Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Începutul de an a adus două momente tensionate în LNBF

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
06.01.2016

Momentul intonării imnului național de stat / Foto: Szigyarto Szabolcs

Marți seară s-au desfășurat patru partide din runda cu numărul 17 a Ligii Naționale de Baschet feminin. Două dintre acestea s-au dovedit a fi extrem de tensionate. Dacă la Sfântu Gheorghe incidentele s-au petrecut în debutul confruntării, la partida de la Alba Iulia, dintre formația locală CSU și Olimpia CSU Brașov, finalul de joc incendiar a adus un conflict serios între președintele CSU, Bogdan Duma și antrenorul oaspeților, Dan Calancea.

Partida dintre Sepsi SIC și Universitatea Cluj-Napoca, încheiată cu victoria clară a gazdelor, scor 93-57, a fost intens mediatizată de publicațiile centrale. Nu pentru rezultatul final, ci în urma deciziei lui Dragan Petricevic de a nu aștepta în poziție de „drepți” intonarea imnului Ținutului Secuiesc, potrivit obișnuinței din ultimele șase sezoane la partidele disputate în Sala Sporturilor „Kati Szabo” de către formația Sepsi SIC. Îmediat după intonarea imnului național de stat, fostul tehnician al BC Timișoara și-a trimis fetele la încălzire, stârnind un val de huiduieli din partea spectatorilor prezenți în arenă. 

La Sf. Gheorghe se pune un steag al Tinutului Secuiesc peste toata tribuna si suporterii au pretentia ca echipele care vin in deplasare sa stea in picioare asa cum au stat cand s-a intonat imnul Romaniei si sa asculte imnul Tinutului Secuiesc. Eu am hotarat ca fetele sa isi continue incalzirea dupa intonarea imnului Romaniei din doua motive principale. Unul este ca in regulamentul FRB se spune despre obligatia sportivilor si a antrenorilor de a asculta imnul Romaniei in pozitie de respect. Apoi pentru ca eu consider ca fetele pe care le antrenez nu sunt obligate sa stea in picioare inca 10 minute si sa asculte un imn care nu este oficial, care nu este de stat romanesc. Traiesc in Romania de 20 de ani, eu sange de roman nu am, dar jumatate din inima imi bate pentru Romania.

Inainte de orice nu vreau sa se interpreteze si sa se faca o totala diferenta cum am vazut eu aceasta situatie, intre sport si politica. Eu am fost foarte neplacut surprins pentru ca joc pentru prima data la Sf. Gheorghe si am auzit despre acesti suporteri ca isi incurajeaza echipa intr-un mod admirabil, ceea ce s-a si intamplat la meciul de ieri. Este un  public frumos, dar doar pentru echipa lor, sau doar pentru cei care accepta sa stea drepti si sa asculte in picioare imnul Tinutului Secuiesc, lucru cu care eu nu am fost de acord si am trimis echipa la incalzire imediat dupa intonarea imnului national al Romaniei. Traiesc in Romania de 20 de ani, sunt mandru de acest lucru, si consider ca exista doar un singur imn oficial pe care FRB ne impune sa il ascultam cu mare drag si cu respect, inainte de inceperea fiecarui meci. Orice altceva este dreptul echipei adverse, unui tinut, unei regiuni, insa nu ma pot obliga pe mine sa accept acest lucru. Ceea ce nu m-am asteptat a fost un cor de fluieraturi, huiduieli, injuraturi, incat intreaga echipa a fost total, total surprinsa, mai ales ca in lot avem si mai multe jucatoare straine care nu inteleg de ce se intampla acest lucru.

Vreau sa subliniez, as fi procedat la fel daca s-ar fi intonat imnul Bosniei aici in Romania, eu fiind bosniac. Pentru ca acest lucru nu are de-a face cu sportul, nu mi se pare normal ca o echipa sa fie huiduita. Nu dau lectii suporterilor cum sa se comporte, dar la o manifestare sportiva, intr-o tara democratica, toleranta cum este Romania nu e normal sa se intample ca sportivele mele sa fie huiduite. Fetele de la Universitatea Cluj vor sta drepti numai ascultand imnul de stat al Romaniei si niciun alt imn, poate sa fie si sarbesc si bosniac, poate sa fie imnul casei mele din Sarajevo, nu conteaza. Exista un singur imn pentru mine si pentru echipa mea in aceasta tara. Eu personal am destui prieteni maghiari, sunt om care atunci cand merge la un restaurant primul lucru pe care il fac ma uit in meniu daca exista gulas. Am jucat la Targu Mures, unde o mare parte a suporterilor este de etnie maghiara, insa am fost mereu bine primit. Sa fie huiduita si injurata echipa inca de la incalzire doar pentru ca am hotarat, pe buna dreptate, sa nu stam in drepti ascultand imnul Tinutului Secuiesc ca si cum ar fi imnul de stat. Huiduielile si injuraturile nu le-am simtit ca ar fi vorba de simplul fapt pentru ca suntem adversari pe terenul sportiv, ci pentru ca nu am vrut stam in picioare si sa ascutam imnul Tinutului Secuiesc. Regret ca acest lucru se intampa pe terenurile de sport din Romania. Consider ca nicio echipa sportiva nu trebuie sa fie huiduita la fel cum nici Sepsi Sf. Gheorghe nu trebuie  sa fie injurata doar pentru ca provine dintr-un oras in care majoritatea cetatenilor sunt de etnie maghiara. Infrangerea noastra pe teren nu are nimic de-a face cu ceea ce s-a intamplat in tribune. Am jucat slab. Am dat de o echipa care in mod normal invinge la aceasta diferenta pe orice alta echipa care ajunge acolo. E net superioara in acest campionat si la aceeasi diferenta au pierdut si echipe mai bine clasate.  - a declarat Dragan Petricevic pentru publicația ziardecluj.ro

Universitatea Cluj-Napoca nu este singura formație ce a decis să nu asculte în poziție de „drepți” imnul Ținutului Secuiesc. În urmă cu mai multe sezoane, după intonarea imnului național de stat, sportivele de la Olimpia CSU Brașov au început încălzirea premergătoare jocului stârnind aceleași reacții din partea celor prezenți în arena „Kati Szabo”. Spre deosebire de situația de marți, sportivele din Brașov nu cunoșteau faptul că urmează să se mai intoneze un imn și au procedat la efectuarea încălzirii.

Bogdan Duma, la un pas de încăierare cu Dan Calancea / Foto: Ziarulunirea.ro

La Alba Iulia finalul de joc a fost unul extrem de tensionat. CSU din localitate s-a aflat la timonă pe toată durata partidei, însă din nou Miroslav Popov nu a a găsit soluția pentru a a păstra un avantaj consistent, de peste 15 puncte, cedând în ultimele secunde ale partidei, scor 79-81. Euforia unei reveniri decisive cât și bucuria finală a victoriei a transformat atmosfera într-un vulcan gata să erupă.

Președintele Bogdan Duma a reclamat prestația arbitrului Andrada Csender pentru ca mai apoi și echipa oaspete să afirme că arbitrajul a fost pro gazde. În următoarele secunde tehnicianul echipei învingătoare, Dan Calancea i-a adresat mai multe cuvinte grele oficialului din Alba Iulia, potrivit ziarulunirea.ro. Conform aceleiași surse președintele gazdelor a fost la un pas de încăierare, afirmând „Mă faci idiot la mine acasă?”. Cei doi au fost despărțiți cu greu, după ce tehnicianul brașovencelor s-a manifestat ostentativ indicând tabela, de către Miroslav Popov și soția președintelui CSU.

52 comentarii la aceasta stire:
  • CSM Târgoviște TBN :

    corect
    Respect Dragan Petricevici! Cele mai titrate echipe din LNBF, U Cluj si Targoviste, au pus piciorul in prag in fata acelui circ ieftin din acea sala. Asteptam si celelalte echipe sa faca la fel.

    cu 8 ani în urmă (06.01.2016)
    • CSM Târgoviște TBN:

      o completare
      In poza nu este momentul intonarii imnului de stat.

      cu 8 ani în urmă (06.01.2016)
    • Vander:

      Lipsa de respect sa fie etalonul?
      Asteptati ca lipsa de respect sa fie etalonul? Nerespectand pe adversar, fanii lui ... dar totusi sa fiti respectati...??? Ca simpatie nu e impus in regulamentul FRbaschet, daca nu gresesc... sau se va impune si acest lucru fanilor lui Sepsi? La anularea supercupei nu v-am vazut invocând regulamentul FRBaschet... La scandările antimaghiare din Targoviste nu v-am auzit glasul... Nu s-a intamplat nimic... nici presa, nici federatia...măsuri diferite...

      cu 8 ani în urmă (06.01.2016)
    Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș tumero :

    :))
    Daca ar fi selectioner si Romania ar juca impotriva Noua Zeelandei n-ar lasa jucatorii intr-o sala plina de spectatori si transmis live un toata lumea sa se uite la un haka traditional caci nu-i imn official, asa? :))) si-a dat un sut in cur singur, nu a aratat respect si nici n-a primit. Nici nu stiu de ce trebuia facut un articol despre asta...e nonsens din punct de vefere sportiv

    cu 8 ani în urmă (06.01.2016)
    • CSM Târgoviște TBN:

      nu
      Din cate stiu, Noua Zeelanda e un stat, nu o idee sovinista.

      cu 8 ani în urmă (06.01.2016)
    • BC Mureș Târgu Mureș thematriksz:

      Si?
      Chiar daca e un stat, are ai un imn national care nu este acel haka, so totusi este respectata in intreaga lume.

      cu 8 ani în urmă (06.01.2016)
    • BC Mureș Târgu Mureș tumero:

      Sovinista
      Don't take it personal, dar n-are nici-o legatura cu sovinismul acest lucru. Poate te uiti un pic in dictionar inainte sa scrii...

      cu 8 ani în urmă (06.01.2016)
    • FC Argeș Pitești Gabitzu01:

      Mesaj editat
      Haka e un dans traditional efectuat de sportivii unei tari

      cu 8 ani în urmă (06.01.2016)
    • FC Argeș Pitești Gabitzu01:

      !
      Comentariu editat. Gabitzu, ultimul avertisment!

      cu 8 ani în urmă (06.01.2016)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu @lexCSU :

    Bravo !
    Tot respectul Dragan !!!

    cu 8 ani în urmă (06.01.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Attila:

      Tare
      Tare respect pentru unul care declara ca nu si-ar asculta propriul inm al tarii natale.Bravo lui.

      cu 8 ani în urmă (08.01.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Attila:

      Tare
      Tare respect pentru unul care declara ca nu si-ar asculta propriul inm al tarii natale.Bravo lui.

      cu 8 ani în urmă (08.01.2016)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cosmin11 :

    dragan
    Nu-l aveam la inima cand antrena Timisoara, dar respect Dragan!

    cu 8 ani în urmă (06.01.2016) Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    Dragan
    Tot respectul pt Dragan. Trebuia sa vina un bosniac sa dea lecții de respect pt valorile naționale. Nu se poate compara ce s-a întâmplat la Sf Gheorghe cu dansul tradițional Haka. Haka este dansul tradițional al Noii Zeelandă, acceptat ca atare de statul respectiv. Imnul secuiesc este o chestie regionala care nu este acceptat de statul roman. Atâta timp cât trăiești în România respecți legea din aceasta tara nu "legea" concepută intr-o anumita regiune. E dreptul lor sa aibă imn dar nu poți obliga pe nimeni sa-I acorde respect.

    cu 8 ani în urmă (06.01.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe dolphin :

    provocare
    provocare de doi lei... in tara la el inca acu cativa ani se ucideau copii pentru autodeterminare. acum vine aici sa dea lectii de patriotism??? nu stie, doar sa provoace. asta facea si la timisoara.

    Mesaj editat. Dolphin, ai avertisment!

    cu 8 ani în urmă (06.01.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe dolphin:

      Avertisment
      Total baschet. Nu cred ca voi înțelegeți termenul mediator... Avertisment pentru ce?? Va supăra cumva adevărul???

      cu 8 ani în urmă (07.01.2016)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe sandu79 :

    Tinutul secuiesc nu exista !
    Respect Dragan !

    cu 8 ani în urmă (06.01.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe rmefr:

      Tinutul secuiesc nu exista !
      Sa te auda Bunul Dumnezeu, si sa-ti faca pe plac.

      cu 8 ani în urmă (06.01.2016)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu JCN :

    Respect Dragan!
    În România ascultam un singur imn, ținutul secuiesc e doar rodul imaginației unora.

    cu 8 ani în urmă (06.01.2016)
    • Vander:

      Istorie sau sport?
      E un forum de sport, deci nu vreu sa fac nici politica, nici Istorie... dar in secolul XIV. erau deja intemeiate scaunele secuiesti, ergo...istoria greseste???

      cu 8 ani în urmă (06.01.2016)
    Raspunde
  • Vander :

    Dragan si intentia sa
    Fluieraturile nu erau pentru jucatoare, ci pentru antrenor si stafful tehnic. Ei stiau bine ca nu sunt obligati sa respecte pe spectatorii din Sfantu, dar pot face acest gest din respect...etc.. Cei care au cumparat bilete pot sa se manifeste ... Oare de ce ar trebui sa respecte pe Dragan, daca nici acesta nu le respecta??? Ca nu-i obligatoriu...ei nici aplauzele .... ( Pana la gestul lor cei de la U au fost aplaudate la prezentare. ) Manipularea presei.... cica secuii sunt sovini....

    cu 8 ani în urmă (06.01.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe realgorj :

    E simplu
    Imnul este al unui stat. Ce se canta regional, ziceti-i cum vreti...balada, manea, cantec de jale...dar imn nu poate fi, si nu este nimeni obligat sa-l asculte.Daca lor le place, sa-l bage la intreruperi, sa danseze majoretele pe el...

    cu 8 ani în urmă (06.01.2016) Raspunde
  • SCM Timișoara SuporterdeRezultat :

    Ținutul Secuiesc NU EXISTĂ! UNGARIA NU EXISTĂ!
    Scurtă lecție de istorie:
    Pentru acei unguri care nu mai ostenesc blamându-i pe români în toate felurile, să le reamintim: la Trianon, în 1920, s-a decis crearea statului Ungaria! Budapesta nu mai fusese capitala unui stat adevărat, suveran, încă din 1527, după dezastrul de la Mohaci. Abia după 400 de ani, la Trianon, a apărut din nou un stat ungar. De data asta, pentru prima oară în istoria lor, ungurii erau majoritari în propria ţară. Iar statul ungar era, pentru prima oară, un stat naţional! Comunitatea internaţională le-a făcut ungurilor acest dar, iar ei, maghiarii, consideră că atunci, la Trianon, s-a produs cel mai mare dezastru din istoria lor…! Care e logica acestor resentimente? Cum puteţi deplânge la nesfârşit dispariţia graniţelor care aparţineau altora, adică habsburgilor?! Nicidecum maghiarimii! Nu vă deranjează ridicolul situaţiei?! Până la Trianon, vreme de 400 de ani, ungurii au trăit sub guvernarea şi administrarea altora, ba a turcilor, ba a austriecilor. Acu veniți cu fente de ținuturi imaginare!
    România începând cu 22.12.1989 este stat democratic! Aveți dreptul să plecați! Folosiți-l!!!

    cu 8 ani în urmă (06.01.2016)
    • CSM CSU Oradea 3punkte:

      Totalbaschet e pagina ...
      Ora de istorie se tine mai incolo cu o paginã www. Ai uitat ca esti pe o paginã de sport,de baschet mai exact?!

      cu 8 ani în urmă (06.01.2016)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea 3punkte :

    Dragan arunca diploma de antrenor
    Nu ai fost si nu esti antrenor din momentul in care nu respecti adversarul de pe teren. Ai terminat antrenoratul pe degeaba. Ai fost sportiv pe degeaba, pãcat ... Un oaspet nu se comporta asa cum ai procedat tu si stafful tehnic.

    cu 8 ani în urmă (06.01.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita :

    ...
    Idea e că imnul secuiesc e cântat de suporterii locali de etnie maghiară/secuiască. Nu este pus la stație de organizatori. S-o fi văzut pe sfânta Svetlana Drăgusin la meciul cu Alexandria din noiembrie cum stătea la Sepsi în poziție de drepți. Nu e neapărat o problemă că acei suporteri cântă, aplaudă și imnul României, am văzut și auzit la fața locului. Iertații, au și ei o traumă, Trianon. Mai grav e ce face Andrada Csender, prostituțio in integrum pentru Brașov. Urmăriți statistica de la meciurile cu Sepsi și Alba, câte libere a primit echipa cioclului federal Calancea. Asta e o problemă, corupția ce strică disputa sportiva. Brașov și Galați(fete) primesc cam des pe Csender-Bv sau Negrea-Gl. Poate curăță DNA un sport susținut eminamente din bani publici.

    cu 8 ani în urmă (06.01.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe TDM :

    Respect Dragane!!!
    Hvala. Atat.

    cu 8 ani în urmă (06.01.2016) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu :

    confuzii
    Iti respecti echipa si respecti echipa adversa. Respecti legea si regulamentele. ATAT! Daca nu-ti place, schimbi legea in mod democratic prin modalitatile oferite. Daca nu poti... suntem intr-o lume libera. Daca spectatorii isi canta imnul lor, e treaba lor. Nimeni nu cere respect adversarului daca U, CSU Sibiu, etc. isi canta imnul ca e acasa, ca e in deplasare. Daca e vorba de alt imn, cu atat mai puitn. E o problema de alegere. Persoanele indignate de aici duc discutia in politica, deoarece au alte interese si atitudinea lui Dragan nu convine intereselor lor. Nu are nicio legatura cu sportul. Invoca democratia cand le convine, iar cand exact pe aceleasi principii invocate altii fac la fel ca ei, se scandalizeaza. Faceti sport si lasati politica.

    cu 8 ani în urmă (07.01.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe hoo_ember :

    Un imigrant da lectii de morala?
    Petricevici, un bosniac din fosta Yugoslavie, emigreaza in Romania, unde este primit cu bratele deschise. Iar el vrea sa dea lectii de morala? Sau doar este invidios ca o sala canta imnul secuiesc? Pentru ca el, daca ar fi cantat in Yugoslavia, imnul Bosniei, primea cateva gloante? Daca el nu a putut, atunci nici cei din Sfantu sa nu aiba voie? "Domnul" Petricevici? Ati auzit de fair play - sau in romana (daca esti ata de mare roman) - sportivitate? de ce sefii federatiei de Baschet - respect pentru asta dl Paun si stafful lui - au putu sa stea in picioare lafinala Cupei Romaniei, si la finala campionatului, ataunci cand tot cei de la Sfantu Gheorghe cantau imnul secuiesc la ei acasa?
    Si cei cu asta? "Dl" Petricevici nu ati auziti de imnul Olteniei? Sau - culmea - a Banatului? Sau a Bucovinei? Sau a Dobrogei? Aaa, si inca ceva, pentru unii dintre postaci "istorici" sau isterici. Daca Tinutul Secuiesc nu exista, atunci negati si existenta Olteniei, Dobrogei, Banatului, Tarii Barsei si a Maramuresului, al Moldovei, si culmea si al Basarabiei!
    Si inca ceva: toti ar putea rezista 1 minut si 15 secunde in plus, din respect, din fair play, din sportivitate.

    cu 8 ani în urmă (07.01.2016)
    • CSM CSU Oradea andreicovici:

      Ember ?!
      Acele zone sunt zone geografice reale, recunoscute in Romania. Pe cand tinutul vostru nu exista decat in visele voastre!

      cu 8 ani în urmă (07.01.2016)
    • CSM CSU Oradea andreicovici:

      Ember ?!
      Acele zone sunt zone geografice reale, recunoscute in Romania. Pe cand tinutul vostru nu exista decat in visele voastre!

      cu 8 ani în urmă (07.01.2016)
    Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș tiger76 :

    Dragan
    Prin gestul lui, a decazut in ochii mei petricevic. A aratat ca provine dintr-o tara balcanica, unde educatia e la nivel scazut. A lui educatie si bun simt e literalmente la pamant. Rusine Dragan!

    cu 8 ani în urmă (07.01.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe TDM :

    Nu intelegeti
    Voi, ungurii, nu intelegeti...Pe noi NU NE INTERESEAZA imnul vostru. Singurul imn oficial in aceasta tara este "Desteapta-te Romane!" Nici la Cluj nimeni nu are vreodata pretentia ca oaspetii sa stea drepti la "Slava Tie, Studentie." Acel imn este doar pentru noi, pentru U, pentru Cluj. In rest, faceti liniste, ignorantilor!! Multumesc, Dragan!

    cu 8 ani în urmă (07.01.2016) Raspunde
  • tzontzolino :

    buletin
    Cat timp in buletin scrie cetatenie romana nu maghiara si te afli pe teritoriu romanesc e normal si firesc sa se lase moale faza cu tinutul secuiesc! Respect Dragan! Vad ca cei din Mures se cam ataca! Stiti ce placut era cand juca Miercurea Ciuc si pe tabela in loc sa scrie in romana scria in maghiara de si te aflai pe teritoriu romanesc?

    cu 8 ani în urmă (07.01.2016)
    • CSM CSU Oradea 3punkte:

      Oaspetii pe tabelã
      Tu la meciurile de baschet sustii echipa oaspete cand joacã echipa ta acasã?? (...urmãresti ce denumire are echipa oaspete si cum e scris pe tabelã) In orice campionat european, poti sa te inscrii cu orice denumire ca echipã...cine dã banul decide denumirea. Bine cã nu ceri de la jucãtorii strãini care au contract cu echipa ta favoritã sã-si schimbe numele cã nu aratã bine la televizor.

      cu 8 ani în urmă (07.01.2016)
    • tzontzolino:

      re
      Nu ai inteles! Era un meci intre Miercurea Ciuc si Pitesti care se juca la Miercurea Ciuc! Nu mi se pare normal sa pui -Csikszereda in loc de Miercurea Ciuc si pe deasupra sa ai si site-ul tot in maghiara! Frate esti in Romania, esti cetatean roman! Sibienii de ce nu trec in Germana? Timisorenii si Aradul sunt langa Serbia dar nu e sarba acolo!

      cu 8 ani în urmă (07.01.2016)
    • CSM Târgoviște TBN:

      respect 0
      Sa ii vezi cum striga toti in sala 'ria,ria,ungaria'. Daca strigi si tu "Romania" ni se spune ca "de ce strigati 'Romania', ca nu joaca echipa natioanala". Astia merita respectul nostru?!

      cu 8 ani în urmă (07.01.2016)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe number1 :

    Felicitari, Dragan!
    Suporterii din Sf.Gheorghe( Jud.Covasna,ROMANIA) puteau intona imnul echipei(asa cum i-am vazut pe suporterii clujeni),dupa intonarea imnului national.
    In ROMANIA exista un singur imn national: "Desteapta-te, ROMANE!".
    Restul sunt provocari!

    cu 8 ani în urmă (07.01.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita :

    ...
    In loc să ne preocupăm de problemele reale ale baschetului feminin stăm să ațâțăm focul dintre un reprezentant al unei etnii parașutate de turci în mijlocul Europei în urma ocupării Serbiei de otomani după Kosovopolje și urmașii ultimei hoarde civilizate și creștinate cu halcă de cal în meniu, pe deasupra și extrem de traumatizată de vreun secol de Trianon sau de amintirea "Mohacs" de 5 secole.
    Problema baschetului feminin o reprezintă dependența de finanțarea din banii publici. De ce acești vașnici reprezentanți ai federației nu obțin niste bani din drepturi tv sau cluburile să atragă niște sponsori? De ce federația are bugetul în mare parte din banii de la stat? Adică, din impozite sau TVA, inclusiv de la medicamente de psihiatrie pe care văd că unii uită să le ia, se crează niște echipe ce la prima scuturătură a Curții de Conturi se împrăștie gen Arad doar pentru a se hrăni orgolii locale? Cumva sponsorii sunt goniți de matrapazlâcuri sau coterii gen Csender-Calancea, Negrea-Nini sau alde Stemate ce fluieră după cât de umflat e buzunarul? Cum se poate ca un antrenor al unei echipe să licențieze antrenorii celorlalte echipe, chiar nu mai există antrenori vechi care să-l lase pe Calancea să-și vadă de treabă la Brașov sau la lotul U20, mai ales că acum vreo 2 ani s-a mai umplut de ridicol tot la această categorie, fiind un fel de mamă a răniților pentru celelalte echipe? Sau Svetlana, de ce e atât de indispensabilă cutra asta lipsită de orice carismă, singura ei menire fiind să tragă sfori? Sau cumetria Păun-Dobă ce a anulat Supercupa 2015?
    Revenind la acest scandal, am impresia că Petricevici e doar marioneta, păpușarul e Liviu Alexa, a vrut și el să dea bine la galeria anti-maghiară a U Cluj, mai ales că în sondajele pentru viitoarea luptă de la Primăria Cluj nu sare de 2%, nu-l suspectez pe Dragan de multă imaginație!

    cu 8 ani în urmă (07.01.2016) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș thematriksz :

    Se poate si altfel!
    Pot sa va spun numai un singur lucru: Cand Sfantu juca in cupele europene au fost intonate cele doua imnuri, ale Romaniei si a Belarusului in meciul respectiv, iar dupa a urmat imnul Tinutului Secuiesc cantat de public ca de fiecare data smile emoticon arbitrul principal a anuntat antrenorul celor de la Minsk ca nu trebuie sa stee si sa asculte imnul, pot sa reinceapa incalzire.Antrenorul i-a dat un raspuns simplu: It's not a problem, we respect each other! smile emoticon Cred ca RESPECTUL asta reciprop ne lispseste noua din Romania cel mai mult indiferent daca suntemi romani,secui sau altceva...

    cu 8 ani în urmă (07.01.2016)
    • tzontzolino:

      respect reciproc?
      E ca si cum am respecta un hot pentru ca asta e meseria lui! Este o jignire pentru cetateanul roman! In Moldova se canta imnul Rusiei?

      cu 8 ani în urmă (07.01.2016)
    Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Opinie
    NU CRED ca acest gen de articol isi avea locul pe acest site. Am citit stirea acum 2 zile si am sperat sa nu fie preluata de totalbaschet pt ca acest gen de polemici nu folosesc nimanui. Este un site dedicat baschetului, pt romani, unguri, secui, tigani , etc. Va propun ca astfel de articole sa nu mai apara pe acest site . Pt mine mai grav este ce s a intamplat la Alba Iulia

    cu 8 ani în urmă (07.01.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita:

      Corect
      Exact, furtul continuu al Andradei Csender în folosul lui Calancea. Asta e buba, disputa stricată pentru d-l Goe Calancea să mai rămânà încă o dată repetent. Și la meciul cu Sepsi tot fătuca asta a arbitrat Brașovul. Da' să-l vedem la Euro U20 fără arbitri ca Csender, s-a mai umplut de ridicol în 2014 când a luat bătaie pe linie!

      cu 8 ani în urmă (07.01.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita:

      ...
      "pentru ca d-l Goe..."

      cu 8 ani în urmă (07.01.2016)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe TDM :

    Pentru the matriksz
    Respect? In primul rand ei sa respecte tara asta. Crezi ca romanii ar putea face asa ceva la Gyula? Sau la Cernauti? Sau la Vrsac? Fii serios omule. Respectul trebuie sa vina din ambele parti. Faptul ca se simt straini in tara asta este numai vina lor. Nu vor sa se integreze desi ar putea. Nu vor. Punct.

    cu 8 ani în urmă (07.01.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe dolphin :

    Ridicol!
    Drágán a fost și va fi un provocator! El știa foarte bine ca se va canta și imnul Secuiesc dar a decis sa ignore o sală întreaga pt 1 minut în stilul caracteristic de balcanic răutăcios. A crescut în acel mediu ostil și medieval unde respectul altei nații de rezolva cu mitraliera. Eu încă tot cred că dragan a făcut-o din perversitate. Îl știm noi din era Timișoara...

    cu 8 ani în urmă (07.01.2016)
    • CSM Târgoviște TBN:

      esti ridicol
      provocator este faptul ca se striga 'ria, ria, ungaria' si tu esti injurat daca strigi numele tarii in care ne aflam.

      cu 8 ani în urmă (07.01.2016)
    • CSM Târgoviște TBN:

      esti ridicol
      provocator este faptul ca se striga 'ria, ria, ungaria' si tu esti injurat daca strigi numele tarii in care ne aflam.

      cu 8 ani în urmă (07.01.2016)
    • CSM CSU Oradea andreicovici:

      Respect?
      Voi vorbiti de respect ?! Ai impresia ca acolo se respecta in vreun fel limba romana sau ideea de stat national si unitar roman?

      cu 8 ani în urmă (07.01.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Attila:

      pentru tine
      Vorbesi doar lucruri auzite...habar n-ai de ce zici.

      cu 8 ani în urmă (08.01.2016)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Attila :

    Pentru voi toti
    Am crezut pana astazi ca aici se dezbate echitabil si civilizat,despre baschet si am ramas cu un gust amar.
    Vorbiti despre spusele unui ANTRENOR care declara ca nu si-ar asculta PROPRIUL IMN,AL TARII NATALE.S atunci cu asta am zis aici totul despre acest subiect.
    Vedeti ca acest MARE ANTRENOR trebuie sa se scuze dupa INVESTITIILE de la CLUJ si pentru acest REZULTAT.
    Si sa NU uitati ca meciul in sine era 13-0 in minutul 3,21 al partidei ASA ca INCALZIREA le-a cam obosit pe fetele de la CLUJ.Cam atat despre BASCHET.

    cu 8 ani în urmă (08.01.2016) Raspunde
  • CSM Târgoviște TBN :

    din auzite?
    Cautati pe youtube 'sepsi - csm targoviste ria, ria, ungaria", ca sa nu mai spuna baiatul asta ca vorbesc din auzite.

    cu 8 ani în urmă (08.01.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!