Stiri Vulturi

Victoriile cu Macedonia și Kosovo nu ajută România în clasamentul actualizat de FIBA în februarie

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
27.02.2019

romania clasament fiba

FIBA World Ranking a fost actualizat după partidele desfășurate în luna februareie. România se menține pe poziția 61 și după această fereastră, chiar dacă a câștigat partidele cu Macedonia și Kosovo din precalficările pentru EuroBasket 2021.

Cu un punctaj de 153.3 puncte, România se situează pe poziția 61 și este devansată la mică de diferență de Maroc, Bahamas și Camerun iar imediat după se află Portugalia, Qatar și Coasta de Fildeș, ultima calificată pentru FIBA World Cup 2019.

În ceea ce privește foștii adversari, Macedonia se află pe poziția 42, în cădere cu 2 locuri, iar Kosovo pe 90, în urcare cu o poziție. Slovacia ocupă pozția 75 iar Cipru este abia pe 93 în FIBA World Ranking. Cele două formații amintite vor întâlni România în runda a treia din precalificările pentru EuroBasket 2021.

Top 10 din FIBA World Ranking arată astfel:

  1. SUA
  2. Spania
  3. Franța
  4. Serbia
  5. Argentina
  6. Lituania
  7. Slovenia
  8. Grecia
  9. Croația
  10. Rusia

Pentru FIBA World Cup 2019 capii de serie au fost aleși în funcție de clasamentul actualizat după luna februarie. Cei opt capi de serie vor fi SUA, Spania, Franța, Serbia, Argentina, Lituania, Grecia și China, ultima națiune fiind și gazda competiției.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!