi gaseste acoperire in cazul unor gresel icat de cat minore, in cazul unor vicieri flagrante de rezultat, nu mai poti privii la fel situatia...
    Spuneai de valoare, daca ai valoare, nu te opreste nimeni, corect, dar sa fim seriosi ce echipa din LNB isi permite jucatori de o asa valoare incat sa defileze prin campionat, ca sa nu mai vorbesc de CSU care abia supravietuieste, atunci normal ca doar prin sacrificiul jucatoriilor, dorinta , determinare, noroc sau ajutorul publicului reusesti sa compensezi diferenta de valoare dintre tine si adversar si poti produce surpriza, dar daca aici mai intervin si alti "factori" de partea adversarului mai puternic, atunci chiar nu ai nici o sansa cu toata daruirea din lume...
    Ce ati reusit voi a fost extraordinar, ati avut si o echipa buna, publicul alaturi si pe cineva acolo sus, intrucat acel cos din ultima secunda e greu de descris in cuvinte :D

    cu 10 ani în urmă (28.02.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!