Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Vlad Moldoveanu o conduce pe U-BT spre a doua victorie stagională

Paul Olar

Paul Olar
10.10.2016

U-Banca Transilvania a reușit, marți seara, a doua victorie stagională. Gruparea antrenată de Mihai Silvășan a învins pe BC Mureș Târgu Mureș, scor 82-69. Partida a contat pentru etapa cu numărul trei a Ligii Naționale de baschet, fiind transmisă în direct la Digi Sport.

Cu excepția lui Alhaji Mohammed, Barnabas Szaszgaspar a putut miza pe toți baschetbaliștii importanți, în condițiile în care mai mulți dintre jucători au intrat în grevă săptămâna trecută. De cealaltă parte, la U-BT nu a evoluat Filip Adamovic.

Startul confruntării a fost unul strâns, iar după primele 10 minute, tabela indica 23-22 pentru gazde. Echilibrul s-a menținut și la finalul actului secund, când U-BT a beneficiat de un avantaj de o posesie, 36-39. Soarta meciului a fost decisă după pauză, odată cu jocul senzațional al lui Vlad Moldoveanu. Internaționalul român a fost de neoprit în secvența a treia, marcând nu mai puțin de 12 puncte la rând.

Moldoveanu a fost găsit adesea în poziții ideale de Aleksandar Rasic, cel care l-a suplinit excelent pe Adamovic, prin cele 9 pase decisive distribuite pe parcursul încleștării. De remarcat și jocul tânărului Tudor Gheorghe, fundaș ce a primit din partea antrenorului Silvășan 19 minute de joc. Totodată, Silvășan l-a introdus și pe Wilhelm Brosser încă din sfertul doi. În schimb, BC Mureș a stat doar în trei oameni, mult prea puțini pentru prima victorie stagională.

Vlad Moldoveanu a fost MVP-ul întâlnirii, sportivul contabilizând 27 de puncte, 10 recuperări și 3 pase decisive. Kyndall Dykes a contribuit prin 15 puncte, 7 pase decisive și o recuperare. Aleksandar Rasic a ieșit în evidență prin 12 puncte, 9 assist-uri și 2 recuperări.

În replică, Drew Barham a avut 18 puncte, 5 recuperări și 5 pase decisive. Dalibor Djapa a strâns 16 puncte, 5 recuperări și 2 pase decisive. Goran Martinic a încheiat disputa prin 13 puncte, 7 pase decisive și 6 recuperări.

*Foto: Andor Marton

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe stg257 :

    bravo
    ce-mi place la echipa asta e ca imparte "varza" :) ... si cred ca in mare parte e si meritul antrenorului ... pare ca incepe sa se sudeze echipa

    cu 7 ani în urmă (11.10.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!