Stiri Cupa României Masculin

Zlatko Jovanovic, providențial în victoria care a calificat-o pe BC Timișoara în finala Cupei României

Dan Oancia

Dan Oancia
03.04.2015

BC Timișoara a câștigat ieri la 10 puncte diferență semifinala cu BCM U Pitești și s-a calificat în finala Cupei României. Bănățenii au prestat un joc excelent în primul sfert iar mai apoi, pe parcurs, au menținut avantajul, argeșenii apropindu-se la maximum 2-3 posesii de către adversarii lor. 91-81 avea să fie la final.

Zlatko Jovanovic a fost numărul 1 al lui BC Timișoara. Bosniacul, care a evoluat timp de mai bine de 38 de minute, a încheiat partida cu 24 la eficiență. „Motorul” din jocul bănățenilor a marcat 27 de puncte, fiind alături de Ronald Ross cel mai bun marcator al semifinalei. A avut un procentaj de 50% la aruncările din interiorul semicercului (4/8), în vreme ce de la 3 puncte trecut prin inel 4 aruncări din 11 (36%). A ratat o singură aruncare de la linia de libere, din opt (88%). Pe lângă cele 27 de puncte, Zlatko Jovanovic a contribuit la jocul echipei sale și cu 5 recuperări și 6 pase decisive.

Și Pilcevic s-a ridicat la înălțimea jocului prestat de colegul său, fiind foarte motivat și prestând un joc defensiv bun, mai ales în prima parte, apărându-se la Ronald Ross, principalul pericol. Radenko Pilcevic a terminat jocul cu 18 puncte, o recuperare și 7 pase decisive și a avut un procentaj de 67% de la 3 puncte, cu 4 din 6 aruncări concretizate în puncte. Bogdan Popescu, care a avut 21 la eficiență, la fel ca și Tica, a agonisit 13 puncte, 6 recuperări și 4 pase decisive.

Tica a avut de dat lupte grele sub panou cu masivul Stevan Milosevic. Pivotul lui BC Timișoara a terminat cu 19 puncte, 5 recuperări și șase pase decisive. Lista marcatorilor a fost completată de Persic, cu 10 puncte, Pesic,  puncte și Kelvin Lewis, 12 puncte.

BC Timișoara – BC Mureș Târgu Mureș va începe astăzi, de la ora 18, în sala din Trivale.

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe nimsoc10 :

    Buni toti!
    Toata echipa, plus Dragan! Puteti si in finala! Mult succes!

    cu 9 ani în urmă (03.04.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!