Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Vlad Moldoveanu nu va continua la U BT Cluj-Napoca

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
27.06.2019

Vlad Moldoveanu nu va continua la U BT Cluj-Napoca

Vlad Moldoveanu se desparte de U BT Cluj-Napoca după doar un sezon petrecut pe Someș. Internaționalul român și-a anunțat despărțirea de echipa preluată de Dusko Vujosevic prin intermediul unui mesaj postat pe Instagram.

„Vreau să mulțumesc tuturor celor ce au susținut “U” Cluj pentru iubirea necondiționata arătată pe întreaga perioadă în care am jucat aici. Clujul a fost a doua mea casa. Regret că nu am reușit să repetăm performanța din primul sezon, una care va rămâne foarte specială pentru mine și ca nu pot continua să mă bucur de astfel de momente alături de fani. Din păcate, drumurile noastre se despart în acest moment. Le urez mult succes în continuare, “U” va avea întotdeauna un loc special în inima mea.”

Vlad Moldoveanu a avut parte de un sezon dificil în 2018/2019, când a fost lovit de multe probleme medicale. Extrema de forță a strâns doar 4 partide în Liga Națională de Baschet Masculin și una în SuperCupa României.  În campionat a avut cifre de 10.5 puncte, 4.0 recuperări și 1.8 pase decisive.

În primul sezon petrecut la Cluj-Napoca, Vlad Moldoveanu a reușit să câștige toate trofeele puse în joc, campionat, cupă și supercupă. În stagiunea 2016/2017 el a bifat 35 de partide în LNBM cu medii statistice de 19.3 puncte, 5.7 recuperări, 2.0 recuperări și 24.7 la eficiență.

Vlad Moldoveanu a jucat în campionate importante în cariera sa, pentru formații precum Benetton Treviso, Le Havre, Kalev/Cramo, Turow Zgorzelec, Stelmet Zielona Goran și Buyukcekmece. Rămâne de văzut care va fi următoarea destinație pentru jucătorul în vârstă de 31 de ani.

foto: Manases Sandor/ u-bt.ro

15 comentarii la aceasta stire:
  • CS Universitatea Cluj-Napoca u1919cj :

    speram...
    speram ca macar din bun simt pentru o echipa care l-a adus accidentat si care i-a platit un an salar ca sa stea pe banca sa ramana inca un an sa se revanseze...

    cu 4 ani în urmă (28.06.2019)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer:

      Cluj
      Înțeleg ce zici, dar poti sa știi cine a zis pas...

      cu 4 ani în urmă (28.06.2019)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Beniamin:

      ...
      Daca U a zis pas, sincer nu inteleg rationamentul din spatele deciziei. Mai ales ca mai ai un singur roman decent, iar acela se pare ca are alte planuri (referire la commentul lui @Hermannstadt de mai jos).

      cu 4 ani în urmă (28.06.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Buuun
      Hai să o lămurim. VM a avut o înțelegere cu Cristescu, acceptând o diminuare a salariului în anul 2 de contract, tocmai pentru că a înțeles că are o datorie, nejucând și fiind plătit de club în primul an. Apoi Cuic a dat lovitura de palat, l-a îndepărtat pe Cristescu și i-a făcut o ofertă ridicolă lui Vlad pentru anul 2. Acesta s-a supărat, iar Clujul l-a eliberat de contract. Cam asta e povestea, dacă are cineva dreptate sau nu, judecați voi. Eu spun că e păcat pentru ambele părți.

      cu 4 ani în urmă (28.06.2019)
    • BC CSU Sibiu 45tef:

      sincer
      chiar pacat ca s-a sfarsit asa.

      cu 4 ani în urmă (28.06.2019)
    • pipzn:

      @gyke
      Nu vreau sa fiu chiar avocatul diavolului insa poate si cei de la U au pus pe hartie niste lucruri obiective si au tras unele concluzii:
      -Vlad Moldoveanu a venit prima data la "U" avand cel mai mare salariu dintre jucatorii romani din campionat (cf. cu ce am citit prin comentarii pe aici si la vremea respectiva) si printre cele de top la nivel de jucatori, indiferent de nationalitate. A avut un sezon foarte bun (ma refer prin prisma rezultatelor cel putin) si a avut pretentii suficient de mari de marire a contractului pentru a ramana inca un sezon incat nici acest club sa nu isi permita sa-l retina. Asa ca a mers in Turcia unde se cam stie ce s-a intamplat.
      -d-nul Moldoveanu a revenit la Cluj practic accidentat si iesit din forma si a beneficiat (asa cum cred ca spunea chiar el intr-un interviu) de un sprijin foarte important in vederea recuperarii, mai ales comparativ cu experienta din Turcia. Coroborat cu cealalta problema medicala, practic nu a jucat in sezonul recent incheiat pentru ca ce a apucat sa joace (4-5 meciuri) a fost mult sub nivelul asteptat.

      Ei bine, asa cum el a plecat in Turcia pentru un contract mai bun poate si clubul a constatat ca a platit prea mult in ultimul an (contractul, alte cheltuieli de recuperare) si per ansamblu ar iesi prea mult pe minus fara o diminuare mai mare a contractului pentru noul sezon fata de intelegerea initiala, in conditiile in care poate ei stiu mai bine cum sta in acest moment Vlad Moldoveanu cu sanatatea si forma sportiva.

      cu 4 ani în urmă (28.06.2019)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea popsiis :

    Moldoveanu
    Il vad sa semneze ori cu Treviso in Italia sau in Romania cu una dintre finaliste, dar din câte am aflat cei de la U au decis sa nu continue colaborarea

    cu 4 ani în urmă (28.06.2019)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer:

      Moldoveanu
      Voi nu cred ca aveți nevoie de el, iar Sibiul pare sa aibă alte planuri.

      cu 4 ani în urmă (28.06.2019)
    • BC CSU Sibiu Hermannstadt:

      Torok
      La Sibiu, este anunțat...

      cu 4 ani în urmă (28.06.2019)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    Dacă
    Rămâne în țară , există o mare posibilitate sa ajungă la Oradea

    cu 4 ani în urmă (28.06.2019)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      csm
      La Oradea nu cred ca va ajunge. E prea scump si ramane semnul de intrebare cu privire la starea fizica, prea multe accidentari care pot recidiva. Anul trecut din acest motiv au cazut si negocierile cu Zeno.

      cu 4 ani în urmă (28.06.2019)
    • CSM CSU Oradea mikki:

      plus
      densitatea de jucatori pe poz 4-5: Valeika(inlocuitor), Baciu, Markovic, Zekovic, posibil Lazar, Gavrila..

      cu 4 ani în urmă (28.06.2019)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe raduv :

    VM
    Avand in vedere ca ai semnat cu cel mai bun jucator U23 si mai ai un roman sa zic decent pe Calnicenco, cred ca capitolul romani nu sta rau, atata timp cat nu se accidenteaza unul dintre ei.
    O

    cu 4 ani în urmă (28.06.2019)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Beniamin:

      ...
      Sunt de acord, dar sa te bazezi doar pe Kuti ca jucator U23 ar fi, dupa parerea mea, o eroare. S-a vaut anul trecut ca in teren cu Muresan nu am facut mai nimic pt ca oricum mai era nevoie de un alt PG care sa duca mingea.

      cu 4 ani în urmă (28.06.2019)
    Raspunde
  • Rapid București Antedos :

    Proportii
    Consider ca e putin impropriu sa atarne balanta in mod negativ in partea lui Vlad. Mi s-ar parea mai mult decat de bun simt din partea lui "U" sa faca un comunicat de presa oficial in care sa prezinte situatia intr-un fel real, cel putin elegant.

    Nu de alta dar cand ai un jucator care vine la echipa ta, este vital pentru 3 din 3 trofee obtinute intr-un sezon iar apoi ai impertinenta sa-i ceri 50.000 de euro buyout din care acoperi o groaza de cheltuieli la echipa de juniori in sezonul urmator, parca iti bate putin universul obrazul, macar sa fii sincer daca nu cinstit.

    Asta in caz ca exista cineva atat de idiot sa creada ca "U" a iesit in pierdere cu Vlad, per total dar si in acest sezon cand asigurarea medicala a acoperit costurile pentru perioada in care n-a jucat.

    cu 4 ani în urmă (29.06.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!