Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Victorie pe muchie de cuțit pentru BC Mureș la Sibiu

Radu Bărăian

Radu Bărăian
24.10.2015

BC Mureș Târgu Mureș a ieșit victorioasă pe terenul formației CSU Atlassib Sibiu, scor final 99-98, într-un meci care a avut un final extrem de echilibrat datorat unei reveniri de senzație a gazdelor în sfertul decisiv. Meciul dintre cele două formații ardelene a contat pentru cea de-a 4-a etapă din LNBM.

Confruntarea din Sala Transilvania a început într-o notă echilibrată, dar și spectaculoasă, care anunța un joc deschis, cu multe puncte marcate. Gazdele pregătite de Dan Fleșeriu și-au adjudecat sfertul inaugural cu 23-20. Baschetbaliștii din Târgu Mureș s-au trezit în actul secund, reușind să marcheze în cele 10 minute nu mai puțin de 31 de puncte, comparativ cu cele 16 pe care le-au înscris galben-albaștri. Astfel, la capătul a două sferturi foarte spectaculoase, oaspeții au intrat la vestiare cu un ecart de 12 puncte, 51-39. După revenirea de la vestiare, băieții lui Audrius Prakuraitis au forțat desprinderea, ceea ce au reușit în urma unui parțial de 26-19, scorul după 3 sferturi fiind 77-58 în favoarea celor de la BC Mureș.

Cu un avantaj considerabil pe tabela de marcaj, 19 puncte, BC Mureș părea deja desprinsă în câștigătoare, singura necunoscută fiind diferența de scor de la finalul întâlnirii. Totuși, mureșenii s-au relaxat, au căzut inexplicabil, iar acest lucru a fost taxat imediat de formația gazdă. Pas cu pas și cu răbdare, Sibiul se apropia tot mai periculos de adversari. Cele 19 puncte au devenit 11 la mijlocului sfertului 4, iar mai apoi s-au ajuns la 5 puncte, urmând ca la intrarea în ultimul minut diferența să fie de 8 puncte pentru Mureș, 91-83. Sibienii nu au cedat nici de această dată, venind la un punct în spatele celor de la BC Mureș, 94-95, asta la intrarea în ultimele 10 secunde. Sarabanda faulturilor a decis și scorul final al meciului, tot la un punct diferență, însă 99-98 pentru gruparea din județul Mureș, asta după ce Sibiul a câștigat ultimul sfert cu un neverosimil 40-22. 

Punctele formației învingătoare au fost marcate de Goran Martinic 29, Goran Gajovic 23, Willie Kemp 18 (8 recuperări), Ousmane Barro 14 (5 recuperări), Mareks Jurevicius 9, Laszlo Lazar 4 și Iuri Fraseniuc 2 (6 recuperări). De cealaltă parte, de la Sibiu au punctat Boris Lalovic 24 (7 recuperări), Lawrence Gilbert 22 (6 recuperări), Kevin Hardy 18 (12 recuperări), Octavian Popa Calotă 16 (8 pase decisive), Williams Mathias Paul 9, Cornel Cioacătă 3, respectiv Marek Klassen, Georgian Păun și Michael Lee Harrison, toți cu câte 2.

BC Mureș a ajuns în acest moment la un bilanț de 2 meciuri câștigate și 2 pierdute, în timp ce Sibiul are la activ un singur meci câștigat din 4 disputate. În runda următoare, mureșenii vor juca la Timișoara, în timp ce Sibiul va întâlni Piteștiul în Trivale. 

*Foto: Haltnagy Zsolt

4 comentarii la aceasta stire:
  • BC Mureș Târgu Mureș erebus :

    40 de puncte primite într-un sfert???
    Rușine d-le ... Defense mr.P????
    N-am ce face,trebuie să mă leg iarăși de el!!!

    cu 8 ani în urmă (25.10.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe canguru :

    Ivanovic
    De ce nu a jucat?

    cu 8 ani în urmă (25.10.2015)
    • CSM CSU Oradea ts_cata:

      ...
      Din cate stiu eu sunt probleme mari cu banii la Mures! Sa nu fie vreo forma de protest.

      cu 8 ani în urmă (25.10.2015)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea suporter oradean :

    Bucurati-va
    ca ati castigat, fie si la un punct tot Victorie este,cu atat mai mult cu cat se tot vorbeste despre neplata salariilor.Cat despre Ivanovici ma abtin, ....felicitari BC Mures,feicitari Martinic.

    cu 8 ani în urmă (25.10.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!