Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Zarko Comagic incheie lista de transferuri a lui CSM CSU Oradea

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
13.08.2016

CSM CSU Oradea și-a încheiat campania de transferuri din acestă vară după înregimentarea jucătorului sârb, Zarko Comagic un cunoscut al baschetului din Liga Națională de Baschet Masculin.

Zarko Comagic revine la Oradea după două sezoane. Sârbul a jucat în acest interval de timp în Polonia și Ungaria. Ajuns la 31 de ani, Comagic măsoară 2.01 metri și poate evolua pe pozițiile 3-4.

În sezonul trecut, Zarko a jucat în Ungaria la Falco Szombathely. În 18 partide jucate el a avut medii statistice de 9.5 puncte, 4.7 recuperări și 1.2 pase decisive. Sârbul a bifat 6 partide și în FIBA Europe Cup având medii de 8.2 puncte, 3.2 recuperări și 1.7 pase decisive pe meci.

În cariera sa, Zarko Comagic a mai evoluat la Zastal Zielona Gora, PBG Basket Poznan, Vojvodina, Polski Cukier Torun și Falco Szombathely.

Lotul lui CSM CSU Oradea pentru sezonul 2016/2017 arată astfel:

-fundași: Branko Mirkovic, Muhamed Pasalic, Andrei Mandache, Cătălin Petrișor, Martin Zeno
-extreme:  Sean Barnette, Zarko Comagic, Bogdan Nicolescu, Rareș Pașca, Sergiu Pop
-pivoți: Sean Denison, Titus Nicoară, Bogdan Țibîrnă

7 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea rexdecebal :

    wellcome back!
    per ansamblu, o campanie de transferuri reusita, peste cea de anul trecut!!! chiar daca is multi jucatori care revin, stie Achim de ce apeleaza la ei!

    Bafta ORADEA!!!

    cu 7 ani în urmă (14.08.2016) Raspunde
  • CSM CSU Oradea ajax :

    Subtire
    Comagic n-a rupt gura târgului în prima aventură la Oradea si mi se pare cam slabut transferul. În fine, să sperăm că va fi peste ce a arătat în primul sezon.

    cu 7 ani în urmă (14.08.2016) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Tomy :

    Welcome back Zarko!
    Salutare... se pare ca cel putin prima etapa a campaniei de achizitii s-a finalizat. Pentru mine a fost o surpriza revenirea lui Zarko. Este adevarat ca nu e un jucator extrem de spectaculos dar este disciplinat tactic, inteligent si foarte util mai ales pe faza de aparare.

    Strategia de achizitii de jucatori a fost una suprinzatoare, dar simpla, care se bazeaza pe o realitate curenta: noi avem 4 meciuri decisive (5 daca vom considera si supercupa) chiar la inceput si tot restul sezonului va depinde de rezultatele acestor meciuri. Deci, nu avem timp sa sudam echipe noi, sa experimentam cu jucatori care nu cunosc stilul antrenorului sau care nu stim daca au sau nu chimie in teren. Astfel, singurul jucator necunoscut noua este Mirkovic, de la care sunt asteptari foarte mari in acest moment. Restul ii cam stim si ce-i mai important, ii stie Achim si se stiu si ei intre ei.

    In privinta aducerii lui Zarko gandirea cred ca a fost simpla: aveam nevoie de un jucator bun, inteligent, dar care sa accepte mai putine minute in teren sau chiar sa fie al 6-lea strain prin urmare sa nu fie pe foaie. In cazul lipsei accidentarilor cred ca el si Pasalic vor fi cei care vor alterna in aceasta postura.

    Abia astept sa inceapa meciurile sa vedem baietii la treaba.

    cu 7 ani în urmă (15.08.2016)
    • CSM CSU Oradea adrian.or:

      adrian.or
      Ai dreptate in ceea ce spui, e o analiza dintr-un punct de vedere pe care nu l-am luat in considerare pana acum. Consideri ca daca se rateaza accederea in BCL se va schimba strategia si se vor aduce jucatori noi pe toamna-iarna?

      cu 7 ani în urmă (15.08.2016)
    • CSM CSU Oradea Tomy:

      viitor?
      Salut Adrian. Nu stiu sa iti raspund la aceasta intrebare. Nu fac parte din staff-ul echipei deci pot face doua lucruri: sa speculez si sa sper. Si cum refuz sa speculez ramane doar sa sper. Eu sper sa trecem cu brio de Prievidza si Sofia. In acest caz sper ca strategia va fi sa mai aducem un jucator strain peste media de valoare actuala a echipei, caci in 6 straini e extrem de greu sa joci din 3 in 3 zile, chiar daca doar 5 au loc pe foaie. Asta va fi greu de tot caci in octombrie jucatorii cu adevarat valorosi vor fi deja sub contract, deci ramane varianta "clauzei de reziliere". Si iar ajungem la buget, sponsori etc. :)

      cu 7 ani în urmă (15.08.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Dan Rat:

      Zarko
      Judecand pe aceeasi linie a aducerii jucatorilor pe care "ii stim deja" pt ca nu e timp, pt ca jucam meciuri importante, etc....inseamna ca noi nu vom aduce alti jucatori decit sa ne "invirtim" in zona cunoscuta ? Nu zic ca nu e disciplinat tactic dar in sezonul in care a fost la noi nu a rupt gura targului, cu mari lacune la precizia in aruncari si cu probleme in situatii grele.Adica, daca aducem jucatori care au confirmat in alte sezoane (vezi cazul canadianului) pt ca "nu e timp" pot intelege.Dar Zarko.....Sincer am crezut ca ne-am inscris in cupe EU (nu in orice liga) pt ca vrem ceva.Daca ne lamentam ca nu avem bani de alte transferuri, atunci de ce ne-am inscris in liga asta daca e prea mult pt noi ?!

      cu 7 ani în urmă (16.08.2016)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea DonDiablo :

    DonDiablo
    Foarte frumos si adevarat ce a spus domnul Tomy mai sus.Si recunosc ca Zarko e foarte util si foarte bine punctat sudarea si meciurile importante de la început.Eu unu cred ca vom trece si de slovaci si mai greu de bulgari dar o vom face.Eu unu de la Pasalic am asteptari foarte mari,iar Mirkovic nu cred ca e de aruncat.Dar sa zicem ne calificam.Pe ce post oare poți aduce ceva peste medie cu siguranță Zeno,Sean si Denison au posturile batute în cuie.

    cu 7 ani în urmă (15.08.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!