Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Victorie pentru BCM U FC Argeș Pitești în disputa cu Politehnica Iași

Valentin Todea

Valentin Todea
02.12.2017

BCM U FC Argeș Pitești a câștigat meciul de pe teren propriu cu CS Politehnica Iași, scor 78-68 (23-17, 19-15, 16-19, 20-17). Alb-violeții nu au avut parte de o confruntare ușoară, vizitatorii apropiindu-se periculos în mai multe rânduri pe parcursul meciului.

Gazdele au început partida într-o formulă alcătuită din Raymond Russell, Marius Ciotlăuș, Porter Troupe, Titus Nicoară și Andriy Agafonov, în timp ce oaspeții au replicat prin Michael Balogun, Terrel Lipkins, Jalen Jackson, Jaleel Roberts și Andrei Calenic.

Confruntarea din Sala Trivale a început cu argeșenii mai stăpâni pe joc, conducând cu 14-6 la jumătatea sfertului întâi. Keely a punctat din afara semicercului, 16-9, în timp ce Balogun a reușit un lay-up pentru 17-13, însă Nicoară a venit cu coșul de partea cealaltă, 19-13. Troupe a înscris de la 3 puncte pentru 23-15, însă ultimul coș al primei părți l-a reușit Roberts din apropiere.

Startul actului secund a fost echilibrat, moldovenii apropiindu-se în mai multe rânduri la doar patru puncte de adversari, dar Agafanov și Nuutinen pe rând și-au distanțat echipa la 9 puncte. Formația din Argeș și-a ținut adversara la distanță până la pauza mare, atunci când tabela indica 42-32.

Un run de 7-0 al oaspeților în debutul sfertului trei a făcut jocul mai palpitant, tabela indicând în acel moment 42-39. Hristu Șapera a cerut time-out iar schimbarea s-a văzut la reluare, băieții săi fiind mai eficienți în atac. Agafonov de la semi-distanță și Troupe din spatele arcului de cerc au înscris pentru 47-39, pentru ca Nuutinen să marcheze și el de la mare distanță, 50-41. Același jucător a nimerit din nou ținta tot de la 3 puncte câteva minute mai târziu, 55-44, în timp ce Lipkins a contribuit pentru ieșeni cu un coș din interiorul semicercului, 55-46. Lazar a executat un lay-up la următorul atac, 57-46, iar Lipkins a transformat de la mare distanță pentru 58-51, cu un minut rămas până la actul decisiv.

Ieșenii au început sfertul patru cu un coș de două puncte, scorul devenind 58-53, aceștia reușind ulterior un coș de la mare distanță prin Keely, 60-56. BCM U a mai liniștit apele prin două coșuri din apropiere, 64-56. Replica oaspeților nu s-a lăsat așteptată, aceștia micșorând din nou ecartul la 4 puncte, 64-60. Ulterior, Keely a transformat două libere pentru ca Piteștiul să aibă un avantaj de doar o posesie, 64-62. Băieții lui Hriștu Șapera au simțit pericolul iar începând cu a doua parte a actului final au reușit un run de 10-0 pentru 74-62, rezolvând problema învingătoarei.

Andriy Agafonov a fost cel mai bun marcator al piteștenilor cu 22 de puncte, 9 recuperări, 3 pase decisive, fiind urmat de Porter Troupe cu 19 puncte, 2 recuperări, 5 assist-uri și o intercepție. Titus Nicoară a strâns 11 puncte, 8 recuperări, 2 pase decisive, o intercepție și un capac.  Matti Nuutinen a totalizat 10 puncte, 8 recuperări, un assist și o intercepție.

Terrel Lipkins a fost principalul realizator de la Politehnica Iași cu 15 puncte, 5 recuperări și 3 pase decisive, în timp ce Michael Balogun a adunat 12 puncte, 2 recuperări, 5 pase decisive și o intercepție. Jalen Jackson și Reggie Kelly au marcat fiecare câte 10 puncte.

*Foto: Facebook BCM U FC Argeș Pitești

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac :

    Pitesti
    Felicitari! Asa cum anticipam, pauza si noii jucatori ai Iasului au contat. Bravo, BCM U.

    cu 6 ani în urmă (02.12.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!