Stiri Vulturi

Vlad Moldoveanu: ”Lipsa unui conducător de joc veritabil ne-a costat”

Eduard Popa

Eduard Popa
01.09.2017

vlad moldoveanu

România a pierdut meciul cu Cehia, scor 83-68, în cadrul Grupei C de la EuroBasket. Cel mai bun om al echipei conduse de Marcel Țenter a fost Vlad Moldoveanu, care a strâns 24 de puncte și 8 recuperări.

La conferința de presă de după meci, Vlad a explicat eșecul cu Cehia:

”A fost un meci greu. Am jucat bine în prima repriză și după primele 5 minute din a doua repriză. 30-35 de minute am jucat foarte bine. Din păcate, după pauză, lipsa unui conducător de joc veritabil ne-a costat. Nu am putut să facem ceea ce ne-a spus antrenorul. Nu am putut să înscriem timp de 3 4 minute deloc și cred că acele minute ne-au costat meciul.”

Întrebat despre prestația sa în ofensivă, Moldoveanu a adus niște explicații cu privire la ratările la aruncările de la două puncte.

”Am ratat două lay up-uri. Aș fi avut 50%, cu 4 din 8. Nu asta a fost problema. Mă așteptam la o apărare agresivă. Cred că greșeala mea în prima repriză a fost că încercam să intru în low post cam de sus, în loc să îi împing puțin mai mult și pe Satoransky și pe Hruban, care sunt 1-2 foarte înalți. În loc să mă folosesc de dribling, trebuia să fac doi trei pași și după aia să mă întorc. Ceea ce am reușit să fac în a doua repriză și să scot faulturi mai des. În rest nu mai am altceva să îmi reproșez.”

Moldoveanu a avut și un mesaj pentru fani.

”Avem nevoie de fani. Îmi doresc să jucăm cu sala plină. Avem nevoie să ne împingă puțin și să toarne plumb în ghete adversarilor. Probabil meciurile cu Spania și Croația se vor juca cu casa închisă. Îmi doresc însă și ca meciurile cu Ungaria și Muntenegru să fie cu casa plină”.

Următorul meci al României la EuroBasket va fi mâine seară, de la ora 20:30 cu Croația.  

*foto: Valentin Todea

5 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cristian_or :

    Moldoveanu
    Lipsa unui conducator de joc v-a costat? Nu ne spune noua asta.Zi la mamicuta care este presedinte de onoare la FRB si la nenea Paun.

    cu 6 ani în urmă (01.09.2017) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca hunteru :

    Adevarat
    S-a vazut ca la inceput rolul de conducator de joc il lua cand Kuti cand Mandache. Pe urma s-a mers mult cu Popa-Calota pe pozitia asta, care are limitele pe care le stim cu totii. Acum putem spune clar ca Watson ar fi fost clar un plus pentru echipa.

    Mai e si problema ca nu vine nimeni din urma pe pozitia asta. Petrisor e slabut, slabut tare.

    cu 6 ani în urmă (02.09.2017) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu :

    corect
    Cred ca se refera la Tenter.
    Sa faci perechi de asemenea maniera... sa tina Kevin (185) la Satoranski (200) jucator de NBA. Desi altfel, cu exceptia finalului Kevin a jucat cel mai bine dintre fundasi, dar un copil de a IV nu facea asemenea greseala. Kuty a mai reusit sa se tina de el.
    Alte neintelesuri sau mai bine repetari care i-au ramas lui Tenter de la echipele de club antrenate e ca uita de unii jucatori. Ma refer la Nicoara si Olah, iar altii desi joaca prost ii tine pe teren mai tot meciul. E vb. de Mandache si Cate.
    Ce a putut demonstra Olah in 10 secunde?

    cu 6 ani în urmă (02.09.2017) Raspunde
  • viking33 :

    Rușine frb
    A reușit "performanta" ca prima zi de competiție să se joace cu sala mai mult goala. Strategia cu prețuri nesimțite a reușit sa alunge publicul din sala. Intrebarile cineva de prețuri: 200,150,100 și 50 la meciurile României și jumătate la celelalte meciuri. Știu e campionat european dar tocmai de aceea trebuia sa fie accesibil iubitorilor de baschet. Cred ca daca cei de la frb ar organiza final four-ul la euroleague ar fi doar câteva sute de spectatori.

    cu 6 ani în urmă (02.09.2017) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca L M :

    Pret
    Pai pretul era unul accesibil...dar cand trebuie sa acoperi si costul invitatiilor date la sponsori, rude, prieteni etc...ajungi la pretul actual al biletului

    cu 6 ani în urmă (02.09.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!