Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Vlad Moldoveanu este noul jucător al lui U BT Cluj-Napoca

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
19.06.2016

U BT Cluj-Napoca a reușit un transfer de marcă, după ce a ajuns la un acord cu internaționalul român Vlad Moldoveanu. Acesta vine din Polonia, acolo unde a câștigat titlul național alături de Stelmet Zielona Gora.

În ultimele două sezoane, Vlad Moldoveanu a jucat la nivel de Euroligă alături de PGE Turow Zgorzelec și Stelmet Zielona Gora.

În stagiunea precedentă, Vlad Moldoveanua jucat 39 de partide în campionatul Poloniei și a avut medii de 8.9 puncte, 4.3 recuperări și 1.6 pase decisive. În Euroligă el a fost prezent în 8 partide ale lui Stelmet Zielona Gora și a înregistrat cifre statistice de 9.9 puncte, 3.8 recuperări și 1.5 pase decisive.

După ce a absolvit la American University, Vlad Moldoveanu și-a început cariera profesionistă în Italia la Benetton Treviso. El a mai trecut apoi pe la Le Havre, BC Kalev/Cramo, echipă cu care a câștigat titlul în Estonia și pe la cele două echipe din Polonia.

Vlad Moldoveanu va debuta în Liga Națională de Baschet Masculin în echipamentul lui U BT Cluj-Napoca. El a fost aproape și în sezonul trecut să semneze cu o echipă din România.

28 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea bigone :

    interesant
    hmm, interesanta mutare, mai departe vom vedea

    cu 7 ani în urmă (19.06.2016) Raspunde
  • CSM CSU Oradea BVN :

    wooow
    Felicitări. Asta da lovitura. Acestea sunt transferurile care aduc oameni in săli.

    cu 7 ani în urmă (19.06.2016) Raspunde
  • CSM CSU Oradea DonDiablo :

    ....
    Nu o zic din rãutate,recunosc este cel mai bun jucator al Romaniei,dar de prin Italia la început sã ajungi prin Polonia e cale lungã în spate zic eu.Plus sa lasi Euroliga unde si daca era rezervã sã zicem prindea 8,9,10 min si nu cred cã era pt camp nostru e o mare prostie.

    cu 7 ani în urmă (19.06.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe TDM :

    Exact
    Transfer urias. Intradevar, astfel de transferuri aduc oameni in sali. Si la Cluj, dar si deplasarile unde va juca UBT.

    cu 7 ani în urmă (19.06.2016) Raspunde
  • BC CSU Sibiu csu4ever :

    da
    Buna mutare. Dupa cum se aseaza lucrurile, Oradea si Cluj vor lupta la titlu la anul. Sa vedem antrenorul. Totusi va dati seama la ce nivel indepartat suntem fata de Polonia in baschet.....

    cu 7 ani în urmă (19.06.2016) Raspunde
  • SCM "U" Craiova SOUTH WEST :

    Salariu
    Imaginati-va ce salariu, ireal pt Romania, primeste.

    cu 7 ani în urmă (19.06.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe TDM:

      Salarii
      Gandeste-te ca Dykes si Adamovic sunt probabil pe 2 si 3 la salarii. S-a ridicat stacheta, fratilor. Va fi interesant.

      cu 7 ani în urmă (19.06.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe stg257:

      bugete
      daca scadem banii investiti la juniori bugetele din top 4 anul asta au fost apropiate :) ... asa ca nu stiu ce sa zic de salariile anilor trecuti ... dar probabil vlad a ridicat stacheta :(

      cu 7 ani în urmă (20.06.2016)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea rexdecebal :

    bravo bravo, dar
    chiar ca nu mai inteleg miscarea cu antrenorul........mult prea neexperimentat pt lotul clujului!!!

    cu 7 ani în urmă (19.06.2016) Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Oho!
    Exceptionala miscare pentru campionatul nostru si o decizie inteleapta lui Vlad,mai ales in privinta construirii viitorului sau pe termen lung.Profesionist si inteligent modul in care a inceput sa abordeze fenomenul baschetbalistic managementul Bancii Transilvania,tot respectul!

    cu 7 ani în urmă (19.06.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe canguru :

    Tare
    Tare transfer si total neasteptat.
    Deci pozitia 4 acoperita de doi romani, Baciu lasat sa plece, oare o sa vedem la Cluj 2 straini pe 5?
    Interesant, sa vedem ce urmeaza

    cu 7 ani în urmă (19.06.2016)
    • CSM CSU Oradea popsiis:

      Transferuri
      Vor mai aduce doi jucatori straini, doar unul pe pozitia 5 si un conducator de joc

      cu 7 ani în urmă (19.06.2016)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      Transferuri
      In conditiile in care doar Adamovic si Dykes sunt pastrati cu certitudine este exclus sa mai vina doar doi straini.Un 5 si un comboguard vor fi adusi cu siguranta,ramane de vazut optiunea pentru ultimul strain.

      cu 7 ani în urmă (19.06.2016)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea adrian.or :

    Da
    Felicitari Clujului pentru aceasta mutare inteligenta si extrem de binevenita, e posibil cel mai bun jucator Roman si e mare lucru ca am reusit sa atragem un astfel de jucator in LNBM. Sper sa vina si altii ca el, romani sau straini, sa ramana alde Zeno sau Barnette sau Martinic sau Mohammed si sa creasca nivelul campionatului.

    cu 7 ani în urmă (19.06.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe sholdovean :

    buna mutare
    Succes Vlad!!! O sa-ti fie greu pentru ca clujenii au impresia ca le stiu pe toate si ei au inventat baschetul dar nu-si imagineaza cata munca este in spatele performantelor!!! Sper sa incepi bine campionatul altfel vei fi contestat mult mai mult decat ar trebui si nu te prinde paltonul la cluj. SUCCES!!!

    cu 7 ani în urmă (19.06.2016)
    • U BT Cluj-Napoca hell:

      U
      Lol..... Noi nu doar credem, noi chiar le stim si dovada este faptul ca la noi ciuma rosie nu a avut nici o sansa! Fara noi...... Ardelenii...... In fine, pricepeti voi sau daca nu....rosu

      cu 7 ani în urmă (19.06.2016)
    • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu:

      Stii ceva?
      Cunoastem si baschet si mai cunoastem si cata truda sta in spatele performantelor. Sezi molcom in banca ta si nu mai aprinde fitile!

      cu 7 ani în urmă (20.06.2016)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu Augustin :

    Interesant!
    Rau nu o sa faca Clujului dar sunt sigur ca la capitolul "chiftele" adica salariu lunar s-a ridicat bine de tot stacheta. Dar daca ai in spate o banca ce merge bine si un plan al echipei de baschet ce a convins conducerea bancii sa aloce un asa buget pentru baschet, normal ca te gandesti sa aduci ce este mai bun de afara. Vlad nu va dauna echipei, ci o va ajuta. Cand Oradea il aduce pe Nicoara, Clujul il aduce pe Moldoveanu. Echipele mari nu se lasa. Si experienta lui din cupele europene nu e de aruncat. Vladut, bine ai revenit acasa!

    cu 7 ani în urmă (19.06.2016) Raspunde
  • tsc_1980 :

    Csm Oradea
    Un transfer foarte bun pt U Cluj si pentru baschetul romanesc, la prima vedere. Pe de alta parte, acest transfer inseamna minute mai putine pentru Torok,in special, dar si pentru ceilalti romani. Si Vlad fiind un jucator si un om cu o personalitate puternica, se va calca pe coada cu Dykes si Adamovici, si sunt convins ca in vestiarul Clujului vor iesi multe scantei. Plus experienta lui Silvasan.....

    cu 7 ani în urmă (19.06.2016) Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    no offence but...
    Este cu siguranță o mișcare buna pentru Cluj si campionatul românesc, dar pentru jucător nu. Sa lași Euroliga si un campionat puternic pentru Cluj si România nu este un progres (sper să nu se supere fanii clujeni pe mine).

    cu 7 ani în urmă (20.06.2016) Raspunde
  • SCM Timișoara sorin :

    o mutare de imagine?
    In joc are mai multe minusuri decat plusuri.Personal nu-mi place ce baschet joaca si cum joaca,din postura de pivot.Iar statistica lui imi da dreptate.
    Recunosc,ca totusi va aduce un plus formatiei ardelene si campionatului nostru.Depinde si de antrenor cum va putea sa-l puna in evidenta.Mai departe vom vedea.

    cu 7 ani în urmă (20.06.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe m27 :

    SHOLDOVEAN
    Dar de unde esti tu domnule de stii cum le stiu clujenii pe toate mai putin cat se munceste pentru performanta. Zici tu ca la noi se obtine totul numai fara munca? Cum altfel, zi-ne tu! Dar tu stii cat se munceste la echipele de juniori din Cluj? Ai macar o mica idee? Iar despre criticat ce sa-ti zic: nu ma asteptam, dar cu toate ca echipa a jucat groaznic, anul trecut nu s-a strigat niciodata nimic in sala despre demisia lui Tenter! Chiar sunt curios de unde esti si ce performante ai obtinut tu cu munca multa.

    cu 7 ani în urmă (20.06.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe universitar:

      Sholdovean
      E probabil din Sholdova:)

      cu 7 ani în urmă (20.06.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe TDM:

      Fani UBT
      Nu e o lauda ca nu s-au facut presiuni si in sala pentru demisia lui Tenter. S-au facut doar online. Poate daca il inlocuiau cand trebuia, se putea lua titlul.

      cu 7 ani în urmă (20.06.2016)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe martud72 :

    Munca.. zau!!!
    Da se munceste foarte mult la echipele de juniori din CLUJ .Se vede dupa rezultate! Locul 8 la U16,locul 4 la U18 si U14,locul3 la U20.Dezastru fata de anii trecuti domnilor; care munca m27?

    cu 7 ani în urmă (20.06.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe sholdovean :

    m27
    Ce treaba au echipele de juniori? Vorbim despre juniori aici sau de seniori? Nu ati strigat nimic impotriva lui Marcel in sala dar nu am ratat nici un comentariu al vostru pe forumuri...Este ca si cum ati spune ca iubiti cainii si cand nu va vede nimeni ii asmutati cu un bat prin gard, sunteti niste farisei. Nu am spus ca l;a voi se obtine ceva fara munca dar un sportiv cum este Vlad are multi ani de munca in spate si nu ar merita sa fie contestat daca va incepe mai greu campionatul adica sa nu va asteptati sa rupa norii din primul joc, trebuie putina rabdare avand in vedere ca va avea multe emotii cu reintalnirea suporterilor romani dupa atatia ani...despre asta era vorba si nu m-am gandit nici o clipa la ce insinuati si unde va ganditi voi, se intelege?

    cu 7 ani în urmă (20.06.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe TDM:

      Moldoveanu
      Nu mi-e teama de Moldoveanu ca nu va confirma. Mi-e mai mult teama de Silvasan.

      cu 7 ani în urmă (20.06.2016)
    • CSM CSU Oradea Oldtimer:

      .. & CO, nu uitati & CO stimate coleg TDM
      nu numai dl. Silvasan, ca tehnician, ar fi sursa de teama...pe la U-BT sunt si niste orgolii cam mari la care li s-a si cam permis sa se manifesteze...Dykes & Adamovic...astia cam sar calu'cateodata...
      Sper ca Moldoveanu sa reuseasca sa se adapteze...daca o sa se concretizeze un stil...totusi...

      cu 7 ani în urmă (21.06.2016)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!