Stiri Vulturi

Zare Markovski, în presa italiană: „România produce puțini jucători și nu îi exportă”

Eduard Popa

Eduard Popa
26.02.2018

zare markovski romania italia baschet

Selecționerul României, Zare Markovski, a fost abordat de prestigioasa publicație Gazzetta dello Sport înainte de duelul dintre „Vulturi” și Italia din preliminariile Campionatului Mondial din 2019.

Într-un interviu amplu numit „România lui Zare”, antrenorul macedonean care a antrenat mai mulți ani în Italia, a vorbit despre baschetul românesc după surpriza enormă reușită la Zadar.

"Există potenţial de creştere, dar problema e că România produce puţini jucători şi nu îi exportă. Doar doi jucători evoluează în străinătate: Câțe şi Moldoveanu, cel mai bun om al nostru, care, din păcate, este accidentat. Ceilalţi sunt jucători discreţi dintr-un campionat modest şi apăsat de formula cu 6 stranieri. Prea mulţi! Am spus federaţiei că 4 sunt suficienţi. Am mers să văd jucătorii naţionalei la Cupa României, dar au jucat foarte puţin. Reguli noi, ăsta e primul punct pentru a pleca la drum.”

Markovski a lăudat însă jucătorii care vin din urmă:

„Sunt foarte mulţumit de felul în care jucătorii mă urmăresc, disponibilitatea e totală. Nucleul e format din trei băieţi de 21 de ani: Câţe, Kuti şi Nicolescu. În jurul lor, cu ajutorul veteranilor, încercăm să construim un grup puternic. Materia primă nu lipseşte. Este o ţară de 25 de milioane de locuitori (sic!:D) şi mi se spune că printre cei din generaţia 2002 sunt câţiva băieţi care deja au peste 2 metri.”

Selecționerul României a povestit și despre atmosfera din vestiarul României, la finalul partidei castigate de națională în Croația, scor 58-56:

„După victoria din Croaţia, câţiva dintre jucătorii mei au sărbătorit pe reţele de socializare, unde li s-a spus 'calmaţi-vă, au jucat fără jucătorii din NBA şi Euroligă'. Au răspuns că 'şi noi eram fără cei din NBA şi Euroligă, pentru că nu îi avem'. Asta pentru a înţelege cine suntem faţă de alţii."

România se pregătește acum de meciul cu Italia, care se va juca în această seară de la ora 19:00, la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Partida va fi transmisă pe Digi Sport 4.

Captură din ediția digitală a articolului din Gazzetta Dello Sport:

zare markovski gazzeta

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!